Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3
Колега според мен, не е от голямо значение, дали ще е 90 коня или 110 коня, разликата няма да я усетиш, ако преди това не си карал една от двете. Според мен търси истински автомобил, или казано на наш език да е потдържана и гледана. Останалото за данък, застраховки и регистрация, си приготви едно бон бон и двеста. 

Неговата учебна кола беше Бора, но той не можеше да я кара както си иска. Мерцедеса ни е 150 коня, но той изобщо не го настъпва когато му даваме да кара. Предложих ме му да му вземем едно БМВ 525д , но той не е фен на БМВ-то. Тъй като ни падна на добра цена от познат, но и то отпадна като алтернатива. Мисля, че 110 коня ще са му достатъчни. Днеска гледах едни клипове, добри скорости развива този Пасат с 110 коня. Служебната ни кола е Пасат, но 90 коня на магистралата без проблем развива 200 км/ч.
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Вкус другаръ нет! Сами вие ще разберете когато попаднете на точната кола. Аз навремето тръгнах за Сеат Толедо а се завърнах с Пасат. Това е малко като любов от пръв поглед. Успех с покупката!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
katiq71 написа:Мисля, че 110 коня ще са му достатъчни. Днеска гледах едни клипове, добри скорости развива този Пасат с 110 коня. Служебната ни кола е Пасат, но 90 коня на магистралата без проблем развива 200 км/ч.
Колежке, поощрявате детето си, което е млад шофьор да кара бързо и да настъпва колата?

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Добре де, първо казваш че ви е страх да му вземете бърза кола, после някакви скорости от 200км/ч се споменават...
Според мен Бора е по-младежки изглеждаща кола от Пасат Б5, а 1.9тди 90к.с. е предостатъчен за адекватно задвижване на колата, 1.6 бензин 101к.с. също, само че там се носят едни легенди за скоростната кутия.
Също така, къде ги четохте тези лоши отзиви за 1.9 тди с роторна ГНП(90 и 110к.с.)? При правилна експлоатация няма никакви проблеми, друг е въпроса, че рядко се намират читави на пазара 2-ра ръка.
Според мен Бора е по-младежки изглеждаща кола от Пасат Б5, а 1.9тди 90к.с. е предостатъчен за адекватно задвижване на колата, 1.6 бензин 101к.с. също, само че там се носят едни легенди за скоростната кутия.
Също така, къде ги четохте тези лоши отзиви за 1.9 тди с роторна ГНП(90 и 110к.с.)? При правилна експлоатация няма никакви проблеми, друг е въпроса, че рядко се намират читави на пазара 2-ра ръка.
- momcho_bg
- Контакти:
Аз бих ви посъветвал да отидете заедно със сина си и той сам да си избере кола. Вярно е, губи се малко ефекта на изненадата, но автомобила не е просто автомобил/както се казваше в една реклама/. Това е важна част от живота и начин да изразиш себе си. Поставете някакви финансови и технически ограничения/мощност, година и т.н./ а останалото по-добре той сам да си избере - бора, пасат, голф...избора е огромен, а защо не и сеат леон - има много фашън излъчване с надеждността на Фолксваген. Друго, което бих ви посъветвал е с вас задължително да има технически грамотно лице. Винаги има риск при закупуване на автомобил втора ръка, но е хубаво при възможност той да бъде минимизиран. Има много писано по тази тема,а и вие или съпругът ви можете да влезете в ролята с опита, който сте придобили.
На шега му предлагаме да кара по-бързо, тъй като знаем, че той не обича високите скорости.
Говоря, че моя колега прави 200 км/ч. с служебния ни Пасат.
momcho_bg , благодаря ти :)
Искам последно да попитам, какви документи трябва да ни издадът от автокъщата?
Говоря, че моя колега прави 200 км/ч. с служебния ни Пасат.
momcho_bg , благодаря ти :)
Искам последно да попитам, какви документи трябва да ни издадът от автокъщата?
- momcho_bg
- Контакти:
При мен мина доста време от последната ми покупка. Със сигурност трябва да има договор за покупко-продажба. Нека други колеги тук да дадат по-конкретен съвет. За другото мисля, че автокъщите вече са доста професионални за да подпомогнат клиентите си. Важно е да се уточни разпределението на допълнителните разходи между продавач и купувач - еко-такса, транзитни номера, застраховка и др.
Какво искаш да кажеш с това, че трябва да си поделим разходите? Кажете всичко, че утре сутринта заминаваме да изберем и да купим колата евентуално.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Всичко се поема от купувача, какво ще делите, еко таксата би трябвало да е платена от търговеца и до там, застраховка, транзитни номера, регистрации, аптечки, пожарогасители, последно десет и т.н. си ги плащаш ти 

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Ще вземете колата от автокъщата само с фактура все едно купувате хляб.
Еко таксата не се плаща от търговеца, тази кола е все едно нещо друго , такса
се плаща при регистрация.
Еко таксата не се плаща от търговеца, тази кола е все едно нещо друго , такса
се плаща при регистрация.
Извинявам се, че пак пиша, но сега като разглеждах колите попаднах на интересен автомобил. Какво ще кажете?
http://www.cars.bg/c660607
http://www.cars.bg/c660607
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Това е милионник- претапициран волан, изпрани кори, които са се отлепили от прането, естествено, размазана седалка на водача, реставриран подлакътник, касетофона на мястото на ЦД- то е брутална гавра и са само забележимите на пръв поглед от тези отвратителни като качество снимки неща. Представям си ако я закачиш с ВАГ-КОМ и/или пробваш работят ли всички стъкла, светлини, микрети в бравите, АБС; окачването в какво състояние е; турбината на какъв хал е. Тази кола бих я прескочил на мига.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”