Колеги с изумление открих вчера че имам фабрично сложена лампа в багажника на моя b3. До сега не бях оглеждал багажника толкова обстойно във всяко кътче и ъгълче. Та, има плафон с лампа, но не свети и най вероятно просто немците не са я свързали или нещо е изгърмяло. Самата лампа не е изгоряла свети, но не стига ток до плафона, а той си е окабелен. Знаете ли попринцип кога трябва да свети тази лампа? При отворен багажник, врата? Кабела влиза някъде вътре из ламарините и не мога да го проследя за да открия проблема. Някой ако е наясно да даде малко акъл.
Пасата е седан.
Passat b3 свързване на лампа в багажника
-
- Автомобил: vw polo
- Двигател: ATD 2003
Re: Passat b3 свързване на лампа в багажника
може проблема да е в микро ключето което е в самата брава на багажника поне на моя голф3 там е проблема !
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

И при мен не светеше - ключето направо се беше разложило от ръжда заради спукване на пръскалката на чистачката.
Наложи се подмяна на целия заключващ механизъм. Струваше ми 5лв и 10-12 минути - 5лв и 2 минути за смяна на механизма, а останалото време, за да сваля и после сложа всички гадни щипчици по кората на задния капак.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Аз си сложих диодна лента и се родих. С лед крушки пак не светеше като с пустата лента 

- m0v3r
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: EZ 1988
- Контакти:
radotom написа::th_up Направо можеш да се обзаложиш, че е там!![]()
И при мен не светеше - ключето направо се беше разложило от ръжда заради спукване на пръскалката на чистачката.
Наложи се подмяна на целия заключващ механизъм. Струваше ми 5лв и 10-12 минути - 5лв и 2 минути за смяна на механизма, а останалото време, за да сваля и после сложа всички гадни щипчици по кората на задния капак.
Аз нямам чистачка за задният прозорец, всъщност седан със задна чистачка май не съм виждал. Ако има някакъв проблем с ключето на багажника не би трябвало и плафона в купето да свети нали така? Защото моя отчита отваряне на багажника.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ключето в бравата на багажника няма нищо общо с плафоните на колата, за да светят плафоните при теб е възможно да е слагано допълнително някъде ключе.
Иначе при седана проблема в повечето случаи е прекъснат кабел в снопа при пантата на капака.
Иначе при седана проблема в повечето случаи е прекъснат кабел в снопа при пантата на капака.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът ти е в кабелния сноп,който е захванат пантата на капака на багажника от ляво като го отвориш.Понеже се гъне при всяко отваряне и затваряне се прекъсват проводници и просто престава да свети.Ако се разгледаш хубаво с изненада ще откриеш че може да имаш повече от един проблемен/прекъснат/ кабел.Махни изолирбанда,оправи ги и изолирай наново.ПП там изолацията на кабелите толкова се беше вдървила при мен,че чак се чупеше.
Това при седаните е на 99%.
Това при седаните е на 99%.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Всъщност аз като отворя багажника ми светват всички плафони. 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като има аларма е така,байпасира плафоните,понеже не взима сигнал от всяка врата,а от тях.Инък задния независимо комби или седан реагира на отварянето на багажника.Микроключето в ключалката го управлява.
Ако имаш аларма,отваряш багажника и светва вътре в купето,а в багажника не,то тогава ключчето работи и проблема е по кабелите.
Ако имаш аларма,отваряш багажника и светва вътре в купето,а в багажника не,то тогава ключчето работи и проблема е по кабелите.
- m0v3r
- Контакти:
Бяхте прави колеги! Явно навремето като са ми слагали алармата съм попаднал на читави майстори...
Погледнете за какво чудо става въпрос след като махнах изолацията на снопа до пантата...
http://www.img-share.eu/f/images/41/IMG_20141206_142016f9nq1sm.jpg
Сега ако може да ми кажете кое как да свържа. Прави ми впечатление, че точно такъв червен кабел какъвто стига до плафона е отрязан там. А да не говорим, че най-вероятно същите малоумници са ми прекъснали и индикаторите на двете врати от дясно и не отчитат дали са отворени...
Понеже на снимката не си личи много, червен кабел отрязан, бяло-зелен също прекъснат... Ще опитам да направя по-хубава снимка по-късно.

Погледнете за какво чудо става въпрос след като махнах изолацията на снопа до пантата...
http://www.img-share.eu/f/images/41/IMG_20141206_142016f9nq1sm.jpg
Сега ако може да ми кажете кое как да свържа. Прави ми впечатление, че точно такъв червен кабел какъвто стига до плафона е отрязан там. А да не говорим, че най-вероятно същите малоумници са ми прекъснали и индикаторите на двете врати от дясно и не отчитат дали са отворени...
Понеже на снимката не си личи много, червен кабел отрязан, бяло-зелен също прекъснат... Ще опитам да направя по-хубава снимка по-късно.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Е по цветовете не можеш ли да ги свържеш?
- m0v3r
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Е по цветовете не можеш ли да ги свържеш?
Ами не, защото примерно има отрязан червен кабел, но от другата страна няма червен, освен това има някакви жълти, към които е свързано някакво парче кафяв, който не е свързан никъде и нещо не мога да доловя идеята каква е и кое къде трябва да отиде.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Верно е големо мазало,задните светлини работят ли коректно?
Май ще трябва да се намесва фирма при тебе,от ония с гащеризоните.
- m0v3r
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Верно е големо мазало,задните светлини работят ли коректно?
Открих липсващите кабеляци и свързах лампата. :) Зелено-белия беше за крушките на номера, но явно аз съм го разкъсал докато съм махал изолацията. Само жълтият все още не съм разбрал за какво е.
Edit: Разгадах ги всички кабели...