Отново мизерия - този път Еконт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отново мизерия - този път Еконт
Скоро ми се случи нещо за първи път с Еконт,пращам на човек гуми,той предварително ми е пратил 15лв за да съм сигурен че е сериозен и няма да "забрави" да си вземе пратката. С тези 15лв аз плащам предварително доставката до неговия офис като естествено слагам отметка да се прегледа стоката преди да се плати ,на другия ден ми звъни той и казва че не му дават да види пратката преди да плати още веднъж транспорта
след което ми дава служителката която ми обяснява че така процедират! Наложи се да ми се обади през тяхната система която се записва за да потвърдя че ако човека не хареса стоката аз ще си поема връщане към мен . А когато пращам без да плащам нищо /а съм пращал доста/ никога не е имало такива глупости ?? Как така в един случай си го гледат и после плащат ,а в другия искат първо да се плаща,май зависи от служителите в конкретния офис понеже аз не виждам логиката !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз да попитам какво мога да да направя отностно некоректноста от фирма ЕКОНТ ? Ситуацията е следната - Вчера се изпращат едни врати до София офис-Врата , с две думи аз ги карам до офиса а те ми ги доставят в София до адрес.От фирмата уверяват , че днес сутринта ще са в София на адреса.Сутрин рано баща ми тръгва от Варна да може да стигне до 10-11 в София да монтират въпросните врати и вечерта да се приберът.Обаче какво става - вратите пристигат сутринта в София , но нямали транспорт с който да ги закарат до адреса!? Евентуално утре щели да могат?! Какво може да се направи по върпоса при положение , че обещават едно , а не се изпълнява. Това са допълнителни разходи от към хотели,време и тн.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lucky7o написа:И аз да запитам тук :)
Пратих един волан по Еконт вчера...Та на пича му трябваше някаква букса с платка за "air bag-a", пратих му го вчера и днеска ми звъни. "Ми братле, аз съм в Еконта сега, волана е тука, ама е счупен" ...
Изплатиха ми сумата, която беше обявена за наложен платеж, върнаха ми и повредената пратка. Доста неща съм пращал е Еконт, не съм имал проблеми до сега, освен с тази, но все пак не съм ощетен.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
на мен пък редовно ми забравят да ми сложат наложения платеж,поръчвам нещо за 200-300лева и вадя парите да плащам и те се чудят какво става.
явно често правят грешки,така че колеги проверявайте какво пише в товарителниците като пращате пратки че може да изгорите с парички щото някой служител"на месеца" не е вписал платежа.
явно често правят грешки,така че колеги проверявайте какво пише в товарителниците като пращате пратки че може да изгорите с парички щото някой служител"на месеца" не е вписал платежа.
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Въпросът ми е извън темата, но не знам къде да питам освен тука, а и не искам да отварям нова тема. Значи преди време купувам едно плеърче, с опция преглед и тест, дотук добре. Преглеждам всичко ок и искам да тествам, обаче тая ми вика
"не може пратката да излиза извън офиса, първо трябва да плащате". Някой знае ли дали наистина е така? знам ли може би наистина така процедират
...Сега мисля да купя усилвател втора ръка, но не ми се иска да плащам за втора употреба усилвател без да знам дали работи или не. Вие как бижте постъпили в такъв случай ? 
"не може пратката да излиза извън офиса, първо трябва да плащате". Някой знае ли дали наистина е така? знам ли може би наистина така процедират

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
vucata написа:Аз като бивш служител в куриерска фирма ....
Защо да е задължение на куриера да ти опакова пратката, в коя фирма си работил?
Ако те извикам за пратка и ти сваля от стената един 50 инчов телевизор, с какво ще го опаковаш подходящо за транспорт?
Като си решил да изпратиш пратка, не е ли редно и нормално в предвит че стоката е твоя и чакаш пари за нея ако пристигне здрава до получателя, да си я опаковаш подходящо за транспорт?
Нямате картон и тиксо или парче стиропор у вас ли, отделно има достатъчно опции за преглед и тестване преди да се плати дадена пратка.
Какви материали за опаковане мислите че има в един офис на куриерска фирма, за на всеки боклуците индивидуални и специални опаковки ли, връзвайте си гащите че да ви е чиста работата

Enigma07 написа:"не може пратката да излиза извън офиса, първо трябва да плащате".
Да така е, но обясниха ли ти, че плащаш преди огледа и теста само разходите по връщането на стоката ако не ти хареса.
Това е нормална практика защото има и много недобросъвестни получатели.
Един плевенски мишок въртя синовете ми 4 дена за един iPhone, но постъпи хитро и коварно, като не се яви да получава телефона. Естествено пиха по една студена водица и платиха разходите в двете посоки.

