здравейте,
писах относно разхода си в друга тема.До нищо не стигнах.И днес се заговорих с един приятел,който често си сменя колите и си ги прави сам.Убеждава ме че след смяна на електрическия с вакуумен изпарител му е паднал разхода.Като ми обяснява че при първия клапана е винаги отворен,докато при вакуумния той отваря толкова колкото трябва....
Колата ми е Пасат б3 1.8ми 89г RP Гуми-195 65 15
Извън ми гори около 8-9/100
в града 16/100
Това,което ми е доста интересно и мисля че от него може да се търси причината е че тия 16/100 в града ми ги дава както сега в студа,така и в големите жеги.Това ще помогне ли да някой за идея.....какво да направя:)
Електрически или вакуумен изпарител
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: Електрически или вакуумен изпарител
Имал съм същия пасат с RP мотор и с ГУ с вакумен изпарител. Извън града ми гореше точно толкова, колкото и твоя. Градско около 14/100.
Аз определено съм привърженик на вакума, по същите причини, които си споменал.
Аз определено съм привърженик на вакума, по същите причини, които си споменал.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
kamen_78 написа:.Убеждава ме че след смяна на електрическия с вакуумен изпарител му е паднал разхода.Като ми обяснява че при първия клапана е винаги отворен,докато при вакуумния той отваря толкова колкото трябва....
:)
Рязана краставица...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Определено тоя приятел, дето ти обяснявал как при вакуумния отваряло клапанчето, колкото си трябва не е запознат с устройството и разликата между вакуумен и електрически изпарител. Търси проблема за разхода не от това дали е вакуумен или ел. ами в настройката/колата си.
.Като ми обяснява че при първия клапана е винаги отворен
Разликата е само на контакт и НЕработещ двигател.Затова захранването е от релето/предпазителя на помпата(спира,ако не запалиш).
За настройките....правили са ми ги десетки пъти,а разлика в разхода никаква.Компресият ми е 9 ...точно на вс цилиндри...
Всичко ми е изправно по колата...незнам само вакуума към декото дали е наред и колко е от збачение....за друго не се сещам
Всичко ми е изправно по колата...незнам само вакуума към декото дали е наред и колко е от збачение....за друго не се сещам
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1. Вземаш ли предвид, че караш с по-големи от заводски предписаните гуми като диаметър? Т.е. километражът показва по-малко от реално изминатите километри.
2. Вакуумът към делкото играе съществена роля за изпреварването на запалването (т.нар. аванс), така че ако е скъсан го ремонтирай. Понеже от него следват:
-смукане на нерегламентиран въздух след дросела
-неадекватно предварение и респ. по-лоша динамика съчетана с повишен разход.
2. Вакуумът към делкото играе съществена роля за изпреварването на запалването (т.нар. аванс), така че ако е скъсан го ремонтирай. Понеже от него следват:
-смукане на нерегламентиран въздух след дросела
-неадекватно предварение и респ. по-лоша динамика съчетана с повишен разход.
1.Да.Но разликата е около 4км при изминати 100км
2.Как най-сигурно да разбера,че нещо по тоя вакуум не е наред.Вакуум регулатора или нещо друго?
При засмукване с уста вакуума на делкото се чува движението на мембраната.....нещо свързано с автоматичен смукач например дали може да е и как да се види?
15w40 дали качва разхода?
2.Как най-сигурно да разбера,че нещо по тоя вакуум не е наред.Вакуум регулатора или нещо друго?
При засмукване с уста вакуума на делкото се чува движението на мембраната.....нещо свързано с автоматичен смукач например дали може да е и как да се види?
15w40 дали качва разхода?
А тези 16 сигурно са от (едно кафе до друго) на студена кола и чести паления и ръчка.Опиши как е засичана пълно пълно или 10 лв и при какви условия е 16.
Да,от кафе до кафе както каза,но пък интересното че и в жегите разхода е същия.Засичал съм по всички начини-празно празно,пълно пълно...Иначе тия дни сложих 14-ки и ще кажа до седмица какъв ще е разхода с тях
Върни се в “Автогазови уредби”