имате ли интернет на близуу ?
-
stoyan0304
- Автомобил:
- Двигател:
имате ли интернет на близуу ?
Колеги от вчера сутринта нямам интернет на близуу ми е доставчика. Звъннахме им те казаха че до 48 часа ще оправят проблема и ся събота и неделя дърво. Направо се измъчих с тоя телефон, добре че имам мобилен нет. Други приятели на близуу казват че имат нет. Само аз ли нямам ?
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: имате ли интернет на близуу ?
Рутер имаш ли!? Ако имаш рестартира ли го? Провери ли по кабела до рутера или компютъра идва ли нет, имаш ли конекция, как ти доставят интернета, с динамично ИП или ппое!?
Всичките тези въпроси са излишни обаче щом си им се обадил, явно са проверили и до твоето устройство няма връзка, т.е проблема е в някой маршрутизатор по кабела!
За съжаление обаче си им е такава компанията, отстраняване на повреди до 72 часа беше по едно време!
Всичките тези въпроси са излишни обаче щом си им се обадил, явно са проверили и до твоето устройство няма връзка, т.е проблема е в някой маршрутизатор по кабела!
За съжаление обаче си им е такава компанията, отстраняване на повреди до 72 часа беше по едно време!
-
stoyan0304
- Автомобил:
- Двигател:
Имам рутер да, ако откача рутера и пусна само модема с кабел да пробвам дали ще дойде ?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да дойде, защото мак адреса на компютъра няма да бъде разпознат от системата им. А щом си с техен рутер, няма как да имаш нет без него. Вероятно има проблем по трасето.
Ама това с 48-те часа, доста ме учуди! Като се има на предвид в нашия град това ако стане клиента ще полудее. Най-много до 2 часа трябва да е оправен проблема, иначе става война.
Ама това с 48-те часа, доста ме учуди! Като се има на предвид в нашия град това ако стане клиента ще полудее. Най-много до 2 часа трябва да е оправен проблема, иначе става война.
-
stoyan0304
- Автомобил:
- Двигател:
Рутера е мой, модема е техен
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Значи взимаш нет от модема, после отива до твоя рутер. Техния модем ресетна ли го? Кажи какви лампи светят на него? Ако имаш лампа "Онлайн" с планетка на нея, и тя свети това означава, че до модема имаш нет. Ако не свети, значи до тебе няма връзка.
-
stoyan0304
- Автомобил:
- Двигател:
Светят лампи от ляво надясно в следната последователност срещу модема като гледам power , DS, US мига, Online не свети, а свети лампа Link . Модема е бял с черно отпред където салампите.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Е щом са ти казали, че до 48ч ще дойде, значи проблема е в тях. Рестартирай и рутера и модема, ама едва ли е от това. И аз съм на близу, но имам нет.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Има технически проблем, не си прави труда да тестваш без твоя рутер. Трябва да светят постоянно първите 4 лампи, петата, която е линк (т.е. комп, рутер или каквото е отзад) трябва да мига. Сигнализирай отново на телефона им. Нещо правил ли си, или просто както работеше и спря? Мога да ти бъда полезен, ако си послушен
Т.е. мога да опитам да ти помогна дистанционно, ако нещо си пипал по схемата у вас и да не чакаш техническо посещение - един вид да ти я наредя както си трябва, за да не чакаш колегите (би трябвало да има дежурна група през уикенда).
Т.е. мога да опитам да ти помогна дистанционно, ако нещо си пипал по схемата у вас и да не чакаш техническо посещение - един вид да ти я наредя както си трябва, за да не чакаш колегите (би трябвало да има дежурна група през уикенда).- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
stefan4o написа:(би трябвало да има дежурна група през уикенда).
Има, но мисля, че са редовна смяна 9-18ч. Поне за София.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”