Покупка на поло 1,6 АЕЕ съвети и мнения

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Покупка на поло 1,6 АЕЕ съвети и мнения

Мнениеот itallianeca » Пон 08 дек 2014 20:00

Здравейте колеги,искам да си взема поло 98г. 1,6 с АЕЕ двигатела,чисто и просто ме интересува тия двигатели в купето на поло колко са читави.Доста рових днес из форума но неможах да намеря,кой знае колко инфо за тия колици.Единствено което разбрах е че скоростната кутия им е една от слабите точки.С газифицирането как седят нещата,проблемни ли са на газ или нямаш ядове.Не съм се спрял на конкретна обява,но от опит знам че на най-ефтините не трябва да се хвърля човек.Винаги гледам да е нещо по средата като цена или да клони към по скъпото,ефтино хубаво няма :smile Естесвено обстойния преглед и карането са определящия фактор при мен,защото колата може да е скъпа и пак да се окаже морга.От колко пари като цена би трябвало да започват евентуално читавите полота от тия модели?Екстрите не са чак толкова важни,важното двигатела да е читав и колата да има добър екстериор и интериор.Гледам карусерията е лека около 930 кила,с 75 коня под капака би трябвало да е пъргава.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Покупка на поло 1,6 АЕЕ съвети и мнения

Мнениеот radi_nrj » Вто 09 дек 2014 2:14

Колата не е лоша но AEE-то е капризен мотор. Пълен инжекцион със система за управление Magneti Marelli и пластмасови колектори. За мизериите, които е способен да ти докара тоя мотор има изписано с терабайти.

anatoli_velikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatoli_velikov » Вто 09 дек 2014 11:43

Имам голф с този мотор. Капризна за газифициране, може да работи с обикновена газова, но заради пластмасовия колектор и гърмежите трябва да имаш няколко кихалки и пак няма гаранция, че колектора ще оцелее. Най-добре газов инжекцион.
Капризна дроселова клапа, особено с газовата уредба.

Иначе като вървене смятам, че е доста прилична.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 дек 2014 11:49

Карал съм почти същия мотор на купе тежащо пак около 900кг. За градско е идеален - изстрелва се доволно добре. За съжаление обаче в този случай, както вече казаха по-нагоре, инжекцион с пластмасов колектор ще трябва ГИ. То всъщност съжалението е само откъм цената де, която е почти колкото колата, освен ако не си го монтираш и настроиш сам. Иначе да си коригираш смесите през комп е по-добро и прецизно отколкото да въртиш крановете на тройника и изпарителя :mhihi Колата на какви разстояния ще се кара предимно? Щото зимата през големите студове ако се кара за 2-3км няма смисъл изобщо от газова, тя ще си пердаши на бензин и без това :mhihi

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Вто 09 дек 2014 13:49

Колеги благодаряви,добих представа за какво иде реч.Отказах се :mhihi не е за мен това.Идеята е кола за каране,градско извънградско с икономия от към разход,здрав двигател и ходова част и ефтина подръжка :mhihi Мисля да прегледам обявите с леонките,до 2002 година моделите със двигателите 1,6 и 1,8(не турбинирания) като ги гледам вътре са си а3-ки,търсих български форум на сеат но не можах да намеря,а в ауди и този форум също няма раздели за сеат,а нали са от семейството на фолксваген.Интересуваме от към окачване,дали са толкова яки като ауди а3/8L и голф 4

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 09 дек 2014 13:54

Не си търсил достатъчно http://seat-bg.com/

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”