Малко OFF,но някой зареждал ли е скоро на круиз,да каже каква е цената?Снощи заредих на лукойл при цена 2.11лв за литър дизел и ми е интересно на круиз каква е цената!
Среден разход на колата от профила с дизел на Круиз. Изминати 900 км общо, от които: - 500 км градско на къси разстояния, студена почти през цялото време. - 400 км извънградско Заредени 58 л. Метод на отчитане:пълно-пълно. Стил на каране - неикономичен. Разход: 6.4/100
последно зареждане: метод- пълен пълен 330 км- 21 литра- 6,3на 100 каране предимно и само студена- не е падало под нулата, ако паднат градусите ще е повече(зареждането беше на 28.11.2014) сега е на 280 км от тогава, след 3 4 дена ще я заредя пак до капачката, вече имаше под нулата, стрелката върви към 1/2 , ще видим колко ще покаже
а4 1,9 ТДИ предимно каране градско студена и едно пътуване Гоце делчев Казанлък и обратно икономично каране. засичане пълен пълен за 840 километра 5,2 среден разход. дизел на гръцко Еко
golf 4 ALH + chip, 0.216 разпръсквачи, турбо VA, пълен - пълен, градско 7 - 7,5 каране студена и неикономично, извън градско несъм засичал сега зимата но ще е около 5,8 - 6 най вероятно (пак неикономично каране)
Шаран AFN (все още без дори да е отварян мотора, камо ли пък чипове). В събота го разходих по маршрута Пловдив-София-Пловдив с около 110-120км/ч (повечето време). След това му врътнах едни 80-100км из Пловдив Резултат: 6.3/100 нафта
Че то Пассата ми гореше толкова бензин, а вървеше двойно, бре!
Голф 1.9tdi 1Z София - Морето- София над 1500 км, скорост 120-140 по магистралата, иначе 85-90км/ч извънградско, малко черен път, малко градско. Начин на отчитане две зареждания догоре - разход 6.01 л/100км. 2ма човека по 100кг + багаж 100 кг. Зимни гуми 175/65/14
radotom написа:Че то Пассата ми гореше толкова бензин, а вървеше двойно, бре!
Че ти какво искаш от тоя тир? На мен ми се струва нормално. Ако беше послушал Крис 11.... щеше да си вземеш едно ADY и да ти гори минус на газ. ПП По темата - сега без движение в София гори по борда под 6.
От скоро имам Passat B5 1.9 TDI AFN. След няколко засичания от типа "от лампа до лампа",стигнах до извода, че на извънградско имам разход около 5.6/100. Засякох го този разход по маршрут Плевен - Благоевград - Плевен (около 600 км). Темпото ми на шофиране бе 90-110 км/ч. Супер спокоен шофьор съм, направо я галех. Не е ли малко висок този разход?
Установих, че не ми работи термостата, защото температурата на мотора варираше между 65-80 градуса. Възможно ли е това да е причината за този разход?
Този разход за този автомобил при положение че не загрява е повече от перфектен.Много нагло ще е от твоя страна ако искаш да е по-нисък :) Иначе ако си смениш термостата очаквай по-нисък разход.И от опит ти казвам на засичания от лампа до лампа или от положение на стрелка до положение на стрелка много трудно ще си хванеш реалния разход.Аз като съм смятал така излизаха някакви много противоречиви показания.След като го засякох пълен-пълен се оказа че това което съм смятал и това което е реално се разминават с много.