Реле за ресет на компютъра на Пасат Б4 1,8 ADZ
Реле за ресет на компютъра на Пасат Б4 1,8 ADZ
След няколкомесечно ходене по мъките и невъзможност да реша по някакъв друг начин проблема с трупане на грешки ще се наложи да ресетвам компа. Има ли колеги с монтирано ресет-реле на ADZ двигател, понася ли постоянния ресет? Автомобила е Пасат В4, 1.8, 90к.с. ADZ с монтирано преди около 5 години газово с изпарител BRC AT90Е и автоматичен превключвател GAS 2 на BSM.
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Re: Реле за ресет на компютъра на Пасат Б4 1,8 ADZ
Здравей! От 6,5 години съм на газ с този мотор и газова Ловато. Монтираха ми ресет- реле още при поставянето на газовата. Нямам грижи! Слагай смело!!!
Благодаря, колега! Не ми се искаше да прибягвам до този способ, но май ще се наложи. Необяснимо за мен остава, как повече от 4 години Пасата нямаше проблем с трупане на грешки, а от няколко месеца постоянно се налага да откачам клемата на акумулатора.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сигурно за това време лабда сондата вече е дала фира и от нея трупа грешките
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Абсолютно същия мотор, от 2008 г на газ - още със закупуването му. Имам рестарт реле, нямам ядове. Нормално си работи на бензин и на газ. Ловато газова, обикновена 

Имах Толедо с ADZ.След откачане на сондата(от буксата) си вървеше отлично на газ и бензин
с нормален разход без да прави проблем
с нормален разход без да прави проблем

К.Одаджийски написа:Сигурно за това време лабда сондата вече е дала фира и от нея трупа грешките
Това си го помислих и аз, обаче ако е ламбда сондата, предполагам че грешки ще се трупат и като карам само на бензин, а не е така - два месеца карах само на бензин (около 1000 км.) и нямаше никакъв проблем. През това време е правена компютърна диагностика и нямаше грешка за ламбда сонда. Направих проба и с изключена от буксата ламбда сонда (при включен ламбда емулатор на газ) и отново се прецака. Сменен е и ламбда емулатора с нов (от същия вид за да не се окабелява наново), работи добре 2-3 седмици и сагата започна наново. За сега единствения изход виждам в ресет-релето.
Идеи и предложения за решаване на проблема са добре дошли!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За тия 5 години изпарителят претърпявал ли е някаква профилактика? Свешите сменяни ли са, когато това е нужно? Кабелите и запалителната система като цяло в ред ли са? Центровката как е? Някой да е пипал нещо и след това да се е появил тоя проблем, или така от нищото дойде?
Човек трябва да търси причините, а не само да ги замазва. Щом е вървяла 5 лета без да трупа грешки, значи колата има проблем. Ресет-релето няма да го реши. Когато се отскубне сондата компирът влиза в авариен режим. И моята кола си върви без нея в момента, ама има какво да се желае откъм динамика и разход в някои режими. Може би проблемът да не е само в нея, но тя е ЕДНА от причините.
Човек трябва да търси причините, а не само да ги замазва. Щом е вървяла 5 лета без да трупа грешки, значи колата има проблем. Ресет-релето няма да го реши. Когато се отскубне сондата компирът влиза в авариен режим. И моята кола си върви без нея в момента, ама има какво да се желае откъм динамика и разход в някои режими. Може би проблемът да не е само в нея, но тя е ЕДНА от причините.
Благодаря за насоките. Наистина е редно всичко да бъде проверено.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Имах интегрална платка включена към компютъра и входяща диафрагма на изпарителя....изхвърлих ги на 3-та година.6 години с простичко ресет реле и се родих!
- stefan4o
- Контакти:
Вчера смених сондата с нова - от магазина. Разликата се появи в режима, в който напоследък не беше добре динамиката 2000-3000 оборота. Сега ако и разходът се нормализира малко... ехеее с мед да я намажем 

А трупане на грешки при теб имаше ли? Реши ли се проблема след смяна на ламбда сондата?
- stefan4o
- Контакти:
Ами на моето ЕКУ е малко зорно с диагностиката. Не че няма, ама светодиоден пробник се връзва и се гледат миганията. Иначе нещата си дойдоха на мястото след като смених сондата. Проблемният режим вече е ОК, даже намалих газта от тройника. Разходът от първото ми засичане след смяната ме обнадежди 12.7 (на предходното беше 16.4) 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За моното отдавна е решено,че ресет реле е най-удачно.Трупа грешки от ламбда,от дюза и незнам от къде вече.Минал съм по тоя път,отговор друг няма.
-
- Автомобил: WV BORA 2.0 4motion special
- Двигател: 2002 g.
ами аз си вземан WV Bora 2.0 115 коня 4motion,от както сложих газов инжекцион почна да трупа все различни грешки, и неможем да открием проблема и като направи проблем дърпам за малко бушона на компа вместо да откачам акумолатора, явно ще слагам и аз ресет реле на компа, дали ще е проблем, и как става ?
Върни се в “Автогазови уредби”