Пасат В3 комби 91г. 2Е двигателят работи - не се движа
- Светалце
- Автомобил: Passat GL
- Двигател: E2 91
Пасат В3 комби 91г. 2Е двигателят работи - не се движа
Здравейте! Двигателят ми работи нормално - ниски, високи обороти...Скоростите ги включвам безпроблемно, ама нещо все пак не зацепва и едва тръгвам...По същия начин се и движа - тоест почти никак...Час при техника ми има чак за пети януари...Давайте предположения и решения,моля!!!и естествено, аз отново съм извън града - всички гадости ми се случват, когато реша да почивам някъде по-далеч... Това започна вчера, когато слизахме до магазина и се наложи да минавам през едни преспи и навеища в северната част на Северозапада.
Последна промяна от Светалце на Вто 30 дек 2014 14:50, променено общо 2 пъти.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: двигателят ми работи - имам проблем с движението
Колега така както си описал проблема няма как да ти помогне никой.Не си написал за какъв автомобил става въпрос дизел или бензин скорости ръчни или автоматични и т.н. Погледни тук има шаблон по който трябва да е описан проблема защото ще ти заключат темата. 

-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Съединител може би?
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Светалце написа:Това започна вчера, когато слизахме до магазина и се наложи да минавам през едни преспи и навеища в северната част на Северозапада.
Това ме навежда на мисълта за кабели(високоволтови), капачка(дистрибуторна) или Бобина(запалителна). Като изсъхне ако работи без прекъсване и липса на мощност - проблема е в някой от изброените компоненти.
Поздрави!
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
И тези неща не са за пренебрегване, ама колегата е написал, че двигателя работи добре. Тогава остава да е приплъзващ съединител.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Volkswangel написа: Тогава остава да е приплъзващ съединител.
Ама не е писал ,че се увеличават оборотете , а не помръдва.
- Светалце
Re: Пасат комби 91г.; Е-2; двигателят работи-не се движа
Май оправих заглавието...Карам Пасат комби от 1991 г; пълен инжекцион, двигателят ми,както ми казаха тук е 2-Е; не ще да пали, но е от студа;преди два месеца сложих ГУ - може и да си внушавам, но оттогава започнаха проблемите ми...Ма то и колицата е бая стара, де.Пък жена я кара - вече съм запозната с повечето ключове и отвертки. Дори научих имената на повечето джаджи в колата... Та така - двигателят работи нормално. Обаче не върви, не и както трябва. Когато подам газ на скорост, се форсира все едно е изключен съединителя. Пъплех вчера. Днес не смея да пробвам нищо, защото все пак се надявам да се прибера с нея в неделя, в града...И да я закарам на монтьорите в понеделник сутринта. Мога ли да направя нещо дотогава? И ще мога ли да се прибера с нея или някой трябва да ме тегли до града?
- Светалце
Re: Пасат комби 91г.; Е-2; двигателят работи-не се движа
Какво означава "приплъзващ"? Трябва да ми сменят скоростната кутия ли или дисковете вътре, или е нещо друго? Моля, обяснявайте като за идиот!
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Пасат В3 комби 91г.; Е-2; двигателят работи-не се движа
Когато притискателтият диск не натиска добре феродовия диск се получава боксуване на съединителя.
Направи следната проба: дръпни добре ръчната спирачка и опитай да потеглиш от място на втора или трета скорост.Ако двигателя угасне, значи съединителят не боксува.
За ремонт на съединител се сваля скоростната кутия и се подменят части на съединителя,след което пак се монтира скоростната кутия.Бюджета за такъв ремонт е 300-400 лв.
Направи следната проба: дръпни добре ръчната спирачка и опитай да потеглиш от място на втора или трета скорост.Ако двигателя угасне, значи съединителят не боксува.
За ремонт на съединител се сваля скоростната кутия и се подменят части на съединителя,след което пак се монтира скоростната кутия.Бюджета за такъв ремонт е 300-400 лв.
- Светалце
Преди да прочета поста се опитах да изкарам колата от двора. Включих на задна и накрая отпуснах докрай съединителя, подавах газ, докато стигнаха до 3500 оборота и ...чак тогава жарък опит да помръдне...но само толкова - задавих я и сега не мога и да я запаля- то не, че ми и трябва, де. Има ли смисъл да правя друг опит, с друга предавка? Досаждах пак на сервиза - предположиха съединител или каре...Цената за съединителя - ясно, а времето за работа;става ли за ден? И същите въпросите за каретата/ това са едни неща,приличащи на факли, но завършващи с лагерна главина? /?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ми нали купихте куфарче с инструменти, съпругът няма ли да се справи?
