Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата
Под "желязна" имах предвид колата за която е темата а не тройката която колегата е продал,в смисъл че колкото и пари да вложи в нея ако реши после все пак да я продаде никой няма да му даде над пазарната цена понеже е сменил това и онова освен ако не му е приятел или роднина 

-
- Автомобил:
- Двигател:
добре де , аз не разбирам какъв е проблема - никой не може да си избие парите, които е дал, именно това е още една причина да не продавате старата си кола.Защото е непродаваема и няма смисъл - ами ако ще отиде за скрап след 2 ,3 години , то по-добре самия настоящ собственик да я даде за скрап след 2 или 3 години - та поне да си изплати текущите неща , които е сменял - няма да я кърпи , голяма работа като е ръждясала - нали ще я бракува така или иначе. Ако е една кола е на доизживяване дали ще я продаваме за 1000 лв или ще я караме до откат и ще я предадем на вторични за 300 лв разликата не е много голяма.И между другото на запад хората са доста по-скромни от тук, колкото и странно да ви се струва на запад все още се карат и коли като нашите (в смисъл по-дъртички)! По-скоро тук е изненадващо положението , че в тази уж бедна наша държавица - ес класите не са рядкост , както и доста нови лъскави джипове и какво ли още не, нима не го виждате по улиците? Извинявайте ама преди няколко вечери бях в Бургас в района до новата поща, чаках един приятел около 20 мин - за тези 20 минути минаха 4 ес класи - моделите им бяха около 2006-2008-ма година... и то в неделен ден без много трафик в 20.00 часа
Mи то само в Поморие вече всеки втори кара бмв 5-та серия от периода около 97-ма - 2000-ната година, ако има колеги от Поморие ще го потвърдят. Честно казано и на мен ми харесват като визия в сравнение с по-новите коли след 2000-ната година , но тяхната поддръжка е маса пари - да не говорим за икономичност - гориво , обслужване , консумативи... но тези бмв-та вече са на всяка крачка , така че .. според мен до известна степен това е мит - за ние и тях - западняците :)

- vws
- Автомобил: Scirocco GTX
- Двигател:
- Контакти:
аз съм за пасата
от скоро карам такъв в вариант комби и сам доста доволен от него
на въпроса с хидравликата отговора е 200-300 лв всичко аз лично сам си я поставях и карба се заиграх да го механизирам малко и стана доста приятна при спокоино шофиране
от скоро карам такъв в вариант комби и сам доста доволен от него
на въпроса с хидравликата отговора е 200-300 лв всичко аз лично сам си я поставях и карба се заиграх да го механизирам малко и стана доста приятна при спокоино шофиране
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз съм забелязал,че една кола мине ли 10-15 години и почват да се обаждат масово разни ремонти по нея.
Ей го и моя сега е за смяна на съединител,нещо по предницата тропа леко,есента и климатика взе да духа едвам студено,стартера и той по някога върти трудно и т.н.Все дребни работи,но на човек му писва в един момент и иска нещо по-новичко.Иначе от както съм я взел почти 3 години нищо сериозно не съм сменял.Купето е в перфектно състояние,външния вид и той,като за улична кола.Ако имах едни излишни 4-5 бона бих я сменил без да се замисля.
Предполагам и автора на темата е на подобно мнение.Продавай я и вземи нещо по-ново
Ей го и моя сега е за смяна на съединител,нещо по предницата тропа леко,есента и климатика взе да духа едвам студено,стартера и той по някога върти трудно и т.н.Все дребни работи,но на човек му писва в един момент и иска нещо по-новичко.Иначе от както съм я взел почти 3 години нищо сериозно не съм сменял.Купето е в перфектно състояние,външния вид и той,като за улична кола.Ако имах едни излишни 4-5 бона бих я сменил без да се замисля.
Предполагам и автора на темата е на подобно мнение.Продавай я и вземи нещо по-ново

