Въпрос за сушилня
Въпрос за сушилня
По-старите сушилни ги правеха с бели капаци отпред, а новите повечето са с прозрачни като на пералня. Въпросът (към някой с такава) е - вярно ли е, че вътре свети докато суши? Ако е вярно, каква е целта на осветлението и може ли да се изгася? Трябва да избера някаква, но ако ще свети предпочитам да е с бял капак - което пък усложнява намирането на подходяща, тъй като са рядкост.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: Въпрос за сушилня
вярно ли е, че вътре свети докато суши?
не е вярно.
Свети само когато е отворен люка и като се затвори загасва. Целта е удобство

Супер - като лампа на кола при отворена врата :) Един консултант в TP ми развива теорията за светенето и напреди търсих клипове на сушилни - видях, че наистина свети нещо, но май беше отворена вратата. Все пак защо са ги правили с бели капаци доскоро - едва ли е от невъзможност да обработват стъкло.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
щото така се нагрява стъклото, че ако го пипнеш ще ти остане кожата. възрастен може да пипне случайно ама при децата всеки знае как е.
Хм, това доста сериозен довод. Пластмасовите не се ли нагряват? По-странното е, че повечето нови модели са все стъклени - специално AEG ме интересува. Може би клас А+ и нагоре нагряват по-малко? Не виждам друго смислено обяснение.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаме Индезит пералня и сушилня в едно. Не знам дали се нагрява колкото обикновените сушилни. Естествено е със стъкло, но не съм забелязал да се нагрява толкова много, че чак да може да се опариш през стъклото. Иначе дрехите излизат порядъчно горещи, но мисля не могат да причинят изгаряне.
Въпрос - отделна сушилня(не пералня/сушилня комбо) може ли да се монтира на каквото и да е място? Само контакт ли ѝ трябва? Връзка към канализацията трябва ли ѝ или тя си има резервоар някакъв?
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
значи тези които са със стъкло най вероятно са от клас А нагоре и те са с термо помпа, а другите са с нагревател от клас В надолу
термопомпата не нагрява много и можеби затова са с стъклени капаци
термопомпата не нагрява много и можеби затова са с стъклени капаци
Да. Само контакт. има си резервоар в който се събира водата и се излива след всяко сушенеВъпрос - отделна сушилня(не пералня/сушилня комбо) може ли да се монтира на каквото и да е място? Само контакт ли ѝ трябва?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
golfer написа:щото така се нагрява стъклото, че ако го пипнеш ще ти остане кожата. възрастен може да пипне случайно ама при децата всеки знае как е.
$100 написа:Хм, това доста сериозен довод. Пластмасовите не се ли нагряват? По-странното е, че повечето нови модели са все стъклени - специално AEG ме интересува. Може би клас А+ и нагоре нагряват по-малко? Не виждам друго смислено обяснение.
имаме (вече) комбинирана пералня със сушилня електролукс и освен стъклото, след него има монтиран и пластмасов предпазител - идеята е точно да предпазва от изгаряне. не знам на сушилните машини дали е така, но би било логично.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Сушилната вдига до 90 градуса, което си доста висока температура. Моята е комбинирана и също има пластмасово допълнение към стъклото.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нашата е Индезит, както вече писах, и няма такова допълнение от пластмаса. Явно има разлини модели. Може и стъклото да е някакво по-специално - по-дебело или от къде да го знам ...
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При едната загряването се осъществява чрез нагревател, а при другата чрез термопомпена система. Най-общо казано има напъхан климатик вътре, поради което консумацията е поне с 50% по-ниска от конвенционалната с нагревател.
Да споделя малко преки впечатления от термопомпен модел на AEG с прозрачен капак. Осветление има само докато е включена и не работи (за зареждане). Загряване няма почти никакво - става топла до около 40-45 градуса, но не може да се нарече гореща. В магазина не бях забелязал, че капакът всъщност не е стъклен, а пластмасов и има двоен прозорец за разлика от пералните. Явно е с цел изолиране на вътрешното загряване и по-ниска топлопроводност спрямо стъклото. Засега най-неприятната изненада е шумът - голямо трополене и бръмчене от компресора. И в добавка се разнася мирис на перилен препарат.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”