годност на автоаптечките?
-
- Автомобил:
- Двигател:
годност на автоаптечките?
На оригиналните немски аптечки има надпис от едната страна "BIS 2004" - годината е примерна разбира се. Но това как трябва да се преведе според вас : до 2004 е в срок на годност или е произведена през 2004-та ? На немски bis означава "към", което не ми помага особено в този случай за превод. И ако е произведена тогава - то има какъв е срока на експлоатация - или се гледа срока на самото оборудване вътре, но мисля че при него не видях никъде срок на годност също. Все пак при една рутинна проверка ако решат може и затова да ни глобят , знае ли човек.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: годност на автоаптечките?
bis си значи ДО - за време 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Meрси колега , това значи че на колата ми аптечката е изтекла още преди 10 години и като се има предвид , че колата е 91-ва година напълно вероятно е това да ми е заводската аптечка, тоест трябва да се вземе нова.
Срокът на годност на повечето съвременни аптечки варира от 3 до 5 години...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мен ми се струва,че може да изтече срока на годност на медикаментите в аптечката(ако въобще има такива)и евентуално леикопласта да не лепи вече,ма на цялата аптечка,като съдържание едва ли...
Та по-скоро виж какво има вътре и подмени остарялото.Бинта,марлите и ножичката сигурно още вършат работа
Та по-скоро виж какво има вътре и подмени остарялото.Бинта,марлите и ножичката сигурно още вършат работа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”