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Миналата година напролет тотално ми писна да се занимавам с поредното тико, което имам все още. до преди 4 години карах такси, тогава баща ми караше тико, още през 2009та аз купих едно новичко дайхатсу куоре 8 на 3000 км беше, сега е на 300 000 и няма сериозни проблеми досега, след като купих даихатсуто карах го до 2011 та и започнах работа в един завод, в който още работя. Тогава дадох дайхатсуто на баща ми да работи с него, аз взех тикото да си го карам за лична кола и проблемите почнаха и не спряха. Накрая започнах да търся кола до 10 000лв. минах през голф4, ауди а4, бмв5-всичко около 2000набор- значи на по минимум 12 години,каквото видях из автокъщите още ми държи влага, и реших да си взема по нисък клас кола, но да е по нова. Тогава се спрях на поло, каквото в последствие си купих за 7500, хем по евтино, хем 2007ма, от тогава досега имам над 20 000 км освен смяна на масло, филтри и 2 3 крушки друго не съм пипнал.Явно случих на кола. Доста колеги от завода си смениха колите, повечето ФВ, ауди и пежота точно тоя набор около 2000... ами те не спират да се занимават с ремонти- дребни работи, някои и съвсем не дребни, ама постоянно са с проблем. така,че колкото по нова кола, толкова по добре. Междудругото тикото още е при мене и сега е пред блока точно до полото... но за всеки случай е по добре да го има 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ей, как лети времето , вече на колите около 2000 година им викат стари... аз кво трябва да кажа за моята тогава не знам
Ама ако ще е нова - поне да е чисто нова - не знам какво мислите за най-евтиния чисто нов автомобил, доколкото знам това е дачия логан 13 000 лв , поне е с фабрична гаранция няколко години , няма да му мислите , иначе кво излиза - пак нова , ама не е съвсем нова нали. Едно време хем чисто нови коли , хем качествени пък и не толкова скъпи - говоря за лада , москвич , по-старите шкоди и т.н. , е вярно е вече са демоде , но са изкарали спокойно дълги години , а и някои още ги карат, но поне знаят че са ги взели нови без прикрити следи от удари , без връщани километри и първи собственик все пак - от теб изцяло зависи всичко , можеш да я гледаш като по книга , можеш и да я разсипеш от юркане.. а иначе всичкото старо е на късмет . Таксиметровите шофьори много ги взимат тези дачии , че и повечето дават добри отзиви - чак не ми се вярва да са толкова здрави - бая километри им навъртат а нямат големи оплаквания. Иначе все пак съм резервиран към новото производство , особено пък дачия , ама поне не е една купчина пари и в същото време караш нов автомобил. Иначе просто всеки път може да се натъквате на всякакви неща , които се налага да "спасявате"- например разни системи по колата или пък случайно да видите побългарявания или груби намеси и разваляне на заводски вид, на интериора.. , не знание историята на автомобила , кое кога е сменяно , с какви части и т.н и т.н - много неизвестни, докато при чисто новата кола го няма това нещо, все пак обаче началната сума си е сума!

- polovera_9n3
Ако сега в наше време някой автопроизводител изкара кола с мотор с карбуратор и без толкова компютъризация веднага я купувам нова, ако трябва и кредит ще изтегля.....говоря за нещо от рода на Г2 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Какво ви учудва за дачията?В нея няма почти нищо ел.Няма як дизайн,як интериор,всичко е семпло от не особено красиви пластмаси и тапицерии,но здраво.Инжекциона и е от на кола 94-та година,а мотора от 80-те.Просто са събрали всичко и са го обединили и учудващо работи.Като отвориш капака и има място 5 изпарителя да сложиш,корозията не я гони като при нова лада да речем,понеже са горе-долу от един клас като евтини коли.Но дачията е много по-напред от лада да речем.Докато работих в газовите уредби имаше един клиент с такава дачия комби,дето и беше сложил нещо като 3-ти ред седалки да може да товари повече хора.Някъде от велинградските села беше и разправяше,че товарел по 10 човека зимно време.Беше и навъртял над 300 000 км на газ и мотора и работеше като часовник.Беше с 1.4/75 коня мисля.Идваше само за смяна на газови филтри и чат-пат з ремонт на рейката,че му беше от евтините и не караше повече от 15 хиляди.
Ами това е.Или взимаш нова или поне на 5-6 години,та да е останал някакъв ресурс в нея.Минат ли 12 години и се почва.
Ами това е.Или взимаш нова или поне на 5-6 години,та да е останал някакъв ресурс в нея.Минат ли 12 години и се почва.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Колега m0v3r, кажи как се развиват нещата, стигна ли до решение? 

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Защо забравяте за "Великата стена"
? То една кола кола ще се прави у нас, и всички бягат от нея, като от чума! Вземете пример от чехите - всяка втора кола е шкода, пък била и тя от едновремешните!
Иначе, не мисля, че дачия е нещо повече от лада, просто ладите изчезнаха от нашия пазар, по каквито и да е причини! Дачия е едно леко осъвременено рено, от старите модели, докато лада е съвсем нова разработка, но такава е политиката на ЕС, да не се толерират производства, извън общността! Затова и масово се купуват "евтини" дачии, и не се гледа за други алтернативи!

Иначе, не мисля, че дачия е нещо повече от лада, просто ладите изчезнаха от нашия пазар, по каквито и да е причини! Дачия е едно леко осъвременено рено, от старите модели, докато лада е съвсем нова разработка, но такава е политиката на ЕС, да не се толерират производства, извън общността! Затова и масово се купуват "евтини" дачии, и не се гледа за други алтернативи!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
polovera_9n3 написа:Ако сега в наше време някой автопроизводител изкара кола с мотор с карбуратор и без толкова компютъризация веднага я купувам нова, ако трябва и кредит ще изтегля.....говоря за нещо от рода на Г2
Купуваш си някоя по-запазена двойка за 1500 лева, добавяш още 5-6 000 лева за ремонти - смяна на здраво с ново и воала, ето ти нова кола

