Много се вдигна долара затова тук не могат да спаднат толкова цените Ще карам колкото ми се налага за да си свърша задачите без значение каква е цената
Абе, не съм много на ТИ с икономиката, ама ми е интересно. Как така, когато цената на нефта скача, цените на горивата по бензиностанциите се изстрелват, като ракета нагоре?А когато, нефта пада значително, горивата по бензиностанциите, едвам мърдат надолу?
Доколкото знам акциза на горивото е твърда сума, а не процент. Т.е. акциза за 1 л. гориво е един и същ (Х лв) и при петрол $120, и при петрол $50. Затова цената на горивата не намалява пропорционално на цената на петрола.
Няма кака да избягам от 100-те км всеки ден до работа и обратно.Ако ще и 5лв да стане пак ще ги минавам.Иначе ми е кеф с 30 лв да напълня газовата бутилка вместо с 35....като пари е нищо ама ми я гот,,,29 литра газ 30 лв и малко :)
Когато стандарта на живот ни се повиши тройно, тогава няма да ни бърка дали един барел струва 70 или 90 долара, така или инъче това няма да се случи в следващото хилядолетие така че ще се радваме на +/- 5-10ст. разлика в цената на кило бензин