Golf MK3 1.6 101hp 96г. Блокира ми ръчната
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Golf MK3 1.6 101hp 96г. Блокира ми ръчната
Здравейте колеги, имам проблем с ръчната, сега в студовете дръпна ли я си остава дръпната, смисъл лоста си се връща но колелата са блокирали, бях чувал, че ако я отхлабя малко ще мога да я ползвам без проблем, истина ли е това, ако не е кажете какво да я правя тая ръчна, защото понякога ми се налага да я използвам, а така като блокира, просто няма как и през 2 минути трябва да паля и да гася колата.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: Голф 3 1,6 101 к.с. 96 г. Блокира ми ръчната
Имах подобен проблем, но при мен само леко задържаше и се освобождаваше след потегляне. При мен се оказа, че се е скъсала бронята на задно ляво жило и го беше лепнала ръждата - жилото не вървеше свободно и не се връщаше като пусна ръчката в купето. Провери твоите брони на жилата, друго - може самото лостче на апарата да не се движи нормално след като бъде дръпнато от жилото надолу и да задържа.
Аз залагам на жилата, защото и при мен се сещам, че беше нещо подобно - дърпам ръчната, пускам я и усещам как като я вдигна веднага все едно не са закачени жилата и има празен ход лоста. Все пак трябва направиш един оглед.
Аз залагам на жилата, защото и при мен се сещам, че беше нещо подобно - дърпам ръчната, пускам я и усещам как като я вдигна веднага все едно не са закачени жилата и има празен ход лоста. Все пак трябва направиш един оглед.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2.0 GTI 115 1994
Явно има нещо оголено жило дето замръзва на мен ей сега ми се случи качвам се и свалям ръчната но задно дясно колело се влачи по асфалта а то замръзнало жилото или палчето на апарата незнам точно кое но утре ще го гледам....след доста ритници по гумата и каране около 1км. загря диска и замириса на феродо и явно от топлината се размръзна и отпусна от студовете си замръзват за това вечер няма да вдигам ръчната за да избегвам такива работи 

- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
не си ли чувал че зимата не се дърпа ръчна 

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2.0 GTI 115 1994
Знам че не се но по навик и съм я вдигнал 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Това е един от "бонусите" на кола със 4 дискови спирачки. За да нямаш такива грижи се свалят жилата на ръчната и се пълнят със разтопена грес (лятото) и се прави профилактика на спирачните апарати после поне четири зими нямаш грижи.
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
вчера като ги върнах ръчно ушетата на жилата, ги напръсках с WD40 но днес пак като дръпна ръчната за секунда и си задържа, сигурно жилата са за смяна
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
При температури под нулата ръчна никога, освен ако няма как да стане без нея. Правя всякакви схеми с оставяне на пълен ляв/десен към тротоара, паркиране с оставяне на колата с едната гума в някоя малка дупка, колкото да не тръгне, естествено винаги на скорост 1ва или задна...на старата кола съм удрял с чука по джантата докато отпусне ама това не е вариант при минус 10 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Жилата.
И аз бях така, но след смяна на жилата нещата се оправиха.
И аз бях така, но след смяна на жилата нещата се оправиха.

Вариантите са 3. Смяна на жилата, скъсана броня на жилата - при мен беше така, и почистване на апаратите, като се сменат гумичките - струват 15 лв. комплекта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”