Проблем с парното след смяна на реостат VW Sharan 1.9 TDI
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем с парното след смяна на реостат VW Sharan 1.9 TD
дизел без работеща печка зимата - забрави да загрее до 90 гр, а в хамбара клинчарник.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Изкарай е извън градско ако на 15 км. не вдигне 90 градуса е за смяна. В града трудно зимата ще вдигнеш с тди раб. температура и ако нямаш доп. подгрев( трите подгревни свещи) ще е трудно и извън града да вдигнеш 90 градуса. Аз зимата го карам само на малкия кръг, радиатора е все студен.
-
- Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI
- Двигател: 2000
Тази съб и неделя го карах на един път към 70 км, едва на половината път вдигна температура, при това едвааааам стигна 90 градуса и малко да му спре натоварването ( катерене по наклон ) и почва да изстива.
Пускам печката, чува се как бръмчи , ама ефект никакъв.
Пускам печката, чува се как бръмчи , ама ефект никакъв.
Чуваш вентилатора на задното парно според мен, печката ако работи, няма да изстива колата. Виж дали бълва нещо от ауспуха, нейният ауспух е до задна лява гума.
-
Ще погледна като затръгвам от работа, тамън ще е студена колата.
Аз сега четох, четох и се виждам в ужас.
Къде може да закарам колата за да й разглобят таблото и тогава да стане ясно дали е малкото радиаторче, дали дунапрена се е прецакал или клапите?
като вдигне 80- 80 и малко градуса и като пусна парното духа хладен въздух и в купето лееееека полека става топло ( горе долу ) обаче сутрин стъклата са страшна мъка като се запотят.
Алек - ти как си към края на седмицата да мина да закачим колата на VAGкома и да видим дали има грешки. Че става все по стуъдено, а бебока е на година и два месеца та не ми се иска да се вози в студен хамбар.
Аз сега четох, четох и се виждам в ужас.
Къде може да закарам колата за да й разглобят таблото и тогава да стане ясно дали е малкото радиаторче, дали дунапрена се е прецакал или клапите?
като вдигне 80- 80 и малко градуса и като пусна парното духа хладен въздух и в купето лееееека полека става топло ( горе долу ) обаче сутрин стъклата са страшна мъка като се запотят.
Алек - ти как си към края на седмицата да мина да закачим колата на VAGкома и да видим дали има грешки. Че става все по стуъдено, а бебока е на година и два месеца та не ми се иска да се вози в студен хамбар.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
мазно на пр. стъкло - радиаторче или снадките. Според zfa159 Стефан при нас радиаторчетата са бетон , за разлика от Г4 ..По -скоро клапандурника за циркулация не е адекватен .Диагностика ще покаже грешката.
По -скоро проблема да е в ел. двигателчето или още по-скоро в куплирането му към привода за клапата.
Бях мернал тема за ремонта.Ако я открия утре ще дам линк.
П.П. joyrex с климатроник ли си или ръчно управление?
Ето за без климатроник :
http://vwts.ru/forum/192720.html
С климатроник :
http://vwts.ru/forum/137890.html
По -скоро проблема да е в ел. двигателчето или още по-скоро в куплирането му към привода за клапата.
Бях мернал тема за ремонта.Ако я открия утре ще дам линк.
П.П. joyrex с климатроник ли си или ръчно управление?
Ето за без климатроник :
http://vwts.ru/forum/192720.html
С климатроник :
http://vwts.ru/forum/137890.html
Последна промяна от kris11 на Сря 17 дек 2014 12:44, променено общо 3 пъти.
-
Вчера като си тръгвах, паля колта, стартирам печката от бутона и се загледах дали излиза нещо от тръбичката на печката - нищо. Никакво движение.
Явно е че не работи.
Таааа събота ще е ден за диагнистики, евентуално ремонти и т.н
Явно е че не работи.
Таааа събота ще е ден за диагнистики, евентуално ремонти и т.н
- bobitur
kris11 втория линк моторчето което е разглобено къде се намира. Така като гледам е зад пасажерския айрбег. И маха ли се лесно? Съвместимо ли е с другите моторчета, например може ли да се смени с това което е отзад на задното парно?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
[quote="bobitur"]
Moторчето е за клапата.Дали е съвместимо не знам .Може да има разлика в зъбните венци.Руснаците свалят цялото табло ,пластмаста над филтъра и привода на чистачките за да стигнат до 2 винта в моторния отсек, които държат таблото.
Това е малко серво моторче - няма нищо общо с това на задното парно.
Давам още 1 линк за оглозгане на таблото ;
http://www.sgaf.de/node/253293 той е за смяна на радиаторчето , но има снимки по демонтажа.
За притежателите на след 2001 г честито - открих много неприятен факта за радиатор/осушителя на климата : "Осушитель после 2001 года стоит впереди в одном корпусе с радиатором поз.25. Редкостно идиотское решение, для замены патрона с 2001 по 2005 год надо снимать всю морду, после 2005 года догадались сделать вырез в решетке сверху. Крышка осушителя из алюминия с уплотнениями, на крышке толстый слой литиевой смазки как защита от коррозии, а закрыто все пласмассовой пробкой. Через пару лет смазка высыхает, крышка корродирует и фреон вытекает. А корродированную крышку вытащить практически невозможно. Трескается корпус и приходится менять весь радиатор с патроном в комплекте. Вот такой подарок от производителя. Советую всемь счастливым владельцам шариков с 2001 года проверять переодически состояние крышки и заполнять литиевой смазкой. :shock:
Moторчето е за клапата.Дали е съвместимо не знам .Може да има разлика в зъбните венци.Руснаците свалят цялото табло ,пластмаста над филтъра и привода на чистачките за да стигнат до 2 винта в моторния отсек, които държат таблото.
Това е малко серво моторче - няма нищо общо с това на задното парно.
Давам още 1 линк за оглозгане на таблото ;
http://www.sgaf.de/node/253293 той е за смяна на радиаторчето , но има снимки по демонтажа.
За притежателите на след 2001 г честито - открих много неприятен факта за радиатор/осушителя на климата : "Осушитель после 2001 года стоит впереди в одном корпусе с радиатором поз.25. Редкостно идиотское решение, для замены патрона с 2001 по 2005 год надо снимать всю морду, после 2005 года догадались сделать вырез в решетке сверху. Крышка осушителя из алюминия с уплотнениями, на крышке толстый слой литиевой смазки как защита от коррозии, а закрыто все пласмассовой пробкой. Через пару лет смазка высыхает, крышка корродирует и фреон вытекает. А корродированную крышку вытащить практически невозможно. Трескается корпус и приходится менять весь радиатор с патроном в комплекте. Вот такой подарок от производителя. Советую всемь счастливым владельцам шариков с 2001 года проверять переодически состояние крышки и заполнять литиевой смазкой. :shock:
- bobitur
https://www.sgaf.de/node/204754 За това моторче на клапата ме интересуваше дали може да се смени без да се сваля таблото. И на задното парно го има на клапата. За това питах.
-
Момчетата от сервиза в Кр.Поляна няма да могат да я вземат колата за ремонт, чак след НГ. А до тогава без парно не става.
Та някакви идеи къде да я закарам?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
bobitur написа:https://www.sgaf.de/node/204754 За това моторче на клапата ме интересуваше дали може да се смени без да се сваля таблото.
не гориш - таблото. Това е горното N 5 май.
А за задната клапа забравих, а задното не го използвам

