VW Bora или A4 B5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Re: VW Bora или A4 B5

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пет 02 яну 2015 21:14

Аз съм единствения собственик на колата от последната обява в БГ. :smile Нямам какво да крия. Дори колата си има тема в раздел моят vw и там съм писал за всички проблеми и правени неща по колата.

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пет 02 яну 2015 21:51

Защо заради един данък трябва да съжаляваш всеки ден?Освен това този модел вече е или наближава 14години = по-нисък данък!Мисля че щом клониш към 150кс няма да ти допадне 1.6/105кс.който не е в малкия данък освен ако се надяваш на по-малък разход на гориво!Ако имаш възможност покарай автомобили със двигателите които желаеш зада решиш по-лесно какъв да бъде.Аз лично незная от завода да излиза 1,8 Т със 4х4. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11418416159885708&slink=8fw1zv Щом търсиш повече коне защо не погледнеш и по-мощен дизел макар да гори 1л.по-малко от бензина според заводските данни.

heckatorn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот heckatorn » Пет 02 яну 2015 22:18

в последната обява от моите изредени ме дърпа само 'щото няма климатроник, иначе изглежда запазен. настрана книжката, точно тая бора няма визията на 6к. лв.
тази с инжекцията остава като опция, въпреки че и тя е без климатроник. настрана казаното, офертата е примамлива.
предложението от враца ме тегли назад по 2 причини - знам легенди за пътищата там и ми е далечко. все пак ще се допитам и до мнението на няколко познати, малко по в нещата от мен.
последната обява е интересна, както и цената, която ми е малко в повече. а и все пак е кола на 12 години :).

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пет 02 яну 2015 22:34

Да цената е :horror но коментара на място е възможен освен това когато километрите са реално малки си заслужава, казвам го от личен опит/ наблюдения.Ако мислиш по-натам да засилваш мотора няма да минеш със 100/200лв!Ако имаш възможност вземи след 2000г.най малкото колата като софтуер и хардуер е по-интелигентна!

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Съб 03 яну 2015 11:20

silven-VW FOREVER написа:Аз съм единствения собственик на колата от последната обява в БГ. :smile

Упс :stumm . Приеми мнението ми като комплимент :mhihi .

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Съб 03 яну 2015 15:05

TiL написа:а4 че си е баш тясна каруца с поддръжка на. голяма кола от рода на пасат/а6

Ще посмея да не се съглася, само отпред са еднакви посочените от теб коли. Поддръжката на задния мост е в пъти повече на пасат/а6. Иначе да, тясна каруца е, ама пък и а6-цата не е S-класа.

Потребителски аватар
BojoKH
Автомобил: Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот BojoKH » Съб 03 яну 2015 15:53

Аз бих избрал Бората, голф 4 с раница. Ще заложа на 1.8 125 4х4 или 1.9тди или най - добрият за мен 1.8Т, но в бората се намират адски рядко и ако се намери цената е :screwy . Както казват колегите гледай състоянието :th_up :c010

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Съб 03 яну 2015 18:54

Към автора на темата!За какво ще го ползваш това4*4?ASR-при бората е напълно достатъчна екстра с която излизаш от трудни ситоации-стръмни наклони остри завои идр.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Съб 03 яну 2015 19:05

Колега, не че разбирам много, но едното няма нищо общо с другото (говоря за 4Х4 и ЕСП).

