Да си отворя и аз една темичка, в която да се "хваля" кви ги върша по колицата. По скоро ми се иска да е като дневник, който да е интересен за Вас и полезен за мен какви ги върша по Автомобила (че се забравя).
Малко предистория - първият ми автомобил беше Опел Астра 1.4 82 к.с. Като го взех бях е така:

Сток обурудване (демек никво, ама наистина никво без нито една екстра), обаче желязо кола. Не ме е отсавила никъде, приятели закъсват аз си продължавам. Консумативи на народни цени, абе като цяло много доволен. Минаха 3-4 години и се разпадна (буквално)! Не вярвах, че ръждясват тия коли толкова много ама било истина. Откъснаха се амортисьори, задни калници нямаше вече ... абе опел си е. Замина за вторични с перфектен двигател

Детенце си имах вече на 2-3 години викам ше зимам комби ама нещо по новичко. И понеже бях доволен от опелчето викам айде пак такова ама по ново. ГледАх струвАх реших Вектра да е. 2.0 DTI 16v 101 к.с. Едно приятелче имаше такава седан 1998 бях я карал много добре вървеше. Купих комби 2001 с новия фейслифт.

Първите ми впечатления бяха се едно съм се качил на космически кораб. То не беха климатрноци, ТУРБО, автопилот, ABS и кво ли още не. Вървеше на гръмотевица (тва го прочетох тука във форума

Тука да вметна, че аз докато си набивам пари баща ми си кара Пасатче б3 от 7 години и пей сърце. Не е като да не се чупи ама той монтьор човека прави си го сам а частите за без пари.
Роди ми се 2-ро дете, тоя път момиченце

Пак сток

Както казах го взех преди 2 седмици и от тогава ровя тука из форума и си пазарувам части

И сложих предни от Голф МК3 - поне шофьорската има нагоре надолу да ходи - ама ми падна батерията на тел. ще снимам утре как стана.
Една снимка на двигателя:

Купих си и спойлер/антикрило за багажника. Дадох го на приятел да го боядиса. GT пакет също от форума имам в себе си, но утре ще видя как точно да го сложа, че е свален от 20 годишен пасат и не е в топ състояние (то няма и как де).
Ще използвам темата и за въпроси, ако някой е по запознат от мен (тва е сигурно) с някои от нещата които предстоят.
Само да благодаря на pe6kata, nokiangage и другите колеги, които ми помогнаха на ЛС.
Поздрави!
Тодор