1 млрд. лв. от бюджета подготвени за саниране на панелки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1 млрд. лв. от бюджета подготвени за саниране на панелки
Ключовата дума в цялата работа е СДРУЖЕНИЕ и ЮРИДИЧЕСКО. Помислете малко по-задълбочено.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Да ама в Германия май не се вижда нито една затворена тераса с итонг и тем подобни поне от снимките на големия блок.
Последна промяна от hooligans на Сря 24 дек 2014 12:00, променено общо 2 пъти.
Причина: Имаш 5 мнения в темата и нищо полезно не си казал! Спри се!
Причина: Имаш 5 мнения в темата и нищо полезно не си казал! Спри се!
dimovip написа:groznika написа: Смешници!
...щастливи, колкото автора на темата.
Ако искаш може да съм нещастен от тази новина

Не се хващайте за тези, които не са си санирали или подменили дограмата - това не е до мързел. Моля, колеги, имайте предвид, че има бедни хора

Отново, темата е с друга идея. Обмен на информация

Ако няма какво да кажете ПО ТЕМАТА, моля, не пишете, защото темата ще бъде

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Отново да се изкажа
Това според мен е поредната порция не добре обмислени решения с което се насажда поредното разделение на хората. За едни ще има...за други не.
Трябва всеки да има шанс да се възползва от това нещо...независимо дали живее в панелен блок или тухлен или пък живее в къща, и където и да живее на територията на България, както е Пешо от града така и баба Гичка от село Гинци. Абсолютно не съм съгласен и да е безплатно, нека да е процент от ремонта....примерно 60% европейски пари 40% си ги даваш ти. От къде на къде аз ще поемам ремонтите на други било то богаташи или социално слаби. Да съгласен съм...в тези блокове има такива хора и не могат да направят това нещо....но аз знам че за тези хора държавата има други лостове с които да ги подпомага. Всичко трябва да е ЗАКОННО!!!!!!!
Ще контрирам колегата които ме праща да живея в панелен блок....ми ти като не можеш да си го санираш сам блока....продай го и отди в тухлен блок..там е по-топло...или в къща...там е още по топло.
И кой каза че това не е от нашите данъци.....напротив....ние всяка година даваме лепта на европа....така че тези пари са си чисто наши. Да не говорим какъв дълг имаме и какво трябва да връщаме. Всеки лев които сме взели сме си го върнали двойно и тройно. Даром да е свичко не вярвам.
Говоря ги тия неща с известна доза неспокойствие...защото аз съм от това поколение, което живота ми премина в преходи. Писнала ми вече от глупави идей на глупави хора. Съсипаха ни като нация и народ
Още един път извинявайте за емоционалното изказване.

Това според мен е поредната порция не добре обмислени решения с което се насажда поредното разделение на хората. За едни ще има...за други не.
Трябва всеки да има шанс да се възползва от това нещо...независимо дали живее в панелен блок или тухлен или пък живее в къща, и където и да живее на територията на България, както е Пешо от града така и баба Гичка от село Гинци. Абсолютно не съм съгласен и да е безплатно, нека да е процент от ремонта....примерно 60% европейски пари 40% си ги даваш ти. От къде на къде аз ще поемам ремонтите на други било то богаташи или социално слаби. Да съгласен съм...в тези блокове има такива хора и не могат да направят това нещо....но аз знам че за тези хора държавата има други лостове с които да ги подпомага. Всичко трябва да е ЗАКОННО!!!!!!!
Ще контрирам колегата които ме праща да живея в панелен блок....ми ти като не можеш да си го санираш сам блока....продай го и отди в тухлен блок..там е по-топло...или в къща...там е още по топло.

И кой каза че това не е от нашите данъци.....напротив....ние всяка година даваме лепта на европа....така че тези пари са си чисто наши. Да не говорим какъв дълг имаме и какво трябва да връщаме. Всеки лев които сме взели сме си го върнали двойно и тройно. Даром да е свичко не вярвам.
Говоря ги тия неща с известна доза неспокойствие...защото аз съм от това поколение, което живота ми премина в преходи. Писнала ми вече от глупави идей на глупави хора. Съсипаха ни като нация и народ

Още един път извинявайте за емоционалното изказване.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Според мен това е много правилно решение за раздвижване на "задрямалата" ни икономика.Ние като българи е нормално да си мислим ,че дори като ни дават пак сме минати. 

Автора на темата да беше постнал и по-пълна информация по въпроса.
като се разчете човек в нета излиза,че тези 1 милиард всъщност щели да стигнат според сметките на белите якички за около 200 сгради от които обаче щели да се ограничат до 120 на брой за да бъдело по-качествено.Или до половин процент от общия брой панелни жилища щели да се възползват от това.при 1 150 000 панелни апартамента в България всеки сам да си сметне колко ще се ''облажат'' от това.
Или както имаше една приказка,то не били компютри ами компоти...... и така нататък.
като се разчете човек в нета излиза,че тези 1 милиард всъщност щели да стигнат според сметките на белите якички за около 200 сгради от които обаче щели да се ограничат до 120 на брой за да бъдело по-качествено.Или до половин процент от общия брой панелни жилища щели да се възползват от това.при 1 150 000 панелни апартамента в България всеки сам да си сметне колко ще се ''облажат'' от това.
Или както имаше една приказка,то не били компютри ами компоти...... и така нататък.
Майко мила, някой ,моля, да заключи темата!
Ако имах по-пълна информация щях да я пусна колега.
Колега @drago_tr, Бие господине, сте хейтър за мен!Няма как да Ви санират къщата,тя е частна собственост, що за логика?!? Не разбирате, че не става въпрос само за санирането, а за цялостният облик на една държава. Да , на държавата, защото в България панелните блокове са много. Защо не ми санират къщата, защо не ми санират бараката, защо не ми санират кокошарника (те и кокошчиците са животинки, трябва да им е топличко)
Ако имах по-пълна информация щях да я пусна колега.
Колега @drago_tr, Бие господине, сте хейтър за мен!Няма как да Ви санират къщата,тя е частна собственост, що за логика?!? Не разбирате, че не става въпрос само за санирането, а за цялостният облик на една държава. Да , на държавата, защото в България панелните блокове са много. Защо не ми санират къщата, защо не ми санират бараката, защо не ми санират кокошарника (те и кокошчиците са животинки, трябва да им е топличко)

