Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата

Мнениеот golf_td » Чет 11 дек 2014 23:26

Ягуара е страхотна машина , доста екзотична за нашите географски ширини обаче , ествествено , че ще има по-голяма стойност и повече красота от един пасат , но все пак тук става дума за един човек , който иска да има кола - за ежедневието , а не някаква скъпо струваща олтаймер или янгтаймер екзотика, просто сравнението е недопустимо... Иначе специално за дизайна на този модел пасат - ами на мен лично ми харесва , сравнително добре изчистени линии, класически форми , типични за 80-те години.Между впрочем тук в този форум има няколко колеги , които много успешно правят почти цялостни реставрации на своите автмобили - наскоро прочетени от мен бяха за едно широко (87-ма) и един черен голф 2-ка - в такъв случай ти какво би казал за тези колеги? Сигурно доста хора се учудват, но понякога желанието да се карат точно такива коли е по-голямо , отколкото да си купим малко по-модерен автомобил - което е по-лесния и по-комерсиалния вариант , за някои хора има тръпка в това да спасиш старата кола и да я направиш като нова , вместо просто да си вземеш една , две идеи по-нов автомобил... но това са подробности и детайли разбира се - тук говорим за човек , който просто си стяга колата , за да я покара още няколко години!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 11 дек 2014 23:40

Иначе специално за това - че ако се сложат много неща от по-нов модел пасат - съгласен съм , то в един момент няма да е ни б3 , ни б4 - някакъв мелез , аз не харесвам такива импровизации също , ако ще се прави да се прави в оригиналния си вид - но все пак доста колеги обичат да сътворяват такива неща - като седалки от голф 4 в голф 3 или голф 2 , табло от голф 3 в голф 2 и какво ли още не - на мен лично това не ми допада - ако ще е така наистина по-добре направо да се купи по новия модел , отколкото да се слагат толкова много детайли, отговарящи за друг модел - става някакъв хибрид..В този ред на мисли вижте какво се случва като човек се поувлече с преправянията http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=23925

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 12 дек 2014 0:28

$100 написа:То разбирам да вкарва пари в някой Ягуар от 1985 - поне ще има някаква респектираща основа.

Респектираща основа освен ако имаш много излишни пари или комплекси за избиване.

Всичките тия неща без двигателя, но плюс пълен ел. пакет един приятел си ги насади в Голф 3. Никаква радост за майсторите няма, направи и забрави!

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Пет 12 дек 2014 1:28

Кoлеги истината е,че човек за да си купи добра кола втора употреба,трябва да се израси бая.Днес чух от едно приятелче че си е купил а4 96 година за иляду евра :mhihi и то в бг :mhihi Била безупречна :mhihi А4-ки за иляду евра няма нито в Италия,нито в Германия.Ама върви го обеснявай.Най-желаните марки у нас са BMW,Mercedes,VW(семейството).Най-желаните модели BMW e46,Audi A3,a4,VW 4 i Pasat.Кола ако вече е докарана в бг,ако е читава би трябвало да започва от: Е46 ако е 316i от 5500 лева,дугите Е46 от 6200 лева.А3/8L от 5000 лева.Минавал съм през така наречените експортни автокъщи в Холандия,където се товарът автовозите за източна европа.Мама мия :mhihi кола под 500 000км нямаше.Погледнах едно ауди а4 97 година за иляду и триста евра.Тапицерията на тавана беше подпряна с вързани въжета :mhihi да не ти падне на главата.Картера от долу,целия омаслен.Вътре мизернааа,кучешки косми.Запалих я,започна да вие като сибирски вълк(май ролки)Моторчето за чистачките беше умряло отдавна,Винтилатора на парното също беше предало богу дух :mhihi,иначе качена на 18-ки,ама гладки като дланта ми :smile,прозорците и те бяха в кома,от там си плюх на петите и дим да ме няма :smile

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 12 дек 2014 6:06

radi_nrj написа:Като гледам основно е харчено за консумативи и окачване. От 166 до 250'000 сменените неща изобщо не ми се виждат много като се има в предвид, че е карана в България :mhihi
Ако се махнат ъпгрейдите и ремонта на двигателя, който се оказва, че се е наложил заради дефектна нова част сметката си изглежда абсолютно нормална - 587лв на година.

:th_up
Колата не беше кош, но щом Мунс и Агумба смятат така, кой съм аз да им се противопоставям. :mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 12 дек 2014 11:34

@"Минавал съм през така наречените експортни автокъщи в Холандия,"
Ето това ти е грешката. Автомобил не се купува от автокъща или обява в Мобиле.де , а от собственик и да не е бил фирмен автомобил.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 12 дек 2014 12:42

Едната "хранилка" за дневните светлини вече е заключена,мисля че е време и тук да висне катанеца понеже се изчерпа откъм съдържание :mhihi

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Пет 12 дек 2014 13:09

[quote="kris11"]@"Минавал съм през така наречените експортни автокъщи в Холандия,"
Ето това ти е грешката. Автомобил не се купува от автокъща или обява в Мобиле.де , а от собственик и да не е бил фирмен автомобил.

