най-добрата халогенна крушка?!
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Re: най-добрата халогенна крушка?!
От година някъде съм с night breaker (без unlimited) на късите, великолепни крушки, още не са изгорели.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
nii написа:
Това е добре,но колко км си изминал за тази една година,а и като ти гледам автомобила от подписа имаш и дневни светлини,така че...
Ако някой кара основно вечер,и то повечко не мисля,че този Осрам ще живее доста.
Аз лично от Осрам не съм доволен,най-вече заради краткия им живот.
Стария автомобил затова го оборудвах с афтърмаркет ксенон,лампи му поръчвах от братски Китай.2 лампи за няма и 20лв.
И ги сменях всяка година.
На сегашния автомобил му монтирах ДРЛ,точно с тази цел,да удължи живота на лампите.
Вероятно има писано, но и с търсачката не можах да открия нищо за Philips vision plus - 30%, дето ще са от следващата седмица в Кауфланд по 6 лева парчето! 5 години карах колата с крушки Magneti Marelli, даже и не знаех какви са, така я купих, но наскоро ми изгоряха поради неизвестна причина и двете едновременно, та се оказа, че тия дето ги купих за по 3.50 са пълна трагедия! Кои бихте препоръчали, предполагам Филипса, пред тези от Лидл, не карам особено много, затова не ми се дават 25-30 лева за крушки?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
ivo_555 написа:
Огледай се за Хелла,те са сравнително евтини.Някъде 5-6лв.
Може да погледнеш и по-евтините серия на Осрам,Силвър стар.Те поне имат сравнително по-дълъг живот,спрямо Nightbraker-a.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Стандартната цена за Philips Vision +30 e:
H1 - 6.00 лв
H4 - 6.50 лв
H7 - 9.20 лв
Съответно обявените цени от Кауфланд от 5,6 и 10 лв за тези крушки не са някаква особена промоция и кой знае каква далавера за качествени крушки на ниски цени.
Реално това са възможно най-евтините, базови крушки на Филипс, които се предлагат и не са нещо особено. Все пак в темата обсъждаме най-добрите крушки.
Особено през зимния сезон, когато се стъмва в 17 ч. и доста се кара на тъмно не бих рискувал да карам със свещички за някакви спестени 10-15 лв...
Аз проблемът с дневните светлини го реших като си сложих Smart DRL модул, който пали дългите на 30%. Така се пести животът на крушките на късите, а и дългите според мен не се натоварват при 30%.
H1 - 6.00 лв
H4 - 6.50 лв
H7 - 9.20 лв
Съответно обявените цени от Кауфланд от 5,6 и 10 лв за тези крушки не са някаква особена промоция и кой знае каква далавера за качествени крушки на ниски цени.
Реално това са възможно най-евтините, базови крушки на Филипс, които се предлагат и не са нещо особено. Все пак в темата обсъждаме най-добрите крушки.
Особено през зимния сезон, когато се стъмва в 17 ч. и доста се кара на тъмно не бих рискувал да карам със свещички за някакви спестени 10-15 лв...
Аз проблемът с дневните светлини го реших като си сложих Smart DRL модул, който пали дългите на 30%. Така се пести животът на крушките на късите, а и дългите според мен не се натоварват при 30%.
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
Сега от лошото време и каране вечер мога да заява за Osram Cool Blue Hyper ,че при осветен участък + дъжд... ги няма никакви,за сухо време светят добре сiнкаво и приятно за окото . Сега мисля да ги метна на дългите а на късите да си взема Night Breaker 90+ . И да попитам Cool blue intense и hyper-a имат ли някаква разлика като светлина ?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Специално за COOL BLUE HYPER на сайта на ОСРАМ са написали:
Не зная към кои си се насочил "Night Breaker 90+", но това е актуалната гама на марката и там няма такъв модел: Това е гамата на ОСРАМ
Препоръчвам ти да си вземеш Night Breaker Unlimited +110%. Има ги в клубния магазин на преференциални цени: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=19
Т.е. тези крушки са само за шоу за оптично тунинговани автомобили, които не се движат по улиците и е нормално да не виждаш нищо.Optically tuned off-road cars. Only for off-road use, not approved for use on public roads. No ECE approval

Не зная към кои си се насочил "Night Breaker 90+", но това е актуалната гама на марката и там няма такъв модел: Това е гамата на ОСРАМ
Препоръчвам ти да си вземеш Night Breaker Unlimited +110%. Има ги в клубния магазин на преференциални цени: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=19
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Vlad777 написа:Night Breaker 90+
Дам, тези са заменени в моделната гама от тези
Vlad777 написа:Night Breaker Unlimited
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
Имах предвид за Night Breaker +90% ,разбрахме се както и да е
Сега ако може да ми дадете конкретен отговор за Cool Blue Intense как се държат в дъжд ,защото Hypera ше го метна на дългите .

- vencislav1328
- Автомобил: vw pasSat B5
- Двигател: 1998 AFN
- Контакти:
RusH_DeMoN написа:Сега от лошото време и каране вечер мога да заява за Osram Cool Blue Hyper ,че при осветен участък + дъжд... ги няма никакви,за сухо време светят добре сiнкаво и приятно за окото . Сега мисля да ги метна на дългите а на късите да си взема Night Breaker 90+ . И да попитам Cool blue intense и hyper-a имат ли някаква разлика като светлина ?
Същото е и при мен,при сух асфалт горе/долу бива има промяна,но когато е мокро нищо не се вижда сложил съм Osram H1 Night Breaker Unlimited +110%,+ това съм сложил релета 50А....последния вариант е да сменя рефлекторите.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Теодор написа:От една година съм с H7 Hyper на късите, за сухо време става но на мокро е доста зле. Интересното е че точно на смрачаване да речеме между 17 и 17.30ч все едно си без фарове. От няколко дни сложих найт брейкър на късите и преместих хипера на дългите и нещата се пооправиха. Найт брейкъра се държи 1-2 идеи по добре на мокро а хипера на дългите е много добър.

- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
от телефона съм сега, каде има night breaker H3, трябва ми за магленки? Ако има в клубен магазин, и как да пазарим от него, има ли някаде да не е онлайн?
Послато са NOKIA 3210
Послато са NOKIA 3210
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Ето ти клубния магазин: http://fanshop.vwclub.bg/index.php
Ето ти и адрес щом не искаш онлайн: http://www.vwclub.bg/contacts.php
Ето ти и адрес щом не искаш онлайн: http://www.vwclub.bg/contacts.php
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jabre написа:от телефона съм сега, каде има night breaker H3, трябва ми за магленки? Ако има в клубен магазин, и как да пазарим от него, има ли някаде да не е онлайн?
Послато са NOKIA 3210
за мъгленки ти трябва жълта крушка, ако искаш да виждаш. със синята нищо не се вижда
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Night Breaker Unlimited H7 в мъгла - перфектни, даже нямаше нужда от допълнителните светлини за мъгла. Препоръчвам тези крушки още един път - струват си 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”