Впоследствие служителите от плевенския офис казали на моето момче от Еконт, че въпросният непрекъснато купува и препродава и това се случва не за първи път. Причината обикновено била неразплатени към него пари предимно по негова вина.
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Благодаря за отговора ! :) не, не ми обясниха подобно нещо. Значи без да плащам цената на стоката, само ако платя разходите по доставянето, ще мога да тествам и в случай на нередност ще го връщам и ще приемам и разходите за връщането. Правилно ли съм разбрал ?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Oпцията за преглед и тест се извършва само в рамките на офиса.Пратката не може да напуска офиса , преди да бъде платен наложения платеж и куриерската услуга.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
forski, да не правя реклама няма да кава. Но когато клиент се обади за куриер, и куриерската е за сметка на получателя, в офиса пратката се опакова в зависимост от това дали е чуплива или не. Куриера отговаря за транспорта до офиса. Няма как всеки да има вкъщи стиропор или кашони....За това все пак повечето куриерски фирми се грижат 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
А той как да я превози безопасно до офиса като клиента не е опаковал пратката предварително, много добре знаеш че куриера не прави офис-клиент-офис, излиза сутринта събира до определен час и тогава се връща в офиса. Ако всеки си даде пратката неопакована какво ще стане отзад в тая баничарка или бус ... манджа с грозде!
Отделно куриера може да откаже да вземе пратката ако е опакована неподходящо за транспорт, никой не е длъжен да доопакова и подсигурява допълнително пратките, клиента е длъжен да си опакова и подсигури пратката максимално сигурно за транспортиране.
Не виждам никаква драма в случея, да те могат да и сложат един картон и малко тиксо и това да мине за някаква опаковка, но кой друг ще я опакова по-добре от самия теб?
Отделно, пратката може да бъде застрахована, като допълнително се плаща 1% от обявената стойност, в първия си пост колегата пише че някакъв СУЛЬО му е метнал пратката в камарата с бругите пратки и затова я е счупил, ако изпращача я беше опаковал както трябва това нямаше да се случи. Освен това пратката не е негова докато не си плати наложения платеж, щом вижда че е счупена не плаща нищо врътва се и си тръгва, какъв е проблема?
Отделно куриера може да откаже да вземе пратката ако е опакована неподходящо за транспорт, никой не е длъжен да доопакова и подсигурява допълнително пратките, клиента е длъжен да си опакова и подсигури пратката максимално сигурно за транспортиране.
Не виждам никаква драма в случея, да те могат да и сложат един картон и малко тиксо и това да мине за някаква опаковка, но кой друг ще я опакова по-добре от самия теб?
Отделно, пратката може да бъде застрахована, като допълнително се плаща 1% от обявената стойност, в първия си пост колегата пише че някакъв СУЛЬО му е метнал пратката в камарата с бругите пратки и затова я е счупил, ако изпращача я беше опаковал както трябва това нямаше да се случи. Освен това пратката не е негова докато не си плати наложения платеж, щом вижда че е счупена не плаща нищо врътва се и си тръгва, какъв е проблема?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Форски , почти нищо не ти е верно , залъгваш хората.
Процентът на застраховката не е такъв.
Отделно Еконт по принцип само доопакова пратки.
Процентът на застраховката не е такъв.
Отделно Еконт по принцип само доопакова пратки.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Кое не е вярно, за процента точно при ЕКОНТ може и да е различен, но не вярвам да е фрапиращ като разлика или сума за доплащане.
За опаковането и доопаковането кое не е вярно, да доопаковат, дръпват парче найлон, картон или каквото там имат под ръка, малко тиксо и това е. Изпращача на тази опаковка ли ще разчита да му опази пратката здрава. До сега не съм получавал пратка опакована от ЕКОНТ, както я пусне изпращача така ми я доставят, без значение дали е техника или нещо друго, а тези стикери чупливо са само да красят флаера във който е пратката. Ако някой разчита на тях или съвеста на куриера, значи е в длбока заблуда, просто такъв голям обем от пратки им минава през ръцете че никой няма да седне да се занимава и да пази индивидуално всяка пратка. Освен това има няколко на брой претоварвания докато стигне до крайния получател, по-веригата има и под изпълнители така че опаковката е от първостепенно значение.
За опаковането и доопаковането кое не е вярно, да доопаковат, дръпват парче найлон, картон или каквото там имат под ръка, малко тиксо и това е. Изпращача на тази опаковка ли ще разчита да му опази пратката здрава. До сега не съм получавал пратка опакована от ЕКОНТ, както я пусне изпращача така ми я доставят, без значение дали е техника или нещо друго, а тези стикери чупливо са само да красят флаера във който е пратката. Ако някой разчита на тях или съвеста на куриера, значи е в длбока заблуда, просто такъв голям обем от пратки им минава през ръцете че никой няма да седне да се занимава и да пази индивидуално всяка пратка. Освен това има няколко на брой претоварвания докато стигне до крайния получател, по-веригата има и под изпълнители така че опаковката е от първостепенно значение.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Пак казвам , пишеш доста неверни неща , но няма да споря с теб.
Отделно опаковането на чаши(примерно) с аерофолио(което се предлага от спедиторските фирми) е много по - надеждно , отколкото опаковането с вестници
Все пак комунизма отлетя и БГ пощи са минало.
Отделно опаковането на чаши(примерно) с аерофолио(което се предлага от спедиторските фирми) е много по - надеждно , отколкото опаковането с вестници

-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко встрани от темата, но не си прав - още са тук и услугата е все така ужасна, а огромното количесто евтини доставки от Китай минават през тях.xalerrelax написа:...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”