Някой купувал ли е масло от нашия форум?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой купувал ли е масло от нашия форум?
Аз съм с 15w-50 Motul 4100 до тук 6000км с него имам и оплаквания никакви. Закупено е от форума 

-
- Автомобил: VW Passat 2.0tdi
- Двигател: BKP 2006
Дайте мнение ,дали това което казват тук е истина ,не разбирам испански , но знам че Кастрола масово е в 5 литрови туби ?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Пълни глупости. В този испански сайт пишат, че кастрол е оригинален само в 4 литрови туби, а всъщност на немския сайт на Кастрол има снимана 5 литрова туба.
http://castroledge.de/produkte/motorenole
Това е долу при продуктите:

А горе на сайта има и 4 литровата. Съответно няма как на сайта да има и 4 и 5 литрови туби, а някой си испански специалист да обяснява как има само 4 литрови...
Недейте да вяравате на всичко, което някой е написал в интернет!
http://castroledge.de/produkte/motorenole
Това е долу при продуктите:

А горе на сайта има и 4 литровата. Съответно няма как на сайта да има и 4 и 5 литрови туби, а някой си испански специалист да обяснява как има само 4 литрови...
Недейте да вяравате на всичко, което някой е написал в интернет!
Абсолютно подкрепям горното мнение. Ако се разровите, ще видите че в UK е невъзможно да намерите Кастрол в 5 литрова туба. Всичко, което се продава там( 95% от маслата ), е в 4 литрови туби. Има значение за кой пазар е произведено съотвената партида масло.
Забелязали ли сте, че българските търговци и сайтове с масови реклами вкл. в автофорумите предлагат само 5 литрови туби на Кастрол, а еднолитровите са несъразмерно значително оскъпени.
Надявам се сами ще си отговорите защо!
Надявам се сами ще си отговорите защо!

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно опаковката и опаковачния процес е скъп?!?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
1 литровите туби е нормално да са доста скъпи за литър, в сравнение с 4 и 5 литровите. Опаковка, транспорт, логистика и т.н.
Също така е нормално за всеки един търговец да не иска да държи на склад десетки разновидности на опаковка на един и същ продукт и затова често се ориентира към най-популярния вариант. Така вместо да държи наличности от няколко артикула, държи наличност само от един.
Но както и да е - ако някой има нещо да коментира по темата - нека го направи. Тези, които не са пазарували от магазина е ясно, че няма как да дадат отзиви.
Също така е нормално за всеки един търговец да не иска да държи на склад десетки разновидности на опаковка на един и същ продукт и затова често се ориентира към най-популярния вариант. Така вместо да държи наличности от няколко артикула, държи наличност само от един.
Но както и да е - ако някой има нещо да коментира по темата - нека го направи. Тези, които не са пазарували от магазина е ясно, че няма как да дадат отзиви.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Аз съм пазарувал от магазина и съм доволен.От там освен продуктите, които поръчах, получих отзивчивост, разбиране и коректност.Мисля че контактувах с Добрин.
Успех през 2015г.

Успех през 2015г.
- dimovip
- Двигател: ADR
dimovip написа:И аз съм сменил 2 пъти масло на предния ми пасат б5.5 с форумско масло. Сложих му мотул 5в40 макар да е на 330000км, нямах никакви ядове.В крайна сметка никой е ви слага ножа на шията да си купувате масло от клубния магазин след като имате съмнения.Идете в гаража на бай Делчо, там той ще ви даде и сертификат и всичко ако му поискате...... ама друг път.
Забравих да добавя, че и добавка на Bardahl за дизеловата ми Б5.5 ... Много добре!
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Дойде време пак да сменям масло и ще е от форума. Спрял съм се на Motul 6100. Обаче се чудя какво да е? 15w50 за 11000км 5литровата туба 4100 Мотул, която взех стигна цялата. Ако сложа 10в40 6100 дали ще го яде по-бързо ми е чудно ? Голф 3 1.8 90кс.
- dimovip
- Двигател: ADR
dimovip написа:dimovip написа:И аз съм сменил 2 пъти масло на предния ми пасат б5.5 с форумско масло. Сложих му мотул 5в40 макар да е на 330000км, нямах никакви ядове.В крайна сметка никой е ви слага ножа на шията да си купувате масло от клубния магазин след като имате съмнения.Идете в гаража на бай Делчо, там той ще ви даде и сертификат и всичко ако му поискате...... ама друг път.
Забравих да добавя, че и добавка на Bardahl за дизеловата ми Б5.5 ... Много добре!
3та смяна Мотул 5на 40. Супер масълце.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Кое му е "СУПЕР" на този Мотул?
Аз също си купих 5/40 от форумни магазин, и ... масло като масло, не намирам никаква разлика от ENEOS-a с който имам две смени преди това!
Сега отново ми предстои смяна и сигурно пак ще си взема от форумния Мотул защото цената е добра, чак пък като супер масло, сравнено с останалата синтетика около неговата цена не бих го нарекъл.
За бъркочите на Бардал се отнася същото...
Аз също си купих 5/40 от форумни магазин, и ... масло като масло, не намирам никаква разлика от ENEOS-a с който имам две смени преди това!
Сега отново ми предстои смяна и сигурно пак ще си взема от форумния Мотул защото цената е добра, чак пък като супер масло, сравнено с останалата синтетика около неговата цена не бих го нарекъл.
- Мikk
- Автомобил: Volkswagen Tiguan
- Двигател:
forski написа:Кое му е "СУПЕР" на този Мотул?
Да ве...като ги чета си мисля че те го пият...не колите им.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
forski написа:Кое му е "СУПЕР" на този Мотул?
Не си прав и ще ти кажа защо, а предполагам ще се съгласиш
Първо, нямам никакво отношение към форумно масло, а и няма и да имам
За теб маслата са еднакви, защото правиш една смяна годишно. Ако правиш 5-6 смени годишно, съм сигурен, че ще усетиш и видиш разликата между скъпо хубаво масло и недоказаните бълвочи
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”