Въпрос относно застраховка Гражданска Отговорност
-
- Автомобил: WV golf4
- Двигател: 1.9 ATD 2002
Въпрос относно застраховка Гражданска Отговорност
Здравейте от тази година има промяна на закона за гражданска отговорност ако имаш ПТП през последните 3г цената на застраховката става двойно.Аз имам ПТП преди година и половина но дадох документите на сестра ми да ми направи застраховката за догодина понеже ползва отстъпки но в полицата е вписала ,че нямам ПТП това прави ли ми застраховката невалидна и какви биха били последствията ако недай си боже отново стане ПТП по моя вина?И втория ми въпрос е че имам и втори автомобил на мое име която застраховка трябва да подновя април месец това означава ли ,че и на него се увеличава застрахователната полица автоматично?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Въпрос относно застраховка Гражданска Отговорност
Има онлайн застраховане пробвай-вкарй си данните и разгледай офертите
http://www.sdi.bg/onlineInsurance/?gclid=CJXR1PTW0cICFYLnwgodioIA9A
http://www.broko.bg/grazhdanska-online/step1

http://www.sdi.bg/onlineInsurance/?gclid=CJXR1PTW0cICFYLnwgodioIA9A
http://www.broko.bg/grazhdanska-online/step1
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
На мен доколкото ми е известно това си е решение на самата застрахователна компания и ако провериш в друга може да няма завишение
-
проверих няма такава която няма завишение на цената и това е целта на новоприетия закон водя се рисков водач ,а вече имам сключена застраховка но с неправилно попълнени данни и без завишение на цената имам си необходимите стикери и полица но ако отново стане ПТП по моя вина може ли застрахователя да ми анулира полицата тъй като не съм попълнил правилно данните и да подлежа на съдебна отговорност за това?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:На мен доколкото ми е известно това си е решение на самата застрахователна компания и ако провериш в друга може да няма завишение
Именно. Щом не ти искат подпечатан документ от КАТ, значи всичко е малко блъф. Най-реалното е да гледат в собствените си данни дали си искал обезщетение за ПТП.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Гражданската отговорност не се ли прави на автомобила а не на шофьора ?? Семейната кола се води на тъщата,аз като я карам и имам ПТП а тя отиде да си поднови гражданската какво става...минавам метър /не че съм имал ПТП да чукна на дърво/ 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:... Семейната кола се води на тъщата,аз като я карам и имам ПТП а тя отиде да си поднови гражданската какво става...минавам метър...
Ти да, тъщата да му мисли. Да не се юрнеш само да облъскаш някое Ферари, уж случайно...

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Гражданската отговорност не се ли прави на автомобила а не на шофьора ?? Семейната кола се води на тъщата,аз като я карам и имам ПТП а тя отиде да си поднови гражданската какво става...минавам метър /не че съм имал ПТП да чукна на дърво/
Така се получава. Затова е супер тъпо да гледат дали си имал ПТП при положение, че собственика и текущият шофьор могат да са различни хора и в доста случаи са.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами те в Европа отдавна са го измислили,прави се застраховка на шофъора пък той да си кара каквато иска кола,като блъсне някого на следващата година го "суровакат" с примерно 20% отгоре,ако продължава в същия дух му става златно шофирането 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Ами те в Европа отдавна са го измислили,прави се застраховка на шофъора пък той да си кара каквато иска кола...
Цъ. Гражданската е на шофьор+кола+ още двадесетина критерия, като професия, местожителство, годишен пробег и т.н. Ако някой друг шофьор направи катастрофа с моята кола например сурвакат пак мен, защото се приема, че доброволно съм отстъпил колата си. "Сурвакат" в следния смисъл:
за тази година ГО ми е около 800 евро. Следващата, ако нямам произшествие ще падне на около 700 и т.н. Едно произшествие по моя вина ме връща крачка назад, а три произшествия за година директно ме пращат в категория "безнадежден случай" на стойност около 2500 евро за година

а може ли двама шофера да си направят застраховки за една кола и всеки да си отговаря ?
-
За мен проблема вече е решен анулирах си полицата с неправилно попълнени данни ,че нямам ПТП през последните 3г и си направих нова с коректно попълнена информация.Само да поясня ,че ако при сключване на застраховката не попълните правилно запитването за това дали имате причинено по ваша вина ПТП през последните 3г и не дай си боже отново причините такова застрахователя може да ви анулира полицата и да ви потърси съдебна отговорност за изплатените от него щети на пострадалите от вас автомобили ,иначе за проверка на пътя от органите на реда за валидна застраховка ГО не проблем ,че сте писали че нямате ПТП през последните 3г всеки сам си преценява за него си ,аз предпочетох да си вържа гащите за да съм спокоен , че не се знае знае ли се.
-
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:...
Дам, готино е.
На един приятел, който живее на острова му откраднаха колата и затова, че се е възползвал от каското, no claims bonus-а му отпада и започна да плаща по-висока застраховка...В бг било гадно, застраховките били скъпи, казват някои

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:а може ли двама шофера да си направят застраховки за една кола и всеки да си отговаря ?
Не. Но може един шофьор да си направи една застраховка за две коли и да си ги кара, като ползва един и същи комплект номера

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
valio7704 написа:За мен проблема вече е решен анулирах си полицата с неправилно попълнени данни ,че нямам ПТП през последните 3г и си направих нова с коректно попълнена информация.Само да поясня ,че ако при сключване на застраховката не попълните правилно запитването за това дали имате причинено по ваша вина ПТП през последните 3г и не дай си боже отново причините такова застрахователя може да ви анулира полицата и да ви потърси съдебна отговорност за изплатените от него щети на пострадалите от вас автомобили ,иначе за проверка на пътя от органите на реда за валидна застраховка ГО не проблем ,че сте писали че нямате ПТП през последните 3г всеки сам си преценява за него си ,аз предпочетох да си вържа гащите за да съм спокоен , че не се знае знае ли се.
Струва ми се, че някой застраховател ти е наговорил някакви приказки да те стресне. Някой юрист, ако може да си каже мнението.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”