Сменят малките талони от догодина!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Сменят малките талони от догодина!

Мнениеот nanobanano » Вто 30 дек 2014 12:04

Здравейте.По новините казаха,че от догодина се сменят малките талони :banghead Дали е сигурно или предположения ще се разбере.Ще се вкарат всички данни от големия талон за да нямало проблеми в Гърция.Като сменяха предишния път къде бляха?Сега като ги сменят след година в коя държава пак ще ни отсвирят?Най-вероятно няма да е задължителна смяната на старите,но при нова регистрация ще дават от новите талони.Естествено за това трябвало обществена поръчка и ще се харчат пак едни пари.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Re: Сменят малките талони от догодина!

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 30 дек 2014 14:57

nanobanano написа:трябвало обществена поръчка

Това значи, че пак "правилните" хора ще получат своето. :gruebel
Преди няколко дни бизнес дамата Саша Безуханова безпардонно се правеше на велика по една от телевизиите и се хвалеше как на 26 години станала генерален директор - възраст, на която мъжете току-що завършваха висшето си образование при социализма. Същата тази беше индиректно замесена в скандала през 1999 г. свързан с новите документи за самоличност и заради който неофициално вътрешният министър Богомил Бонев беше принуден да подаде оставка.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 30 дек 2014 18:14

Ако кажат, че номерата ще се сменят пак, ние пак ще се редим на опашки, даже и отпуска ще си взимаме, защото народи ни е такъв "послушник"! Никога не сме били единни и няма и да бъдем, не за друго а заради това, че не се искаме едни други. Каквото кажат, само ще изпълняваме и това е. Аз нямам намерение да се занимавам с такива глупости, ако ще и да ме глобяват. Повече нямам намерение да вися в КАТ, и оная да ми тресне прозорчето на 50 години от тодор живково време, и да ми каже "Аз съм обедна почивка" в 10 сутринта. А, че си висял от 8 сутринта да я чакаш, не я бърка нея! Затова нека си сменяват, да му мислят тези които ще отидат!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 30 дек 2014 18:27

Процентът на застраховките "Гражданска" е паднал и подлежим на санкция от Брюксел, очаквам нещо подобно, което да отсее мъртвите души по пътищата.
Смяната на номерата беше с тази цел, да достигнем необходимите проценти.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 30 дек 2014 19:28

Уж по желание ще е за издадените до момента.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Вто 30 дек 2014 19:31

както е по желание така е вероятно и да стане ........ лошото е че на мен в момента ми предстои смяна на талони.а не ми се дават едни грешни пари на държавата

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 дек 2014 20:00

Всъщност не разбирам защо има недоволни при положение, че смяната ще е по желание и всъщност поправя една недомислица! :screwy

Вместо да се радваме, че вече ще можем спокойно да пътуваме в Гърция и Унгария, без да носим голям талон, тук отново се сипят негативни коментари. Просто някои хора явно каквото и да се случи винаги са готови само да плюят. :no

nanobanano

Мнениеот nanobanano » Вто 30 дек 2014 20:18

Ами ние сме в европейския съюз -също и Гърция и Унгария.Всичко се прави по европейски стандарти,а нашите пак се разминават-как става това?Толкова години кво спяха?Работата е там,че ще си поправят тяхна грешка и след 2 години ще излезе,че нещо друго не е вписано,а може да се направаи при тази смяна и пак ще ги сменят,а ти пак ще викаш за хубаво е.Например истерията за вписването на газова уредба в талоните?Или недомислицата да се впише кой шофира колата освен собственика?Сигурен съм че така ще стане защото живеем в това подобие на държава :no

Едит ето какво пише в 24 часа

Код: Избери всички

Разпоредбата, която изисква представяне на голям талон в Гърция,

се базира на

закон от 2006 г.

