голф 4 1.9 тди ахф турбото надува доста

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
danielstoqnov
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 110 +

голф 4 1.9 тди ахф турбото надува доста

Мнениеот danielstoqnov » Пон 05 яну 2015 23:14

Здравейте колеги,колата е голф 4 1.9 тди 110 коня ахф мотора,чипосон от ИФИДИК,турбото по принцип до колкото знам трябва да надува на 0.9 бара след чипа на 1.1 бара.Моето турбо обаче имаше друго мнение по въпроса и надуваше на 1.6 пик и връщаше на 1.3 вървеше доста бях много доволен,докато не започна да влиза в авариен режим..отидох при Иво човека е много точен и много си разбира от работата и ми настрои актулатора вече както трябвало да бъде и от тогава до преди седмица си надуваше на 1.1 бара,вярно спъна се колата малко,но поне не забива...ОБАЧЕ!!!Сега пак почна да надува на 1.5 и този път ПИКА си е постоянен..това турбо просто не издържа иска да КЪСА :screwy странното е в момента не забива както преди варви много :no не знам какво му става.
Главния ми въпрос по темата е зимата турбото надува ли повече от лятото? поради по чистия въздух,по студен кулера е цар и т.н.?

Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Re: Турбото надува доста голф 4 1.9 тди ахф

Мнениеот hip-hopotam » Вто 06 яну 2015 0:37

Зимата турбото не надува повече от през лятото,защото надува се коригира софтуерно като се взема предвид и температурата на въздуха и атмосферното налягане и т.н.
Най-вероятно имаш зацапана геометрия и трябва да се изчисти.Турбините на тези мотора често се зацапват.Има случаи когато на годината искат по 2 пъти сваляне за почистване.Преди всичко трябва да се огледат вакуумните маркучи,клапана и актуатора на турбото.

Потребителски аватар
danielstoqnov

Мнениеот danielstoqnov » Вто 06 яну 2015 0:50

Вакуумите са ок,клапана също геометрията не вярвам да е защото лостчето има достатъчно голям ход,а и колата върви много добре и разтоварва мигновенно,варианта сигурно е актуатора...

Последна промяна от danielstoqnov на Вто 06 яну 2015 11:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 яну 2015 9:44

danielstoqnov написа:Вакуумите са ок,клапана също геометрията не вярвам да е защото лостчето има достатъчно голям ход,а и колата върви много добре и разтоварва мигновенно,варианта сигурно е актулатора...

Напълно е възможно да е той /често срещан проблем/ ,само да ти кажа че буквичката в червено е излишна,да не ти се смеят колегите де :wink А че се зацапвали много турбините на този двигател са някакви градски легенди идващи от там че повечето "майстори" като идеш при тях с оплакване че колата не върви и веднага "..трябва да чистим турбината" за да ти вземат едни левове :newsm66

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 06 яну 2015 10:19

Върви пак при Иво, това турбо няма да издържи много, ако го караш така.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 06 яну 2015 10:46

Софтуера на brezel който имаш работи на 1,3. Когато пиква, не само че не върви много колата, ами е спъната. Това с лъгането през актуатора е замазване, вероятно си за чистене. :th_up

Потребителски аватар
danielstoqnov

Re: голф 4 1.9 тди ахф турбото надува доста

Мнениеот danielstoqnov » Чет 08 яну 2015 0:01

Всичко се оправи след едно излизане на магистралата 130-190 Варна-Слънчево и обратно турбината си върна работния режим,явно се е позацапало :screwy

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: голф 4 1.9 тди ахф турбото надува доста

Мнениеот vanesto » Чет 08 яну 2015 9:13

Това трябва да го правиш всеки месец, и аз така излекувах моята преди три месеца, от тогава - обица на ухото :th_up

Върни се в “Дизелови агрегати”