Проблем с КАТ и дневни светлини
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с КАТ и дневни светлини
Не съм от София или Бургас, а и няма нужда от срещи.Всеки ден срещам такива с намалени дълги,които си мислят,че са направили инженерно откритие.Ако беше така,щяха да се въвеждат фабрично-ама не.Повтарям и съм убеден,че са по-вредни и от халогени в ясно време.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Звяр22 кои халогeнни лампи визираш точно, на късите светлини, дългите светлини или на фаровете за мъгла? 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Абе на халогенките бе, сеш се? 
Ей богу доста знаещи се появиха тука, даже като гледам законотворци...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
thebeast22 написа:Не съм от София или Бургас, а и няма нужда от срещи.Всеки ден срещам такива с намалени дълги,които си мислят,че са направили инженерно откритие......
Аз пък си мисля че срещаш такива които са на къси обаче са им скапани задните пружини и не са им регулирани фаровете, а пък недай си боже да срещнеш рено клио с фарове изядени от пясъка..... габаритите му могат да ти се сторят дълги светлини, това е колата с най - гадни фарове за насрещните според мен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много добре знаете,какво визирам-халогени,разпространено наименование на светлини за намалена видимост на пътя.Намалени дълги светлини -афтърмаркет глупост с лошо отношение към насрещно движещи се участници.Поздрави на всички!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значат тези 30%, през лампата протича 30% от номиналния ток или електрическата и мощност и е 30% или светлината, която излъчва е 30% от номиналната?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо се чудех и аз колегата дето го заслепяват дълги на 30% как разбира че са точно такива ,предполагам има някакви нечовешки способности за да разбере на една кола при която къси и дълги са на една крушка кое от двете свети 

Последна промяна от Stivi на Пон 08 дек 2014 22:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Стиви,толкова ли ти е трудно на двусекционен фар/независимо на каква кола/да разбереш коя секция е дълги и коя къси.Ако е така-явно много неща за автомобилите са ти скрити/трудни за разбиране/.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Специално подчертах с червено какво съм написал за вида на фаровете ! Ако утре не вали ще направя снимки на Королата с къси и дълги на 20% от една и съща точка с височината на седнал шофьор и ще ги постна тук да видим каква ще е разликата !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Стиви дори и да са на една крушка дългите и късите,не ме убеждавай, че не правиш разграничение между намалени дълги и къси светлини.Разликата е от тук до луната. 

- mukot
- Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
- Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024
И според мен намалените дълги заслепяват. Затова намалявайте късите, а най-добре да са фабрични дневни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето един човек,който ме разбира.Поздравления,колега 'мукот'.И да се повторя-цялата светлина, излизаща от автомобила, трябва да е тази,с която колата е излязла от конвейра,а не от някой 'street'инженер. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:
С L&R може и да научите нещо, като гледам имате нужда, но май не обичате да четете. Като се ежите и се правите на тежки, очаквах поне да е с покритие

- freemax
- Автомобил: Vw Bora 4motion
- Двигател: AGR 1999
Изродихте темата в нещо полезно и доста често срещано явление. Ще споделя и моят личен опит, понеже много съм "набрал" през последните 2 години.
1. Минавам ГТП с личния автомобил, всичко минава добре и последна стъпка - проверка на светлини. Казват ми (проверяващия), че съм приключил, а аз питам "А светлините няма ли да ги проверите". Отговаря ми се "Щом виждаш значи са добре!"
Веднага ми светна как голям процент от колите минават ГТП, защо след това има случаи на вече споменатите автомобили Лов на пернат добитък :), 10 дневни, 1 къс + 1 дълъг и т.н. Организациите, на които се плаща да извършват контрол и тест на автомобилите нехаят и не си вършат професионално работата => Слободията на пътя.
2. Всеки ден се разминавам с коли с рефлекторни фарове: а) карат на дълги б) карат със ксенон и в) нерегулирани фарове. Заслепяването е по-малко, но също въздейства изморително на очите, дори и при осветяване в странично огледало.
3. Всеки ден и нощ гледам и се разминавам с хора, каращи колите си с включени фарове за мъгла (предни) при отлична видимост, заслепяват в над 50% от случаите, лесно наказуемо от КАТ, но нищо.
4. Всяка вечер забелязвам коли с фарове на Къси+дневни, както вече написах и халогени за мъгла, също заслепяват (най-вече със дневните), лесно наказуемо от КАТ.
Продължителното каране вечерно/нощно време се превръща в survivor, ще стигна ли крайната дестинация или ще спирам преждевременно поради умора в очите след многократното заслепяване. Ако в КАТ има годишен дефицит на средства, да излязат за 1 месец да си свършат работата, да си съберат глобите и проблемите ще са по-малко за в бъдеще.
До автора на темата и другите, които го олицетворяват с НЛО : естетическия вид на автомобила е абсолютно личен избор, ЛЕД светлините пред халогенната крушка и спазване на законите преди всичко.
1. Минавам ГТП с личния автомобил, всичко минава добре и последна стъпка - проверка на светлини. Казват ми (проверяващия), че съм приключил, а аз питам "А светлините няма ли да ги проверите". Отговаря ми се "Щом виждаш значи са добре!"

Веднага ми светна как голям процент от колите минават ГТП, защо след това има случаи на вече споменатите автомобили Лов на пернат добитък :), 10 дневни, 1 къс + 1 дълъг и т.н. Организациите, на които се плаща да извършват контрол и тест на автомобилите нехаят и не си вършат професионално работата => Слободията на пътя.
2. Всеки ден се разминавам с коли с рефлекторни фарове: а) карат на дълги б) карат със ксенон и в) нерегулирани фарове. Заслепяването е по-малко, но също въздейства изморително на очите, дори и при осветяване в странично огледало.
3. Всеки ден и нощ гледам и се разминавам с хора, каращи колите си с включени фарове за мъгла (предни) при отлична видимост, заслепяват в над 50% от случаите, лесно наказуемо от КАТ, но нищо.

4. Всяка вечер забелязвам коли с фарове на Къси+дневни, както вече написах и халогени за мъгла, също заслепяват (най-вече със дневните), лесно наказуемо от КАТ.
Продължителното каране вечерно/нощно време се превръща в survivor, ще стигна ли крайната дестинация или ще спирам преждевременно поради умора в очите след многократното заслепяване. Ако в КАТ има годишен дефицит на средства, да излязат за 1 месец да си свършат работата, да си съберат глобите и проблемите ще са по-малко за в бъдеще.
До автора на темата и другите, които го олицетворяват с НЛО : естетическия вид на автомобила е абсолютно личен избор, ЛЕД светлините пред халогенната крушка и спазване на законите преди всичко.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
ktamen написа:Какво значат тези 30%...
Вероятно конструкторите на такива модули с ШИМ имат предвид коефициента на запълване.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”