Пасата не спира добре

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 15 юни 2006 16:02

Колега не е необходимо да четеш. Това си е факт. А ако толкова много държиш, прочети постовете над твоя и ще видиш колко хора имат оплаквания и не само при пасати, а да не говорим пък колко не смеят да споделят. Пък споменатите модели автомобили са модели от 80-те години, а ние дискутираме за автомобили от 90-те. Предполага се, че технологиите са напреднали.
Има и още една предпоставка за неефективността на спирачната система. Тасовете. Това са нещо което може да доведат до много големи проблеми. Ако са заводски за този модел съм съгласен да се слагат, но за ментетата...
Запитвали ли сте се защо са отворите по джантите? Защо са с такава а не с друга форма? При движение те засмукват въздух и охлаждат. Тасове ментета закриват част от отворите които производилеля е сметнал, че трябва да ги има и от там въздуха за охлаждане намалява. От там загряване, спичане на накладките, по-дълъг спирачен път, пък ако минем в такъв момент през локва... и нови дискове.

ra4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ra4o » Чет 15 юни 2006 17:28

Това направо ме шокира. Казах, че за Реното знам, че спирачките не са добри. Там има и един друг проблем, задните спирачки имат един саморегулиращ механизъм които да убира празния луфт между накладките и барабана, с времето обаче омекват едни пластини и пружините прибират накладките една към друга до край и като натиснеш спирачката няма въобще задни спирачки, а предни пилят гуми, но не спира колата.
Лошо, че и при Фолксвагените има такива проблеми.
Относно обезвъдушаването, ако има въздух то би трябвало да се проявява различно за предните две колела(едно да блокира, но другото не и колата дърпа на една страна).
Педала не е твърд и за това си мисля, че сервото работи.
Според мен нови дискове с хубави накладки и профилактика на системата ще свършат добра работа, но питам за марки от които сте доволни. По горе един колега пише, че е сменил Делфи с по-меки, но не пише каква марка са.
Сори за дългия пост.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 15 юни 2006 19:56

някой да е чувал за спирачна помпа ? сменете я ще видите разлика
какво само дискове и накладки течности не че не се сменят ама са си консуматив ....
сменете помпата и ще се заспира

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 15 юни 2006 23:18

ra4o написа: По горе един колега пише, че е сменил Делфи с по-меки, но не пише каква марка са.

Да, аз го написах, но не споменах марката на новите, защото я забравих. Съжалявам. Ще се обадя на едно приятелче, дето ми ги достави и ще го попитам, дано той помни! Само помня, че на кутийката имаше етикетче с цена от порядъка на 70-74 лева и го запомних, защото неговата отстъпка беше доста солидна.

neznaiko2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neznaiko2 » Съб 20 яну 2007 13:05

Предполагам,че е вече сигурно малко късно но да споделя и аз.накладки PAGID-за мен са много добри,износвам ги за 15 хиляди(почти само градско),спира много добре,и пазят дисковете .

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 20 яну 2007 20:07

[quote="wili98"]А сигурно ли е, че е обезвъздушена системата?[/quote]

Много добре знаеш,че тук много хора не са карали Рено и че спирачките на VW никога не могат да ги настигнат.

Колега такива са спирачките на VW.Не търси проблеми.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 20 яну 2007 20:32

Абе темата си е добре отлежала ама пиша защото незнам какво не харесвате на спирачките на VWто даже и без ABS са си добри.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Съб 20 яну 2007 20:47

neznaiko2 написа:Предполагам,че е вече сигурно малко късно но да споделя и аз.накладки PAGID-за мен са много добри,износвам ги за 15 хиляди(почти само градско),спира много добре,и пазят дисковете .

Това с 'пазенето' общо взето няма особено значение, след определен пробег се сменят и дисковете, ако преди това не са паднали под пределната си дебелина, разбира се.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Съб 20 яну 2007 21:19

А защо не пробваш на спирачните валяци, какви резултати ще даде, кое хваща повече ,кое по-малко и оттам се почва :wink:

Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Съб 20 яну 2007 21:29

и трите ми пасата бяха без abs и нямаха хубави спирачки-независимо какви накладки слагаш!сиерата ми-86г спира по-добре дори :oops:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 20 яну 2007 22:34

И на баща ми Рено 18 /82г спира по добре от Пасата.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 21 яну 2007 9:25

ВСичко е относително. Пасата не спира добре или това и онова спира по-добре са общо взето празни приказки обосновани на абсолютно субективна преценка. Всяка кола дава различно усещане като седнеш зад волана и предполагам че това е причината за мнения от този вид. Обективно би било ако различни марки и модели се тестват на полигон с куп условия и изисквания за да бъдат резултатите точни.
Моето лично усещане е че действително модела като че ли не е от най-спиращите но това е само усещане и определо не е подкрепено от факти. Все пак прегледайте спирачната система отстранете неизправностите ако има такива и ако пак не ви харесват спирачките се научете така да го карате.

Върни се в “Passat”