passat b5 задържане на предните колела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: passat b5 задържане на предните колела

Мнениеот drago_tr » Чет 01 яну 2015 23:43

penko_pulev написа:
Колега, никога не използвайте медна грес за водачи! Сърбал съм я тази попара преди години. Има специални смазки за тази цел!
Поздрави

Хубаво де...обоснови се. Защото аз до сега не съм имал проблеми :screwy

marto1bg
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8 125hp

Мнениеот marto1bg » Пет 02 яну 2015 1:33

Аз знам за водачите, че се ползва грес без частици. Нито медна, нито графитна, нито литиева. Има си специална за водачи. Аз си купих на марката Ate струваше 8-10 лв.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пет 02 яну 2015 10:09

Да не си купил универсална смазка на ATE за тия 8-10 лева. Аз като купувах на АТЕ беше 18-20 лева тубичка 180 грама, на вид е като технически вазелин.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Пет 02 яну 2015 15:17

Това последното, което си купил колега е грес за буталата! Представлява 180 грамова синя туба нали :) Не е проблем да се използва и за водачи но не е специално за тях. Трябва да се внимава с греста защото има няколко вида. Има грес за метал в метал когато водача води в метална втулка като задните апарати. Има грес за метал с гума като предните апарати. Не са взаимозаменяеми защото първата разяжда гумените маншони. Никога не се използва медна грес заради съдържанието на метални частици в нея. Особено ако водача е метал в метална втулка. Имал съм проблеми с медна грес... Въпреки, че тогава взех много скъпа такава и уж държи на 1150 гр. запече апарата и стана мазало след вземе. Описал съм някои неща за гресите с една тема от направи си сам. Ще я потърся коя беше.
Другото което ми направи впечатление при медната грес беше, че изсъхва след време и губи смазочната си способност, особено ако е на открито ;)
Поздрави и за много години, живи и здрави да сте всички и да ви слушат колите ;)
Ето я темата. Писал съм с няколко думи за гресите http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=416464&start=15

Върни се в “Passat”