и се прилага върху европейски граждани и автомобили на база европейска директива 1999/37. Според нея държавите членки изискват от водача на превозното средство, регистрирано в друга страна от ЕС, да притежава свидетелство за регистрация за превозното средство, за да му бъде позволено да използва пътищата на тяхна територия.

В член 5, ал. 1 от директивата се казва: “За целите на идентифицирането на превозното средство в пътния трафик държавите членки могат да изискват водачът да носи част 1 от свидетелството за регистрация”.

Като сменят малкия талон,да не стане така че пак да искат част 1 от свидетелството за управление :gruebel

Последна промяна от nanobanano на Вто 30 дек 2014 20:43, променено общо 1 път.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Вто 30 дек 2014 20:42

Бах мааму, винаги някой чел-недочел трябва да реве и обвинява държавата как ние, вие, те ще гушнат ебаси милиардите. Никаква промяна не му трябва на българина. Нищо не трябва да му се пипа - трябва да си остане да живее в кочината си със скотското мислене. Ще е интересно да чуя мнението на ревльовците като им зашият един акт от 1-2000 евро като отива на "модерно море у гръцко".

nanobanano

Мнениеот nanobanano » Вто 30 дек 2014 20:46

Ревльо може да викаш на себе си.Ти като си толкова отворен,защо не носиш големия талон ами ревеш,че в Гърция спазвали закона,който ти явно не знаеш,щом не носиш големия талон и ти лепнали 1-2000 евро глоба :censored2

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 30 дек 2014 20:51

Може да бъдете сигурни, че нищо не е случайно в пропуските.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 30 дек 2014 21:19

Абсолютна тъпотия....За какво караха хората които имат газова уредба, да сменят талони? След като се знае от мноооого време, че има проблеми с въпросните държави и нашите документи на автомобилите! То всяка година ще се сменя нещо в този талон....абсолютна гавра!!! Защо хората трябва да го отнасят, заради пропуските на някакви си идиоти с дебели задници, които седят по цял ден на стол, взимат добра заплата, а в същото време не вършат нищо? Това трябва да е за сметка на скапаната институция, която е допуснала тези пропуски. Защо продължават да се регистрират автомобили по старата схема при положение, че има проблем? Ти да видиш....
Радвам се, че напуснах тая държава :exclaim

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Вто 30 дек 2014 21:35

Аве, я вземете прочетете малко! Никой никого не задължава да си сменя талона. Ако отделяхте времето, нужно да сипете хейт по държавата, да напишете два реда в гугъл, щяхме да бъдем едно по-добро място.

" Няма да има смяна на старите свидетелства. Те остават валидни. От датата, когато ще имаме готовност да издаваме нови, просто започваме да издаваме новия образец. Всеки гражданин обаче, който пожелае да му бъде сменено старото, ще му бъде сменено”, обясни Рановски.

Шофьорите обаче са категорични, че ще си сменят документите, за да пътуват спокойно - не само в Гърция, но и в Унгария, където също има проблеми.

Новите талони ще се издават най-рано от март догодина." /БЛИЦ

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 30 дек 2014 21:43

Да няма да е задължително, но защо продължават да подменят талоните на хората след като има проблем? Кво означава следващата година....ахахха, че тоя проблем го има от една торба времееееее.....Една ДЪРЖАВА пари се наляха в тоя КАТ за тъпа смяна на всякакъв тип талони и в крайна сметка НИЩО!!!
И кво ме боли мене дедовия....ще си ходя с големия талон в мен или ще си направя цветно копие за 2 лева и едно ламиниране за 3 лева и си решавам проблема с 5 лева на цяло....
Шегата на страна със ксерокопието....Но не бих дал още една сума в местния КАТ за поредната измислица...няма да ми коства много да си взема талона с мен, както направих сега пътувайки за Германия :cool

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 дек 2014 21:58

Значи ясно е, че е допусната грешка, но в случая темата е за това, че ще бъде поправена тази грешка. icon_idea То няма угодия!

Президаването на малък талон е 9 лв!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”