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Според дани от 2012г в България има 707 000 панелни апартамента, като 200 000 от тях са в София. Първите 16 панелни блока са построени в квартал „Надежда” в София между 1962 и 1965 година.
До края на 2015 би трябвало да се проверят и (при необходимост) да се санират всички построени до 1965г. панелни блока.
Също така би трябвало да се изготви дългосрочен план за проверка и саниране на всички сгради (не само панелни и не само жилищни), защото 2015 е само началото или така наречения видим връх на айсберга, а както знаем само 1/3 от айсберга е видим над водната повърхност. Останалите 2/3, които са по-голямата част, са потопени (и невидими).
До края на 2015 би трябвало да се проверят и (при необходимост) да се санират всички построени до 1965г. панелни блока.
Също така би трябвало да се изготви дългосрочен план за проверка и саниране на всички сгради (не само панелни и не само жилищни), защото 2015 е само началото или така наречения видим връх на айсберга, а както знаем само 1/3 от айсберга е видим над водната повърхност. Останалите 2/3, които са по-голямата част, са потопени (и невидими).
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
nigga написа:Няма как да Ви санират къщата,тя е частна собственост, що за логика?!?
Панелката колега, също е частна собственост. Държавата не притежава нищо от нея. Нито фасади, нито общи части. ПРИТЕЖАВА ЕДИНСТВЕНО ЗЕМЯТА ВЪРХУ КОЯТО Е ПОСТРОЕНА.
С този 1млрд ще се санират по-малко от 200 блока, а панелите са 70 259
За всички ще са нужни над 350млрд.
еми няма как да има за всички,а и не всички са за саниране 

За всички ще са нужни над 350млрд.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:И кой каза че това не е от нашите данъци.....напротив....ние всяка година даваме лепта на европа....така че тези пари са си чисто наши. Да не говорим какъв дълг имаме и какво трябва да връщаме. Всеки лев които сме взели сме си го върнали двойно и тройно. Даром да е свичко не вярвам.
Такива глупости са по-подходящи за предизборен митинг на една партия, дето името и се римува с "простака".
А за бройката жилища - в София имало около 200 000 панелни жилища. Ако приемам, че за изолация, дограма и смяна на щрангове ще трябват средно по 10-15 000лв, то сумата от 1 милиард ще стигне за между 30% и 50% от тях. Как ги сметнахте тези 200 сгради не знам...
Все от някъде трябва да се почне, вижте снимките от Източна Германия, които някой беше пуснал на предишната страница и помислете дали предпочитате да живеете в такъв блок или в такъв:

calm написа:nigga написа:Няма как да Ви санират къщата,тя е частна собственост, що за логика?!?
Панелката колега, също е частна собственост. Държавата не притежава нищо от нея. Нито фасади, нито общи части. ПРИТЕЖАВА ЕДИНСТВЕНО ЗЕМЯТА ВЪРХУ КОЯТО Е ПОСТРОЕНА.
nigga написа: Панелите са общинска/държавна такава (ако не бъркам)
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
Перфектно! Кой ще лапне пицата - фирми на батко и братко на Пожарникаря :))
С милярд могат да се направят много полезни неща, а не да се санират грозните комунистически панелки пълни със селяни! Селяни, който не се интересуват по-далеч от входната си врата!
Тези, които ще ме оплюят след миг, първо да постнат снимка на кочината около блока си, и да отговорят, какво те направиха!?
С милярд могат да се направят много полезни неща, а не да се санират грозните комунистически панелки пълни със селяни! Селяни, който не се интересуват по-далеч от входната си врата!
Тези, които ще ме оплюят след миг, първо да постнат снимка на кочината около блока си, и да отговорят, какво те направиха!?
Последна промяна от hooligans на Пет 26 дек 2014 0:06, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш официално предупреждение.
Причина: Получаваш официално предупреждение.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, имам два въпроса към теб:
1. Селянин и селяндур синоними ли са? Щото познавам хора, дето живеят на село (архитекти са и двамата), дето масата им в трапезарията сигурно струва колкото голф четворка нов внос. Отделно има селяндури, дето не са виждали крава на живо.
2. Къде живеят гражданите (вероятно си такъв, щом си позволяваш такива заключения за панелните блокове)? Или измежду селяните, както ги наричаш, чат-пат се срещат живущи и граждани?
1. Селянин и селяндур синоними ли са? Щото познавам хора, дето живеят на село (архитекти са и двамата), дето масата им в трапезарията сигурно струва колкото голф четворка нов внос. Отделно има селяндури, дето не са виждали крава на живо.
2. Къде живеят гражданите (вероятно си такъв, щом си позволяваш такива заключения за панелните блокове)? Или измежду селяните, както ги наричаш, чат-пат се срещат живущи и граждани?
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
Гражданин съм и не живея в панелка. Не чакам на готово, някой да ми даде 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”