София - Швейцария маршрут

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

София - Швейцария маршрут

Мнениеот filipov » Сря 17 дек 2014 14:36

Здравейте,
Предстой ми пътуване до Швейцария и като попитам google за пътя ми показва някакъв маршрут през Австрия и през Мюнхен. Не съм сигурен дали това е най-удобният, за това може ли някой да ми каже от къде е най-добре да се мине особено през зимата.
11.jpg

Потребителски аватар
eclipsee
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI 2008
Двигател: BKP

Re: София - Швейцария маршрут

Мнениеот eclipsee » Сря 17 дек 2014 17:35

Колега аз ползвам за планиране http://www.viamichelin.com/

до сега не съм имал забележки има и доста опции за настройка. Пробвай.

Лек път :c020

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Сря 17 дек 2014 21:54

Благодаря колега, но или аз не мога да го настоя този Мishelin или той не смята правилно. Като най-добър път ми дава през Унгария /Будапеща/, което не ми се струва вярно :(
Чудех се дали ако се мине през Словения - Италия ще е по-добре като път и като цена?

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Чет 18 дек 2014 13:08

Като цена със сигурност не.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 20 дек 2014 0:50

През Италия хем ще е по-дълго пътуването, хем доста по-скъпо.

По посочения маршрут таксите са:
Сърбия 10 евро (пътни такси) - Хърватска 17 евро (пътни такси) - Словения 15+6.5 евро (винетка + Караванке тунел) - Австрия 8.5+11 евро (Седмична винетка + тунела на A10) - Германия безплатно - Швейцария 33 евро (годишна винетка - там няма други)
Общо: 101 евро

Аз лично бих минал по маршрута:
София - Белград - Будапеща - Виена - Мюнхен - St Gallen
Като километри е със 100 повече, отколкото показания на картата, но се спестяват разходи за пътни такси и винетки.
Цените са: Сърбия 11 евро (пътни такси) - Унгария 10 евро (седмична винетка) - Австрия 8.5 евро (седмична винетка) - Германия безплатно - Швейцария 33 евро (годишна винетка)
Общо: 63 евро

Повече инфо за цените на винетките.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Съб 20 дек 2014 20:19

Vlad777
Не бях видял тази тема в която си доста активен http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=415769&start=15
Какво мислиш за алтернативните маршрути? Аз ще пътувам през нощта, ще тръгна от София към 18:00 часа и мисля да не спирам до Швейцария.
Този тунел, Караванкен, пише колега че ноември месец е бил в ремонт, още ли е и има ли възможност да се заобиколи?
Минава ли се през планински участъци където може да се закъса, все пак е зима? :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 20 дек 2014 21:02

filipov написа:тази тема в която си доста активен http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=415769&start=15

По този път няма планински участъци. Тунелът Караванке също се заобикаля, но пак ще трябва да платиш за тунела А10 в централна Австрия на път към Залцбург.

Аз обаче ако съм сам не бих го планувал без спиране. Особено по алтернативните маршрути се пътува по-дълго време и според мен не е постижимо каране без почивки толкова много километри.

Освен това обсъжданият маршрут в цитираната тема е ефективен когато се отива в южна Австрия. Когато се ходи до Залцбург според мен не е оправдано.

Като цена по алтернативния маршрут без такси в Хърватска и Словения:
Сърбия 10 евро (пътни такси) - Хърватска free - Словения free - Австрия 8.5+11 евро (Седмична винетка + тунела на A10) - Германия безплатно - Швейцария 33 евро (годишна винетка - там няма други)
Общо: 63 евро

Цената на пътните такси и винетки е същатa като маршрута през Унгария, километрите са 80-90 по-малко, но според мен не си заслужава, особено ако няма поне 2ма шофьори. Все пак по пътя през Унгария от Ниш нататък не слизаш от магистрали, чак до Швейцария.

Карай смело през Унгария! :th_up

Върни се в “Пътеводител”