Може да опитаж с извадна жабка и ербег дали ще има достъп,евентуално долната дясна кора с лампара за краката.
Re руснаците казват, че който е свалял таблото на Шаран , той в цирк не се смее.

Нямам ЕЛЗА инсталирана за да проверя номерата на моторчетата. Предполагам ,че са еднакви, но куплирания зъбен венец е различен за различните
То ,ако се сваля таблото е добре да се профилактира/почисти и смаже механизма на чистачките за да няма запецване при движение. Гледам ,че руснаците чак гресьорки слагат ./
За задната клапа не можах да намеря разрез с моторчето. Самата кутия на управлението на задната клапа ме кара да мисля, че е с друг електромотор.
- webasto
- Автомобил: VW SNARAN 4x4
- Двигател: 2005
- Контакти:
http://www.stankoff-bg.com/opencms/export/sites/stankoff/gallery/downloads/Eberspaecher_Info.pdf Тези са официалните представители за България на EBERSPACHERjoyrex написа:Момчетата от сервиза в Кр.Поляна няма да могат да я вземат колата за ремонт, чак след НГ. А до тогава без парно не става.
-
За много години на всички колежки и колеги,
да сте живи и здрави най-вече, и в сервиз да не ви се налага да ходите :)
Благодаря много :)))
Тази седмица ще им звънкам да видим и ще пиша за резултата :)
да сте живи и здрави най-вече, и в сервиз да не ви се налага да ходите :)

Благодаря много :)))
Тази седмица ще им звънкам да видим и ще пиша за резултата :)
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”