Колега това го знам,целта на ходенето по въпросните автокъщи беше да си обесня следното недорузумение,как аджиба България държиме най-ниските цени на западни автомобили,като те са вкарани точно от запад :mhihi ,и като кажа на някой познат в бг за ауди а4-ка 97-98г. че читава от коята и държава да реши да я вкарва под 2200 евро няма да намери.Те ми се смеят :mhihi викат ти луд ли си, :mhihi аз ще си купа за тия пари а4-2004г. :mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 12 дек 2014 13:32

Tака е , всеки гледа максимално нова кола за максимално ниска цена - резултата после е плачевен. Но така или иначе търговския вид се оказва изключително важно нещо - каквото и да си говорим - че е по-важно двигател , ходова част и тем подобни неща - много рядко се случва някой да си вземе кола (която да не е определена за работна) и тя да е с поизбеляла боя, някоя друга драскотина , позахабен вид - винаги се взимат лачени коли , пък че километрите им са превъртани със сигурност и че това лустро е да се замажат очите на хората - това не се гледа. Аз като го взех моя Голф от Германия - тоест беше току-що докаран от Германия - човека , който ми го продаде просто се е прибирал с него от там като най-икономичен вариант да се прибере с кола, не беше поръчана от мен.Ми тя беше от едната страна одрана с пирон ,едната задна вежда имаше подпухнал малък участък от ръжда, цвета уж черен по талон - беше като патладжан вече станал от избеляване , салона сравнително запазен но все пак шофьорската седалка протъркана и т.н. - но не това гледах аз и останах доволен(някои ми се смееха , че за 3500 са били много за голф 2-ка ,можело е директно да скоча на голф мк3 - годината беше 2004 при покупката ми).Само че, хората в повечето случаи гледат да е лачена и това си е - затова и тарикатите правят точно това - хубаво ги лъскат и лустрират отвсякъде , връщат им малко километрите и ей Богу - вече си мислим, че караме почти нова кола ... хаха :screwy. Даже тогава като я регистрирах в КАТ ме караха да търкам с шкурка някакъв код на двигателя или около него нещо, вече не си спомням добре.Дори единия от служителите го чух да измърморва "Още ли ги внасят тези гробници отвънка" - всичко това се случва 2004 - ми да дойдат да ме видят сега, тази гробница още не се е разпаднала и след 10 години имам с нея изминати малко над 110 хил.км ... така че аман от "разбирачи"

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Пет 12 дек 2014 14:09

Колега golf_td,интериора и есктериора,се оправят къде къде по лесно,отколкото амортизиран двигател.За това съм апсолютно съгласен с теб.По принцип на лачените коли се хвърлят,доста зле технически хора,или някой който току що е взел книжка,или жена,или мъж който не си имал много много зимане даване с коли.Аз за първи път когато си купувах кола,се чудех какво е това обслужване :mhihi ядели се?пиели се?

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Пет 12 дек 2014 15:06

Тази тема отдавна е приключила и дори се чудя защо не е заключена все още. Всички разбрахме, че по-добър автомобил от 30 годишния ковчег на този свят няма, че новите боклуци за нищо не стават и ги купуват само балъците. Как подмяната с по-нов еквивалент е най-голямата глупост макар отдавна много хора да ползват тези ковчези за складиране и преместване на боклуци. Общо взето хора, купувайте си автомобили без грам електроника, за да не би нещо да изгори и да се чудите какво да го правите, а пък за климатик и хидравлика дума да не става- ние сме корав и силен народ.

Потребителски аватар
vovo6808
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vovo6808 » Пет 12 дек 2014 15:54

Всичко май опира до финанси колега.Предполагам на болшинството от колегите тук им се кара по нов автомобил ама пустите му пари все не стигат.Ето аз в момента карам 23годишен Голф3,но си го правя сам и смея да твърдя,че е във едеално състояние.Мога да си купя нещо по ново да речем за 5-6000лв. Притеснява ме това че на по новите коли поддръжката е по скъпа и няма да мога да я поддържам във добро състояние.За сега ще си карам старата бангия пък после каквото сабя покаже.

Последна промяна от vovo6808 на Пет 12 дек 2014 18:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 12 дек 2014 18:33

Това е достойна за уважение позиция, а не поведение тип гроздето е кисело!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 12 дек 2014 18:52

Stivi написа:Едната "хранилка" за дневните светлини вече е заключена,мисля че е време и тук да висне катанеца понеже се изчерпа откъм съдържание :mhihi

:th_up :th_up :th_up

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Пет 12 дек 2014 19:06

Koлеги,не бъдете толкова черногледи.И аз искам да карам последех модел бима,идеята не е само да се набрули една камара пари.Макарче Бимата като цяло е много качество+комфорт,за мен това е господа в автомобилната идустрия заедно с Хонда,но това не значи че тия две марки нямат модели дараци-лапачки на пари.Давам следния пример една от най-дуракоустойчевите серии на BMW е Е36,ама бензиновите само,дизеляците са дараци от всякъде,особенно 318tds,не стига че фабрично е мъртвец от всякъде,ами и лапа нафта като за световно и двигатела му може да те вкара във филм на Тарантино :smile Бих си взел ново,но не най-новото,предпочитам да е поне 2-3 години на пазара и да са е доказало на практика че си заслужава парите,а не само да я караш на абитюреснките балове на 24 май,че не се знае кога и къде ще си покаже не само рогата ами и копитата :biggrin

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”