Има ли разлика в макферсоните на Г2 и Г2 Г60?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
blacki написа:и на моя пълнитела е отделно от макферсона
Е затова питам каква е разликата между окачването на ГТИ и Г60 за да ми се изясни въпроса, може ли окачване от Г60 да се сложи на нормално ГТИ?
Не съм много в час с окачванията, ама какво общо имат макферсоните с главините и спирачните апарати? Защото знам че главини и апарати от Г60 могат да се монтират на нормален Г2
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време един приятел ми каза,че някакъв негов приятел се върнал от Германия и донесъл някакво спортно окачване от 3-ка,викам му веднага давай да ходим да го вида,.о9тиваме и оня вика продадох го пр5едеи няколко дена сложих го на едно Г60 Голф 2-ка ,колко е вярно това незнам ,но споделям хорските думи !
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е шенкела при мен с монтирани апарати от Г60.
Шенкела е от Пасат със спирачни апарати Грилинг 54. Разликата между Г60 и Пасат е в гогемината на диска и лапата която държи апарата....апаратите са идентични.
По мое наблюдение тези апарати в комбинация с съответните накладки за пасат/голф Г60 са повече от задоволителни.
След над 30-40 старта на Божура и още куп планинско каране на ръчка няма нито криви дискове нито каквато и да е следа от проблем.
РАСО
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Сър, извинявам се, че се намесвам в темата ти, но да дам малко пояснения.
Въпросът е дали има разлика, защото се избират амортисьори Кони, а в каталога им G60 се разглежда като отделен модел. Аз което знам е че заводски G60 е с 20 мм по-ниско от стандартното GTI.
Понеже Съра има по-къси пружини и се чуди дали да не вземе направо амортисьори за G60. Притеснява го дали няма друга разлика (аз не вярвам) и да са несъвместими.
Въпросът е дали има разлика, защото се избират амортисьори Кони, а в каталога им G60 се разглежда като отделен модел. Аз което знам е че заводски G60 е с 20 мм по-ниско от стандартното GTI.
Понеже Съра има по-къси пружини и се чуди дали да не вземе направо амортисьори за G60. Притеснява го дали няма друга разлика (аз не вярвам) и да са несъвместими.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
paco написа:...
А би ли споделил какви тампони ползваш за макферсоните и евнтуално за двигателя и скоростната кутия? Намират ли се така наречените "полеуретанови" тампни в БГ, защото издирих една наглийска фирма http://www.powerflex.co.uk, но малко сложно с доставката...
Иначе тези по-големи дискове и апарати сабират ли се в 15" джанти или трябва да се слагат по-големи?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:...
Мен основно ми направи впечалтение, че моделите за Г60 са само пълнители, няма цял макферсон, което ме наведе на мисълтта, че има нещо различно от нормалните Г2
Иначе реално погледнато, за Г60 амортисьорите са по-евтини, но не съм сигурен, че ако взема такива, после ще успея да ги монтирам ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”