Отопляеми зимни стелки за обувки - Мнения
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Отопляеми зимни стелки за обувки - Мнения
Самозареждащите са най добри но и цената им е голяма.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
fox_vt написа:Мда има логика да са за такива обувки само,там нямаш никакво движение и сгъване на ходилото и пръстите замръзват лесно.
Качвал ли си се на ски, карал ли си? При движение -спускане със завои не мръзнат. Мръзнат , ако си с мокри чорапи или обувки/чорапа на обувките/ , на влек ,лифт ,силен вятър и под минус 12-15 гр. Има едно обаче ,Но когато си по-млад.Когато поостарееш и започне старческото неоросяване на крайниците ....

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
80-ТЕ години много ходех за щука на ясенските блата, цяла есен до замръзване на водата. Та имах един колега, тогава на около 50 години, който страдаше от лошо оросяване и много му мръзнеха краката. И тъй като щукарския риболов е предимно седене на столчето и пийване на винце, то си направи стелки с тънък кантал и се включваше в акумулатора на колата. Мощността беше 3-4 вата на стелка и съчетано с пионерки и вълнени чорапи му осигуряваше цял ден безпроблемно седене на гьла. абавно беше, като тръгне плувката и не се сети да дръпне жакчето, особено след бутилка винце! 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
kris11 написа:fox_vt написа:Мда има логика да са за такива обувки само,там нямаш никакво движение и сгъване на ходилото и пръстите замръзват лесно.
Качвал ли си се на ски, карал ли си? При движение -спускане със завои не мръзнат. Мръзнат , ако си с мокри чорапи или обувки/чорапа на обувките/ , на влек ,лифт ,силен вятър и под минус 12-15 гр. Има едно обаче ,Но когато си по-млад.Когато поостарееш и започне старческото неоросяване на крайниците ....
Ските са ми слабост

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
muns61
Това си го мисля с 2 нагревателя от огледала , с по 1 жак
Сега си ремонтирах гъзогрейката,че ми се скъса ластика от опъване по дебелата седалка.

Сега си ремонтирах гъзогрейката,че ми се скъса ластика от опъване по дебелата седалка.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Днес в магазина имаше няколко комплекта ,бяха разпечатани и явно изпробвани от хората :) Пробвах ги и аз,но батериите бяха изтощени.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:muns61![]()
![]()
Занимавам се с аиомоделизъм и ползвам литий-полимерни акумулатори. Много са добри като тегло/капацитет и са с добро токоотдаване. Е, искат си специална зареждачка, ама козата си иска гребенче!

Баща ми преди години си направи електрическо килимче пред струга, че зимата работилницата се отплява, ама подът е студен.
Канталът за стелките за обувки е доста тънък, залепен между 2 стелки от дънков плат и поръбени на шевна машина със зигзаг.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__37014__Turnigy_3000mAh_3S_20C_Lipo_Pack_EU_warehouse_.html
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
fox_vt написа: Ските са ми слабостимам 95 % в паднало положение останалото е прав,кво спускане кви завои
При спускане и завои имаш натиска в краката , макар и в обувките.Не мога да го опиша , но има 1 вид осукване в глезена и подбедрицата и явно раздвижва кръвта.Но когато си на влек или лифт нямаш натоварване на краката и при студ започват да мръзнат.Най -гадното е като има вятър. ако пък си взел обувки от гардероб -те са мокри и студени.Винаги си вдигам обувките в стаята. едно е да сложиш топла обувка съвсем друго е мокра и ледена - цял ден няма стопляне.
Извинявам се. Аз явно съм мазохист , след като съм карал на минус 21гр на Говедарци в далечната 1987г.Такъв студ не съм брал по Маркуджиците, че и в Камчатка /Петропавловск Камчатский/.Последно през 02/03.2009 г карах на Маркуджиците и не ми мръзнеха краката въпреки студа.
Но нешо предната и тази година взеха да ми мръзнат пръстите и то не на ски. Явно няма движение на пръсти и крака , а и от възрастта
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”