добавки за масло- впечатления

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: добавки за масло- впечатления

Мнениеот dobrin » Пет 21 ное 2014 10:28

Прочети какво пише като информация за добавките на Bardahl. Описанията са верни. Освен това, на тазгодишния Фолксваген клуб фест имаше демонстрация на живо на Turbo protect и беше доста впечатлителна като сравнение на износването с и без добавката. Добавките на Bardahl определено си заслужават от това, което аз имам като опит и информация.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Пет 21 ное 2014 13:48

Здравейте колеги, какво ще кажете за тази добавка http://www.senax.bg/eshop/product/49/dobavka-za-stabilizirane-na-viskoziteta-na-masloto.html един приятел скоро сипал цялата опаковка на хонда сивик 1.4is и казва, че е доволен, преди на студено леко се чувало тракането на повдигачите а сега двигателят е 'заспал' като гледам описанието за зимни условия мисля, че е супер, нека да сподели някой колега с опит :smile

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 22 ное 2014 9:50

Последна промяна от doaiena на Съб 22 ное 2014 9:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 22 ное 2014 9:58

Това къде пише, че е карано с добавки? :c020 На посочения линк пише единствено, че двигателят е каран с масло Mobil 0W40, което е доста странно решение за нов автомобил...

Показаната картинка се среща в десетки сайтове и общо взето всеки си пише под тази картинка каквото си поиска. И аз мога да я сложа тук и да напиша, че това е станало от сипване на нафта от Петрол в двигателя, но дали ще е вярно? Каква е реалността никой не знае - за мен това си е снимка от двигател, на който с години не му е сменяно маслото и е сипвано минерално от 25 лв тубата icon_idea

Същата картинка - твърди се че е станало това от Castrol:
http://www.audi-club.ru/forum/showthread.php?p=849274#post849274

Пак същата картинка - няма нищо общо с добавки, а с неправилно масло:
http://oilmart.com.ua/ekspertnye-materialy/foto

Същата снимка:
... (Потърсете в Google Images и ще намерите поне 50 сайта - всеки с различна версия :mhihi )

Освен това, дори да е ползвал добавка, не се знае каква е?! Важно е и каква е добавката и какво е маслото. Това, че има долнопробни добавки, които могат да навредят, не означава, че всички са такива, както е и при маслата - едни са качествени, други водят до счупен двигател!

Вово
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот Вово » Пон 24 ное 2014 14:23

insert11 написа:Не вярвам че има добавка със която двигателя да работи 3 - 4 без масло

3-4 часа ?

Кой е слагал тази добавка?

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 25 ное 2014 13:44

От личен опит мога да споделя, че съм слагал 2 пъти фюлериновата добавка на Бардал към масло Мобил 1 10/40. Двигателят работи "по-мазно". Иначе маслото не го пипа особено - 250 гр на 10000 км, което си е нормално според мен. И карам на газ.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 10 дек 2014 15:08

Pet_rov написа:От личен опит мога да споделя, че съм слагал 2 пъти фюлериновата добавка на Бардал към масло Мобил

И аз съм я купил , ма не съм я слагал още :redface температурата на маслото как е колега след добавянето ? При мен има един стремеж да стои на 100-110 градуса в жегите лятото . Това на АФН А6 - фул багаж/хора , при скорост 130-150 км/ч в немско, с пусната клима . Та си мисля дали няма спадне малко, след добавяне на въпросната добавка .....

Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Мнениеот Juiced » Сря 10 дек 2014 16:18

С предната смяна на маслото бях с фюлеринова 6 в 1 на бардал + мотул специфик 5в40. За 11к км с идиотско каране и даване на газ изхарчи около 800 грама и до половината пробег маслото беше сравнително бистро.
Сега съм с кастрол едж турбо дизел 5в 40 -нямах лев за добавка , а и може да съм я подценил - с първото палене колата работи по-твърдо от мотула + бардал на 11 к км. Кастрола ми е оригинален в това не може да има съмнение, но другият път ще си сложа поне турбо протект каквото и да ми е маслото

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Помощ за избор на добавка за масло?

Мнениеот INJENERA1 » Пон 12 юни 2017 18:05

Здравейте!

Чудя се каква добавка за масло да сложа на бензинов двигател? Някой използвал ли е подобно нещо, може ли да кажете впечатление и да препоръчате конкретна марка добавка?

Автомобила беше закупен и работеше двигателя много добре, но след смяната на маслото не работи равномерно!

Благодаря за помоща! :love.vwclub

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Вто 13 юни 2017 10:34

Дали е от маслото?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ за избор на добавка за масло?

Мнениеот forski » Вто 13 юни 2017 11:29

INJENERA1 написа:Здравейте!

Чудя се каква добавка за масло да сложа на бензинов двигател? :love.vwclub

И защо решихте че добавка в маслото, ще реши проблема с неравномерната работа на двигателя, незнайно какъв, бензинов :rolleyes

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Вто 13 юни 2017 16:13

друг вариант не остава освен за скраб.... защото преди да сменим маслото работеше много добре.

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Вто 13 юни 2017 16:27

Бе тя може да работи неравномерно, обаче има ли шумове, които не трябва да се чуват, чукане и т.н? Губи ли масло, мерихте ли компресия, ей такива неща? Може да е нарушено газоразпределение, неизправни свещи и т.н. Прегледайте я обстойно и чак тогава за скрап.

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Сря 14 юни 2017 8:21

Колега аз съм слагал два пъти Хадо OneStage на бензин и турбодизел, а сега пробвах Ресурс за синтетика и съм доволен, намаляват се вибрациите и мотора поутихва леко. По спецификации дори да няма проблем няма и да навреди, не взаимодействат с маслото. С хадо можело да се кара до стотина км без масло при евентуален проблем и изтичане.

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Re: RE: Помощ за избор на добавка за масло?

Мнениеот barutchiev » Вто 20 юни 2017 11:22

INJENERA1 написа:Здравейте!

Чудя се каква добавка за масло да сложа на бензинов двигател? Някой използвал ли е подобно нещо, може ли да кажете впечатление и да препоръчате конкретна марка добавка?

Автомобила беше закупен и работеше двигателя много добре, но след смяната на маслото не работи равномерно!

Благодаря за помоща! :love.vwclub

Работил е, защото е бил натъпкан с добавка преди това. Зависи какво търсиш. Предпочитам ремонт отколкото добавка. Компресията мерил ли си? Предполагам, че е "намаляла" на някой цилиндър, а с добавка до сега е скалъпвала работата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”