пасат б5 ключалка багажник

Техническа и сервизна информация за Passat
Denisreaper
Автомобил:
Двигател:

пасат б5 ключалка багажник

Мнениеот Denisreaper » Пон 29 дек 2014 23:06

Здравейте колеги :) имам пасат б5 1.8Т 1997г. Днес ми се заключи багажника и се помъчих да отключа с ключа обаче той даже не влиза целия , отворих си багажника през седалките истигнах до механизма .Някаква идея как се сваля ? Схема или снимки?

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5 ключалка багажник

Мнениеот Rosenirs » Вто 30 дек 2014 10:49

Най вероятно се е прекъснал кабела и затова не работи централното на багажника.Погледни тази тема как да провериш дали идва ток до бравата.

Denisreaper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denisreaper » Вто 30 дек 2014 11:29

Всъщност ток идва. Започна да се отваря. Но с ключа не става не влиза целия ключ, а искам в случай ,че пак не работи да го отворя механично с ключа . ходих на ключар и ми каза ,че ако го сваля механизма ще ми почисти самата ключалка.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 30 дек 2014 11:32

Пръсни ВД40 в ключалката и бутай напред-назад с ключа докато влезе докрай. След това наляво-надясно докато превърти. Накрая финно машинно масло. Пробвано.

Denisreaper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denisreaper » Вто 30 дек 2014 11:55

Да , аз също пробвах но не помогна изобщо.

Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Founder » Вто 30 дек 2014 15:33

Не помага защото сигурно има навряно нещо вътре (така ли не ви идва на акъла , как ще пръснеш с ВД 40 и ще се реши проблема не знам....)
Това навиране на нещо вътре се прави с цел да не може да ти се отключи колата от там (от автокрадци , макар че те махат цялата ключалка , но както и да е)
Другия вариант е да ти е била разбивана колата и ключалката на волана и бравата да са подменени с други съответно и с ключове и тази на багажника да не е барана (моя случай е такъв , ключалката на багажника е различна от тези на волана и вратата и ключа ми не влиза ;) ! )

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 30 дек 2014 15:43

Гениална идея бро. Сега слизам да завра една клечка и на моята. :banghead

Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Founder » Вто 30 дек 2014 16:17

airjohn написа:Гениална идея бро. Сега слизам да завра една клечка и на моята. :banghead

Наври я където пожелаеш , не е мой проблем .
Мисля , че достатъчно адекватно ми е мнението , за разлика от ВД-40 и бутане напред - назад (при положение ,че лично видях ключалки със счупен нарочно ключ наполовина и наврян вътре и целта ти я казах ,но както и да е .....

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 30 дек 2014 19:43

Нормално е когато не се ползва патрона на багажника става точно така. Всичката кал и мизерия го блъска целогодишно. Когато автомобилът е със централно заключване никой не ползва патрона на багажника и той рано или късно блокира. И моят почти го бях изтървал но навреме го раздвижих. За да не се стига до там е нужно веднъж в месеца да се развърта патрона достатъчно е тази схема работи при мен вече 7-ма година.

Denisreaper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denisreaper » Сря 31 дек 2014 13:21

Всъщност с много мъки и вече почти без кръст , успях да сваля механизма. Съжелявам ,че не снимах как стана но ще се опитам да обясня. На самия механизъм има 4 болта , при отворен багажник са два отгоре и два отдолу. Първо се свалят двата горни болта , след това с една тънка отверка зад самия механизъм има една скоба повдигате скобата МАКСИМАЛНО нагоре и механизма пада. А колеги всъщност при мен просто беше толкова мръсен все едно беше циментирана ключалката :icon_lol

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 31 дек 2014 13:45

Е сега и аз се боря с подобен проблем на брат ми на австрийското пежо. Никога, най-вероятно не са отваряни с ключа, само от дистанционното. Изпръсках 1 флакон WD-40 и разни други гадорий и не помръдват грам. А той иска да може, когато се наложи и с ключа да се отваря. Как ще ги кормя тия врати напролет, като знам каква им е кекава работата на франсетата.... не знам. :banghead
Да отбележа за съжаление, на моя пасат Б5, като отварях да им правя профилактика на бравите се оказаха също френски. То и затова имаме толкова проблеми с тях. :banghead

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Сря 31 дек 2014 16:05

Хайде аз ще свалям на Пежо бравата ти на пасата да видим кой ще свърши първи :th_up

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 31 дек 2014 23:25

Аз на пасата ги свалям със затворени очи, обаче на пежака нямам и най малка представа как става. :rolleyes

Върни се в “Passat”