Проблем с КАТ и дневни светлини

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
thebeast22
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с КАТ и дневни светлини

Мнениеот thebeast22 » Пон 08 дек 2014 21:03

Не съм от София или Бургас, а и няма нужда от срещи.Всеки ден срещам такива с намалени дълги,които си мислят,че са направили инженерно откритие.Ако беше така,щяха да се въвеждат фабрично-ама не.Повтарям и съм убеден,че са по-вредни и от халогени в ясно време.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 08 дек 2014 21:11

Звяр22 кои халогeнни лампи визираш точно, на късите светлини, дългите светлини или на фаровете за мъгла? :worry2

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 08 дек 2014 21:12

Абе на халогенките бе, сеш се? :mhihi

Ей богу доста знаещи се появиха тука, даже като гледам законотворци... :mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 дек 2014 21:16

thebeast22 написа:Не съм от София или Бургас, а и няма нужда от срещи.Всеки ден срещам такива с намалени дълги,които си мислят,че са направили инженерно откритие......

Аз пък си мисля че срещаш такива които са на къси обаче са им скапани задните пружини и не са им регулирани фаровете, а пък недай си боже да срещнеш рено клио с фарове изядени от пясъка..... габаритите му могат да ти се сторят дълги светлини, това е колата с най - гадни фарове за насрещните според мен

thebeast22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thebeast22 » Пон 08 дек 2014 21:23

Много добре знаете,какво визирам-халогени,разпространено наименование на светлини за намалена видимост на пътя.Намалени дълги светлини -афтърмаркет глупост с лошо отношение към насрещно движещи се участници.Поздрави на всички!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 08 дек 2014 21:23

Какво значат тези 30%, през лампата протича 30% от номиналния ток или електрическата и мощност и е 30% или светлината, която излъчва е 30% от номиналната?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 08 дек 2014 21:25

Тъкмо се чудех и аз колегата дето го заслепяват дълги на 30% как разбира че са точно такива ,предполагам има някакви нечовешки способности за да разбере на една кола при която къси и дълги са на една крушка кое от двете свети :question

Последна промяна от Stivi на Пон 08 дек 2014 22:03, променено общо 1 път.

thebeast22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thebeast22 » Пон 08 дек 2014 21:33

Колега Стиви,толкова ли ти е трудно на двусекционен фар/независимо на каква кола/да разбереш коя секция е дълги и коя къси.Ако е така-явно много неща за автомобилите са ти скрити/трудни за разбиране/.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 08 дек 2014 22:07

Специално подчертах с червено какво съм написал за вида на фаровете ! Ако утре не вали ще направя снимки на Королата с къси и дълги на 20% от една и съща точка с височината на седнал шофьор и ще ги постна тук да видим каква ще е разликата !

thebeast22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thebeast22 » Пон 08 дек 2014 22:16

Колега Стиви дори и да са на една крушка дългите и късите,не ме убеждавай, че не правиш разграничение между намалени дълги и къси светлини.Разликата е от тук до луната. :beer

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Пон 08 дек 2014 22:25

И според мен намалените дълги заслепяват. Затова намалявайте късите, а най-добре да са фабрични дневни.

thebeast22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thebeast22 » Пон 08 дек 2014 22:35

Ето един човек,който ме разбира.Поздравления,колега 'мукот'.И да се повторя-цялата светлина, излизаща от автомобила, трябва да е тази,с която колата е излязла от конвейра,а не от някой 'street'инженер. :drunk

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пон 08 дек 2014 23:06

Vlad777 написа:
Ей богу доста знаещи се появиха тука, даже като гледам законотворци... :mhihi

С L&R може и да научите нещо, като гледам имате нужда, но май не обичате да четете. Като се ежите и се правите на тежки, очаквах поне да е с покритие :confused

Потребителски аватар
freemax
Автомобил: Vw Bora 4motion
Двигател: AGR 1999

Мнениеот freemax » Пон 08 дек 2014 23:33

Изродихте темата в нещо полезно и доста често срещано явление. Ще споделя и моят личен опит, понеже много съм "набрал" през последните 2 години.
1. Минавам ГТП с личния автомобил, всичко минава добре и последна стъпка - проверка на светлини. Казват ми (проверяващия), че съм приключил, а аз питам "А светлините няма ли да ги проверите". Отговаря ми се "Щом виждаш значи са добре!" :stumm
Веднага ми светна как голям процент от колите минават ГТП, защо след това има случаи на вече споменатите автомобили Лов на пернат добитък :), 10 дневни, 1 къс + 1 дълъг и т.н. Организациите, на които се плаща да извършват контрол и тест на автомобилите нехаят и не си вършат професионално работата => Слободията на пътя.
2. Всеки ден се разминавам с коли с рефлекторни фарове: а) карат на дълги б) карат със ксенон и в) нерегулирани фарове. Заслепяването е по-малко, но също въздейства изморително на очите, дори и при осветяване в странично огледало.
3. Всеки ден и нощ гледам и се разминавам с хора, каращи колите си с включени фарове за мъгла (предни) при отлична видимост, заслепяват в над 50% от случаите, лесно наказуемо от КАТ, но нищо. :banghead
4. Всяка вечер забелязвам коли с фарове на Къси+дневни, както вече написах и халогени за мъгла, също заслепяват (най-вече със дневните), лесно наказуемо от КАТ.

Продължителното каране вечерно/нощно време се превръща в survivor, ще стигна ли крайната дестинация или ще спирам преждевременно поради умора в очите след многократното заслепяване. Ако в КАТ има годишен дефицит на средства, да излязат за 1 месец да си свършат работата, да си съберат глобите и проблемите ще са по-малко за в бъдеще.
До автора на темата и другите, които го олицетворяват с НЛО : естетическия вид на автомобила е абсолютно личен избор, ЛЕД светлините пред халогенната крушка и спазване на законите преди всичко.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Вто 09 дек 2014 0:27

ktamen написа:Какво значат тези 30%...

Вероятно конструкторите на такива модули с ШИМ имат предвид коефициента на запълване.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”