B3/B4 зимни гуми-размери, видове, впечатления
Re: Зимни гуми-размери, видове, впечатления
Преди няколко дена сложих на пасат В3 комби дизелак, 185/70/14 Колата се вдигна с около 2 см и стоят прекрасно 
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Коментирам някои свои наблюдения:
Комби бензиново с къса кутия,като моето 1,8 е не дотам стабилно със стандартните 185/65/14.Аз винаги съм купувал зимните си гуми нови и въобще не може да се каже,че колата е достатъчно тежка за тях.Винаги при сняг и лед доста лесно ги превърта при подаване на газ.Понеже имам и седан,който е доста по-проходим и стабилен при сняг,за мен кутията е виновна,както казах е къса и вдига мощноста към колелата.Решението по-големи гуми.
Та нови миналогодишни 14-ки Дънлоп срещу 15-ки/195/50/ 10 годишни Матадор,познайте с кои върви повече.
Комби бензиново с къса кутия,като моето 1,8 е не дотам стабилно със стандартните 185/65/14.Аз винаги съм купувал зимните си гуми нови и въобще не може да се каже,че колата е достатъчно тежка за тях.Винаги при сняг и лед доста лесно ги превърта при подаване на газ.Понеже имам и седан,който е доста по-проходим и стабилен при сняг,за мен кутията е виновна,както казах е къса и вдига мощноста към колелата.Решението по-големи гуми.
Та нови миналогодишни 14-ки Дънлоп срещу 15-ки/195/50/ 10 годишни Матадор,познайте с кои върви повече.
Предницата на пасат 2ка 93г.чистия дизел.освен с по високи гуми,с какво друго мога да е вдигана още между 3 и 5 см,или са много?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
С амортисьори от Б4 се вдига с 2,5смм.5см са много.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Мога да препоръчам да не си купувате зимно Toyo. Абсолютен боклук. Преди карах със зимен Кormoran и се катерех на Витоша и Лалето без проблем, сега с това Toyo, две снежинки да има на платното и аз се пързалям по тях!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: B3/B4 зимни гуми-размери, видове, впечатления
Аз пасат-а ( Б 3 ) зимата го карах с 185/65/14 (заводския размер), лятото с 195/60/14. За зимни съм ползвал Gislaved Nord Frost 3, после Semperit Ice grip (същата шарка като норд фрост-а). Доволен съм много и от поведението на мокро без сняг и лед, както и в снега. Завирал съм се къде ли не по България - никакъв проблем с проходимостта.
Другия Пасат (B4 синхро) дойде с джанти 15-ки, зимни сложих 195/60/15 Vredestein. Изключително съм доволен от тези гуми как спират на мокро, просто са уникални. За драпане в снега не мога да кажа, защото той е Синхро и дори с летни гуми ще върви в снега без проблем, ама като гледам грайфера, трябва да са добри.
На ML-a също съм с Vredestein някакъв джипов клас, също спират много добре на мокро, като автомобилните.
Карал съм със зимен Nokian - на снега се държи много добре, ама на мокро при спиране е много зле...
П.п. всичките гуми, за които казвам, са купувани чисто нови, не са на по 5 години.

Другия Пасат (B4 синхро) дойде с джанти 15-ки, зимни сложих 195/60/15 Vredestein. Изключително съм доволен от тези гуми как спират на мокро, просто са уникални. За драпане в снега не мога да кажа, защото той е Синхро и дори с летни гуми ще върви в снега без проблем, ама като гледам грайфера, трябва да са добри.
На ML-a също съм с Vredestein някакъв джипов клас, също спират много добре на мокро, като автомобилните.
Карал съм със зимен Nokian - на снега се държи много добре, ама на мокро при спиране е много зле...
П.п. всичките гуми, за които казвам, са купувани чисто нови, не са на по 5 години.

-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Моя пасат б5.5 го карам с 205/55/16. Най доволен съм бил от зимни гуми мишелин алпин 3. След това от бриджстоун мл 32. Спират идеално в мокро дъждовно и кишаво време. За сняг понатрупан и отъпкан немога да кажа че в нашия топъл край рядко има сняг. Също така ползвал съм и вредищайн като колегата по горе също са добри. Недоволен съм от фулда- няма такава любеничева кора. Гумите също са копувани чисто нови с дот на месеци.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Пасата го карам със 185/65 R14 както си му е заводско и нямам проблем. А това с разхода дето е написал автора на темата. Зимата разхода ти се качва. Така,че и да го сваля.... под 11 зимата градско няма как да стане според мен. Карам с Firestone winterhawk3 и пъвите ми впечатления са доста добри ! Задните са ми тигър на 4 сезона и се пързаля, а не е карана на температури над 5 градуса, съхранявах ги и както си му е реда, но явно са си остаряли вече.