Passat B6 FSI 4Motion 2007 проблем с палене

Техническа и сервизна информация за Passat
RinBP
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 FSI 4Motion 2007 проблем с палене

Мнениеот RinBP » Съб 06 дек 2014 1:08

Здравейте Колеги.
Аз съм нов във форума и имам нужда от съвет.

От 3 години карам Passat B6 FSI 4Motion 2007. От около година ми се появи следния проблем
- Отключвам колата
- Слагам ключа в гнездото и натискам до долу
- Колата не пали. Въобще не зацепва стартера. На таблото не свети никаква грешка
- Изваждам ключа и пак го слагам и натискам. Отново същото
- Излизам от колата. Заключвам я. Отключвам я и отново пробвам да запаля. Някой път става. Друг път трябва да направя процедурата с отключването и заключването 5-6 пъти за да запаля
- Въпросният проблем се случва когато си поиска. Има седмици които не се появява въобще. Друг път става по 3-пъти на ден

Водих колата на преглед във VW и те казаха че в компютъра няма записана никаква грешка и разбира се докато колата беше при тях, не го направи нито веднъж ;)

Според тях по начина по който го описвам би могло да е от Steering-a и ми обявиха цифра от 1500-2000 лв за да го сменят целия.

Разбира се аз изчетох всичко което намерих в Нета по проблема и до колкото разбрах този проблем е сравнително чест при B6. Това което не разбрах обаче е:
1. Трябва ли да се смени целия steering или може да се мине само със смяна на заключващия механизъм който съдържа въпросното реле което е проблема и което би бил по-евтин ремонт?

2. Повечето от хората които описват такъв проблем, описват и светване на червения волан на таблото. При мен не свети. Това значи ли, че проблемът може да е другаде и аз да дам едни 1500-2000 лв за нищо? ;)

Моля ако някой има информация за този проблем да помогне, защото напоследък взе да се случва много често и е адски дразнещо. Отделно се притеснявам да не ме остави някъде колата на път, и да не иска да запали съвсем.

ПС: Извинявам се ако поствам въпроса в неправилна категория във форума, но както казах съм нов тук и още се ориентирам ;)

Hustle
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Re: Проблем с палене на Passat B6 FSI 4Motion 2007

Мнениеот Hustle » Съб 06 дек 2014 15:38

Здравей колега,

има доста изписано в чуждите форуми за този проблем, но за съжаление не съм компетентен, за да ти давам съвети.

Доколкото си спомям става дума за steering lock malfunction.
Може да погледнеш тук:
http://www.passatworld.com/forums/volkswagen-passat-b6-discussion/297680-key-ignition-problem.html

И тук:
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?138100-Cheap-Fix-for-Passat-B6-Steering-lock-problem-with-non-dealer-recode

Надявам се да са ти е от полза, ако не си се натъкнал вече на тази информация.

Върни се в “Passat”