Кой е най-лошия дизелов двигател на VW ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Re: Кой е най-лошият дизелов двигател на VW ?

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 31 дек 2014 15:30

Да кажа и аз:
имали сме два AAZ-та единия на Венто другия на Пасат Б3.И на двата се направиха валовете като на ТДИ, защото почнаха да губят центровка.На косъм ги спасихме.При Пасат Б3 има склонност към греене.На познат също с Пасат Б3 AAZ също грееше на висока скорост и лек наклон.При гонка по магистралата(доколкото може да се каже гонка с AAZ) с двата Пасата , единия изпревари, дигне температура и отбие леко вдясно да охлади :icon_lol , другия същата работа, пускаха парното на макс да охладят а то навън 30 градуса жега :mrgreen :mrgreen
Абе скапани мотори.
При Вентото съм нямал грижи с греене , а и повечко се усещаха конете, но помпата си имаше маркуче от турбото да коригира горивото , докато Пасатите нямаха(може би там е основно с еко функция турбото).А и Пасатите имаха EGR-и , но с тях и без все си не вървяха.Вентото нямаше EGR и просто по-добре си вървеше но.....скапан мотор, голям разход, шумен на високи обороти, не съм доволен.
Карах за малко и Пасат Б3 1.9Д , разлика с 1.9ТД не усетих, вървяха дето се вика еднакво.
Имах и едно ГТД Голф 2 1.6ТДИ 80 коня.Прекрасна машина, прекрасна.Чудесен разход в града, пъргав, вървеше супер, а и доста по тих на високи обороти.Не бучеше като AAZ-те.
Вече 1Z и AFN са изключителни мотори, дето се казва без забележка(имаме ги няколко на различни коли), Усещането за вървене е много добро, неприлично нисък разход, много здрави.То и затова са масови.
Та така....мое мнение е, че AAZ си е преебано моторче още отначало...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Кой е най-лошия дизелов двигател на VW ?

Мнениеот znainainai » Сря 31 дек 2014 16:53

И помпа със турбо коректор не помага на вторият ми мотор оригинално беше такава. Помпа със турбо коректор,ЕГР,ел.авансатор и вакумна камбана за вдигане на оборотите при пуснат климатик (.т.е. помпата е със всички възможни "екстри" по нея) .
Беше насъскан на 1.2bar със пусната нафта и файда гори 10 градско и върви колкото 1.8 моно.
Този сетъп като се направи на 1Z или AHU малкото TDI разхода се запазва или мръдва малко в плюс но не и 10 а вървенето е да кажем че ако закача 2 тона зад 1Z-a а AAZ-a върви празен ще вървят на равно.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 31 дек 2014 17:42

Единственият предкамерен дизел на ФВ, който ми харесва - http://www.enginerebuilding.eu/volkswagen/volkswagen-golf-ii-16-turbo-diesel-sb.html
И той срада от някои характерни болежки на марката, ама поне върви и е страшно икономичен. ФВ са хубави и здрави коли, но моторите им са средна хубост. Повечето предкамерни дизели са конвертирани бензинки, което е и причината за предкамерното впръскване и куп съпътстващи проблеми. Чак директното впръскване качи реномето на ФВ дизелите, там нещата са безспорни.
Колкото за това, кой мотор е лош и кой - добър, когато твоят е здрав, значи всички са добри. Кат се скапе - всичките не струват. Специално 1.4 е лошо конвертирана бензинова версия, запазила недостатъците на бензинката и прибавила дизелови кусури. Вижте му само разположението на агрегатите...

Изображение

Тук разглеждаме стари модели, на Запад са забравили вече за тях, при новите критериите за оценка са различни.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 31 дек 2014 21:51

Не мога да резбера въпроса - лош мотор, значи чуплив, проблемен, скъп за подръжка, неикономичен, маломожен. Какво точно.
Иначе почти няма мотор на VW който да няма някакъв проблем, но някой имат съвкупност от такива.
Мога да изброя всички с по няколко думи, но за мен най-калпавите като цяло са 1,9Д на полото - AEF - почти няма такъв който да няма проблем със тресене, маховик, трудно палене, проблеми с обтегача на пистовия ремък и т.н. Освен това е за мен най-неудобния за обслужване.
2.5ТДИ - няма такъв мотор който да не е имал или да няма проблем с валовете. Проблеми с горивната помпа. Високичък разход. Много скъпи за подръжка като цяло.
2.0 тди на Пасат 6 - БКП мотора - горят дюзи, горивни помпи, проблем с маслена помпа, пукат главаи. Хубав мотор е когато е ОК, но тръгне ли цифрите са неприлични.
5.0 тди - туарег, фаетон - Изключително не ремонто пригодни и немормално скъпи за подръжка.

За мен най-читавите и не проблемни мотори са АФН, АХУ, 1З.
1.6 SB е също много добър мотор, но вече са доста старички и на много километри.
Помпа дюзата също е като цяло ОК, но са на мнооооого километри - имат проблем с гарнитура на главата доста често.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 31 дек 2014 22:55

Аплодирам мнението ти за 1.4 дизел на Поло 2Ф. Аргументиран си и не мога да не се съглася с фактите. Желая Весело посрещане на Новата Година.

бесник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бесник » Чет 01 яну 2015 10:07

Някой да сподели нещо за AVF във пасат 5.5 че нещо ми се струва че е апетитен мотор.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Чет 01 яну 2015 12:07

До колегата hayabusa_gsxr-какъв бензинов Опел си карал?Аз имах Опел Вектра 1.8I 90кс.и за 5г не съм имал никакви грижи с този двигател.Колкото масло налея толкова сменях след 10000кмдори цвета на маслото не се променяше кой знае колко.Никакви течове по двигателя!Един път за тези 5 години проверих свещи-но тъй като бяха в отлично здраве сложих на място и така си отиде колата без никакъв проблем.Ще попитате Що си я продал тогава?Всички знаем за прословутите вежди-бяха тръгнали и липсата на климатик.Сегашната ми от аватара 1.9 тди ажм също не харчи масло и не пуши.Всичко това зависи от първия втория и т.н.собственици на коли и тяхното отношение към автомобила който притежават.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 01 яну 2015 12:37

Моето мнение е,че много зависи на какво си попаднал и къв си го ял и за това един хвали едно,друг друго, но като цяло 1Z маи е наи безпроблемен.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 01 яну 2015 15:48

Е , аз разбрах каквото ми трябваше , а именно че дизеловите двигатели на WV са средна хубост . Относно спора на колегите ......няма лошо - в спора се ражда истината.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 01 яну 2015 17:26

Еее поуспокоих се вече че AAZ не е най лошия мотор и ще си пия пиенето спокойно ,ама си мисля вече за друго венто с мотор 1Z и после :beer .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 01 яну 2015 21:16

1. Душегуб - 2,5 AKN. изглежда че още при пробег 250-300 000км. започва екшъна с валовете и помпата. Това означава че всички екземпляри са проблемни. За разкош с тях вървят и "прекрасни" автоматици. Единствения по-"як" вариант е А6 Ц5 с мотор AKN на предно + първата версия на мултитроник. Моя колежка с такъв скоро направи хубавата забележка, че по-често звъни на пътна помощ отколкото на родителите си. :mhihi

2. Душегуб младши - 2.0 BKP. Да кажем че дюзите на повечето са сменени от ФВ, но серията калпави глави е доста гаден проблем. Също на огромен пробег.

:beer

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 02 яну 2015 7:43

Придържайте се към темата: Кой е най-лошият дизелов двигател на VW ?

Върни се в “Дизелови агрегати”