- polovera_9n3
и пак си остава 30годишна кола. бил съм в такъв филм- не мерси
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
agumba написа:Защо забравяте за "Великата стена"? То една кола кола ще се прави у нас
"Прави" е малко силна дума за добавяна на наколко детайла към готова кола,ама айде от нас да мине

- m0v3r
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: EZ 1988
- Контакти:
НарКол написа:Колега m0v3r, кажи как се развиват нещата, стигна ли до решение?
Не очаквах да отворя толкова интересна тема и да бъде толкова обсъждана. Отдавна не бях посещавал форума. Та.. Оставам с пасатко за сега! Факт е, че на мойта си колица и знам и кътните зъби. Поогледах, поразпитах и за около 1000лв. мога да му разкарам всички болежки и от към усещане да го върна с 4-5 години назад (тук не броим пребоядисването). След което да си го карам още поне 3-4 години без да ми се наложи да му сменя нищо освен масло и филтри. Частите са уникално евтини в сравнение с новите автомобили, за пример чисто нов съединител LUK си поръчах за 170лв. (имам отстъпка). Много се радвам, че има хора във форума като колегата golf_td, много точни и верни изказвания направи, за много от нещат съм съгласен с него. Не ме интересуват никакви системи за сигурност, които ги има в новите автомобили, дори предпочитам да ги нямам! На мнение съм, че с тях ще имам повече минуси от колкото плюсове. Безопасността опира до умственият ти капацитет. Някой много точно каза, че тези системи дават повече самочувствие на шофьорите, които си мислят, че могат да карат още по-безразсъдно, ама уви статистиката е на лице. Бях на тестдрайв на новата ауди а3-ка, е почти през цялото време не знаех какво се случва с тази кола, нито и усещах двигателя, нито успявах да вдяна всичката тази електроника вътре за какво е. Да не говорим, че скоростта, с която карах не се усещаше изобщо! Имах усещането, че в града карам с 40, а километража показваше 80, ето ти една огромна предпоставка за инциденти! Веднъж в един дъждовен ден като се прибирах по магистралата (карах с около 130-140) и на един участък с лек завой се натресох в една от онези к**енски локвички, дето не се забелязват... Е вярвайте ми волана можех да го движа и с космите на ръцете си, но въпреки това предвидливо очаквах, че може да се случи такова нещо и бях заел правилната позиция на пътя и просто изправих волана докато не отмина локвата. Пасатко просто не помръдна и мина безпроблемнно! Извода какъв е? Ако имаш акъл и караш разумно, в каквато и (технически изправна) кола да се качиш можеш да бъдеш абсолютно спокоен за безопасността си. Имах възможността да покарам и да се повозя в още няколко коли през това време и извода всъщност ми беше, че пасата не е никак лош автомобил, просто с времето ми е омръзнал. Като не го карам известно време и след това като се кача в него ми е супер гот. Единствения проблем са малкото коне (75) за това купе, но мисля, че ще го преглътна.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се, че сподели мнение колега. Ако го беше написал това още от началото доста колеги нямаше да пишат!
И аз на твоите години мислех така, но след 5 години опит с по-нови коли (служебни) като се кача на старата кола Г3, разбрах истината АЗ НЯМАМ КОЛА, а изгнил курник за предвижване!
И дано не се засегнеш, с това което ти пиша, но все пак си на 21 и е нормално когато си вложил някой лев в колата си да не ти се сменява, и аз мислих така докато не се качих на по-хубави коли. Да има доста истина в това което казваш, но новото си е ново и ти пожелавам много късмет и дано не разчиташ на опита, защото старата кола си е стара и само докато те подпрят отзад ще те събере до задните седалки новата кола. Дано не го изпитваш, аз вече го изпитах. Моя пост е с цел, да си събереш някой лев докато караш пасата и да си купиш нещо по-новичко и никога защитите не са в излишък да го знаеш. Всичко зависи както каза ти от шофьора но понякога колкото и да си внимателен защитите помагат.
И аз на твоите години мислех така, но след 5 години опит с по-нови коли (служебни) като се кача на старата кола Г3, разбрах истината АЗ НЯМАМ КОЛА, а изгнил курник за предвижване!
И дано не се засегнеш, с това което ти пиша, но все пак си на 21 и е нормално когато си вложил някой лев в колата си да не ти се сменява, и аз мислих така докато не се качих на по-хубави коли. Да има доста истина в това което казваш, но новото си е ново и ти пожелавам много късмет и дано не разчиташ на опита, защото старата кола си е стара и само докато те подпрят отзад ще те събере до задните седалки новата кола. Дано не го изпитваш, аз вече го изпитах. Моя пост е с цел, да си събереш някой лев докато караш пасата и да си купиш нещо по-новичко и никога защитите не са в излишък да го знаеш. Всичко зависи както каза ти от шофьора но понякога колкото и да си внимателен защитите помагат.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”