Голф 101 коня ПД електронно затапване на ЕГР клапан
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Голф 101 коня ПД електронно затапване на ЕГР клапан
Някъде да има тема как се затапва клапана електронно. Някъде четох, че някой променят картата на ЕГР-а, ама няма ли начин с ВАГ-КОМ да се изключи тази функция просто. Става въпрос за голфа на един приятел 101 коня ПД.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Електронно затапване на ЕГР клапан
Напълно не може да се изключи но в ТДИ БГ сайта имаше статия за рекалибриране, което до голяма степен ще даде желания от теб резултат.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Мерси много темата е интересна много 

След сума ти време ходене по мъките и след като съединителя ме изостави в Бургас, съединителя е сменен и майстора е затапил ЕГР механично (с пластинка). Сега обаче ЕКУ-то си бибитка с грешка P0401 - Insufficient EGR Flow, което много ме дразни. Тъй като човека каза, че бил техничар и не се закача с компютри се обърнахме към ЕКУ-спец, който казал "Само оторизирани Ауди и VW сервиз има софтуера". В същото време в интернет се въртят видеа и теми като горепосочената, където с 3 клика се променят стойностите и няма грешка.
Моля колеги дайте акъл къде и кой може да ми го оправи без да ми се говори за преинсталиране на софтуер на ЕКУ или главозамайващи суми (Бургас,Варна,Ямбол са за предпочитане като район)

Моля колеги дайте акъл къде и кой може да ми го оправи без да ми се говори за преинсталиране на софтуер на ЕКУ или главозамайващи суми (Бургас,Варна,Ямбол са за предпочитане като район)

-
- Автомобил:
- Двигател:
За това евтино решение трябва да се махне пластината да работи вакума и самия клапан и от функцията за адаптиране през ваг-ком да се промени стойността. Намери някой с лаптоп и програмата ваг-ком.
Tonchos написа:,Варна,за предпочитане като район)
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=125832&hilit=%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BA
Върни се в “Дизелови агрегати”