Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Моят опит с чистачките - как открих най добрите !
Аз пък най-добрите чистачки на които съм попадал бяха безшарнирните Валео. 3та година караха на 4ката преди да я продам с тях и сигурно още си чистят. Не перфектно разбира се, но без шум и големи пропуски 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Този тип не съм слагал....но от другия съм адски разочарован и не мога да повярвам, че дадох 30+ лева в рамките на няма и 6 месеца за тях 

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Тия валеото са страшен боклук....2 комплекта смених на голфа като го карах....дадох по 15-16лева тогава за комплекта...1вия път си помислих, че съм попаднал на боклук...2рия път се убедих, че всички валео са боклук![]()
Mitatoyo май бяха последните които купих от Видин за по 2.50 бройката миналата година август месец...с тях продадох голфа тази година август и още чистеха и не скърцаха
Mitutoyo е марката. От евтините са и само от тях си взимам. Найстина за парите са перфектни пък било и то да ги сменям на година две си заслужават. За чистачки над 7лв

Не карам със скъпи чистачки принципно, но най-добри от въпросните евтини чистачки според мен е Бош Еко. Изкарват обикновено по-вече от година. Евтините банани живеят не по-вече от половин година, както и по-вечето други от тази ценова категория. Но така си е, евтиното принципно, излиза накрая скъпо...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мене ми се е случвало да тръгвам от вкъщи, валеше дъжд и дясната ми чистачка като я пуснах направо се счупи от самото перо там дето се закача за рамото на чистачката. Добре че бях пред вкъщи та веднага вътре и си взех едни стари дето бяха и веднага я смених. Случвало ми се е и още веднъж по пътя да се счупи чистачка в движение и пак така, но тогава си носех и веднага я смених. Поради тази причина когато купувам чистачки купувам 4 броя и си имам още един комплект резервни в багажника при такива екстремни ситуации да мога да реагирам. 

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
В Тех-ко има наливен шампион.Шарнирни.Цената според дьлжинат.Почти година без проблем.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За реших проблема като си купих само пера,4лв парчето.
Тъй като дясната е леко извита,в Елит Кар ми поискаха близо 60лв за комплект Бош.
Отрязахме ги по размера на металната основа и за общо 8лв имам перфектни чистачки.
Не скърцат и не мажат,което е най-важното.
Тъй като дясната е леко извита,в Елит Кар ми поискаха близо 60лв за комплект Бош.
Отрязахме ги по размера на металната основа и за общо 8лв имам перфектни чистачки.
Не скърцат и не мажат,което е най-важното.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Гледам че съм писал на 12ти Октомври ,че съм доволен от БОШ...е бях :D Преди седмица сложих пак Валео,защото боша взе да маже яко ! ! ! Не можа да изкара 1 година....9 месеца. Предните коли им слагах Валеота и удряха малко над година..сега ще видим тази колко ще изкара.Говоря за нормална чистачка,защото ако на моята сложа от тея тип банани нищо не чистят(мерцедес).
- vucata
- Контакти:
А аз сложих на моя септември месец банан на Mitutoyo за 4.50 го купих и още чисти на мерцедеса 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
vucata написа:Mitutoyo
Записвам се за да мога да сравнявам, взех днеска един такъв банан за дясното / пасажерско/ рамо та да видим дали ще изкара зимата
- vucata
- Контакти:
А дано
...Много ми е интересно, защо навсякъде се продават по 5-6-7 лева за брой, като във Видин на пазара са по 2.50лв за брой 

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
И на Руския пазар в Пловдив също са по 2,50 лв. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм взимал 4 броя по 1.50 лв от всичко по левче - вършат работа

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък днес взех от МЕТRO за 3лв к-т, и мога да кажа че чистят идеално и не скърцат, поне засега де.
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
vucata написа:А аз сложих на моя септември месец банан на Mitutoyo за 4.50 го купих и още чисти на мерцедеса
вече година пущината чисти без скърцане и замазване,смених го с бошовско перо.Засега за тези пари е идеален,по работата която върши го оценявам на поне 12-15 лв перото.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”