Последна промяна от muns61 на Вто 30 дек 2014 17:47, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Полуоските са две железа, които тръгват от скоростната кутия и отиват към предните колала. В двата им края има удебеления скрити в гумени маншони. Тези удебеления са каретата.
И каре и съединител не умират изведнъж, карала си доста дълго с голям проблем и не си го забелязала.
Не се опитвай да пътуваш така, някой трябва да те дърпа или да я оправи на място. Един ден е достатъчен за ремонта. За съединител цената може да се вмести и в 200лв. Ако е каре и го смениш с втора употреба и 50лв може да са достатъчни. Във всяко село има хлапетии, които постоянно ремонтират бръмчащи ръждавелници. Потърси някое такова хлапе за помощ.
И каре и съединител не умират изведнъж, карала си доста дълго с голям проблем и не си го забелязала.
Не се опитвай да пътуваш така, някой трябва да те дърпа или да я оправи на място. Един ден е достатъчен за ремонта. За съединител цената може да се вмести и в 200лв. Ако е каре и го смениш с втора употреба и 50лв може да са достатъчни. Във всяко село има хлапетии, които постоянно ремонтират бръмчащи ръждавелници. Потърси някое такова хлапе за помощ.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ехеее кви са тия дни дето ги разправяш. Съединител се сменя за 3 часа каре за половин.
Та по темата за съединител е колата. Със превземането на преспите сте го довършили. Беглият опит за потегляне на 3500 оборота е защото боксува. Също трябва да мирише странно като на запалено при двигателя.
Та по темата за съединител е колата. Със превземането на преспите сте го довършили. Беглият опит за потегляне на 3500 оборота е защото боксува. Също трябва да мирише странно като на запалено при двигателя.
- Светалце
По поредност на отговорите:
1.muns61 - Не знам какво куфарче с инструменти сме купили. Да, купувах нови пружини и амортисьори, и тампони и ги смени съпругът ми, но не се сещам за какво иде реч в твоя пост и каква е връзката с въпросите ми сега.
2.drago_tr Ние сме в едно село в планината и тук има основни възрастни хора и много сняг.Намерих кой ще ме завлече до града в неделя...Дори да е имало симптоми - на мен не са поискали да ми се обадят - по едно време ми свиреха каретата/ по данни на комшията от долния етаж една сутрин/... Не разбирам от машинарии - само от неща, които могат да се обяснят логично. Съпругът ми, за мое и на колата съжаление работи вече в друга област. Аз пътувам с колата всеки ден по 100 и кусур км до работата и обратно. Пътят е типично български - все едно някой го е насякъл успоредно на парчета, а и дупките са просто прекрасни...Та от тропането из дупките, как да чуя дали колата тропа.
3.ktamen - много се надявам цените ти да са актуални и за Монтана! Само старци са тук ...Един стар ерген, дето ръчка по колите си, каза, че няма с какво да работи по съединителя, защото... всъщност тук спрях да го слушам.
4.znainainai - надявам се, времето за работа, което споменаваш да е валидно и тук.
5. към всички - главният път до селото все още не е отворен...Токът дойде едва днес - вчера нямаше никакъв, тв-то - към 11 часа;интернетът и телефонът - чак 13...И като капак - не ми се движи количката...
1.muns61 - Не знам какво куфарче с инструменти сме купили. Да, купувах нови пружини и амортисьори, и тампони и ги смени съпругът ми, но не се сещам за какво иде реч в твоя пост и каква е връзката с въпросите ми сега.
2.drago_tr Ние сме в едно село в планината и тук има основни възрастни хора и много сняг.Намерих кой ще ме завлече до града в неделя...Дори да е имало симптоми - на мен не са поискали да ми се обадят - по едно време ми свиреха каретата/ по данни на комшията от долния етаж една сутрин/... Не разбирам от машинарии - само от неща, които могат да се обяснят логично. Съпругът ми, за мое и на колата съжаление работи вече в друга област. Аз пътувам с колата всеки ден по 100 и кусур км до работата и обратно. Пътят е типично български - все едно някой го е насякъл успоредно на парчета, а и дупките са просто прекрасни...Та от тропането из дупките, как да чуя дали колата тропа.
3.ktamen - много се надявам цените ти да са актуални и за Монтана! Само старци са тук ...Един стар ерген, дето ръчка по колите си, каза, че няма с какво да работи по съединителя, защото... всъщност тук спрях да го слушам.
4.znainainai - надявам се, времето за работа, което споменаваш да е валидно и тук.
5. към всички - главният път до селото все още не е отворен...Токът дойде едва днес - вчера нямаше никакъв, тв-то - към 11 часа;интернетът и телефонът - чак 13...И като капак - не ми се движи количката...