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 04 яну 2015 0:14

4х4 е голям кеф , дори и на лека кола :bowdown но си има негативите, малко по-голям разход , както и поддръжка . Но предимствата- неоспорими :bowdown Препоръчвам , ако ще е 4х4, да се спреш на А4 , напълно механично е и е фуултайм .

heckatorn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот heckatorn » Нед 04 яну 2015 16:10

Кире за чипосване едва ли ще мисля, та и 101к.с. двигател да взема. А твойта е направена за писта :).
TiL посочените коли съм ги гледа. Голф-а вече не е за мене, сеат леон не ми харесва нито вътрешно, нито външно, шкодите са здрави, ма са дървени и откъм возия и откъм дизайн - основно на салона. Единствена възможна за мене алтернатива е а3-ката, просто към момента превеса е към а4-ката - повече ми хваща окото. Въпреки, че може би за Сф 3-ката е по-практичния и икономичен вариант ...
А за бора и а3 както казах - а3 ми харесва повече отвътре, бората ми допада повече като визия отвън. Поддръжката е една, знам.
За а4-ката знам, че е тесничка за габарита, което не ме притеснява - 180см съм. Допълнителното място, което предлага пасатора просто нямам какво толкова да го правя.
За парите - по принцип ще е със заем така или иначе, склонен съм и на по-високи цифри, като в момента размишлявам в/у една а4-ка за 8к. 'Тва, което ме дърпа назад от толкова голяма инвестиция е, че автомобила ми е необходим основно за петък вечер и уикенда, през останалата част от седмицата няма да има кой-знае-какво приложение.
4х4 исках основно, ако ще е а4. близък познат, собственик на такава ме посъветва, ако ще е гарга да е рошава :). А гледам, че и тука колегите изказват такова мнение. Въпреки, че ако попадна на читава такава бора/а3 - няма да я върна.

heckatorn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот heckatorn » Нед 04 яну 2015 17:52

Хах напротив, оценявам градивната критика :smile . Няколко уточнения обаче:
Имам не лош доход, проблема ми е във времето, което трябва да чакам за да спестя парите за автомобил. В тази връзка консумативите по автомобила също не са непосилни, въпроса е до колко ще ударят по личните разходи - т.е. пара за кеф. Затова и попитах някъде по-горе в темата колко излизат консумативите на а4-ката ~сурова цифра + такава за окачването, което доколкото знам се сменя не особено често. Някъде бях меркал 500-600лв. с отстъпки. Склонен съм да дам едно 1к. лв. в началото да приведа автомобила в надеждно състояние, ма ако всеки месец ми излизат допълнителни разноски по 200-300-400кинта може и да се озъба :smile .
Ако знам подобни цифри и за а3-ката и бората ще мога да взема значително по-лесно решението.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Нед 04 яну 2015 18:15

Ако слушаш колега по-горе направо като си купиш кола смени и двигателя...ей така,за всеки случай :icon_lol

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Нед 04 яну 2015 18:56

Много ми е чудно как пращаш колегата да купува акумулатор примерно?! Я пък си представи,че е читав.Или пък как го упъти за гумите ?! Масово джамбазите вече не ги продават с джапанки,защото знаят,че това им дига цената.(онзи ден ходих по борсите и всичките коли бяха обути с гуми според сезона) :th_up
Единствено задължително нещо е да си смени консумативите (ролки,ремъци,филтри,масло) за което 1к не ще му стигнат,ами и ще му останат да почерпи.
Сметнал си му гледам и газова уредба - ми нали ако човека иска газ си я е сметнал и ги е заделил?! Пита се дали 1к ще му стигне да приведе автомобила в обслужен вид и отговора е - ДА,ще му стигне.
Епитетите "дървен философ" ги запази за себе си :th_up

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 04 яну 2015 19:04

за а4 1.9 600лв са всички филтри, ремъци, масло+водна помпа и обтегачна пистовия който сам по себе си е 180лв + труда.стига плашете момчето пък за цените на обслужването на колегата с пасата това в софия някой явно те е изклатил доволно или не са актуални, масло от 150лв на 15 годишна кола...не е само заради турбото може би е в главата филмирането.колата като се купува се гледа колко гума има тропа ли не ли, ти както го изреди все едно на сляпо ще я взема.баш тея работи се виждат виж ся мотора няма как да го видиш колко е издухан ама все пак се прави в крайна сметка.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”