Голф 4 ARL проверка на подревните свещи без да се демонтират
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Замерване на подревните свещи без да се демонтират Голф
Изгледа ли клипчетата от другата тема, там се вижда къде е буксата. Само не знам дали на всички Голф 4 са така, някой ако знае да каже.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Правилният метод е откачаш шината и мериш с мултицет съпротивлението в ампери на всяка една свещ. Плюсовата сонда на свещта, минуса на двигателя или на минуса на акумулатора. Съпротивлението трябва да е около 1-1,5А. Преди това контролно допираш двете сонди да видиш колко А дава. Не трябва да е повече от 0,2-0,3.
Боже боже, съпротивление в ампери. Еденицата за съпротивление е Ом. Ампер е еденица за силата на тока.
- vanesto
Re: Голф 4 ARL проверка на подревните свещи без да се демонт
Естествено, че са омове, грешката е моя, коригирах си мнението. Нямаше нужда от лекцията. И между другото не се пише Еденица, е Единица, боже боже.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Georgi.m написа:Това като вариант е супер, а нещо втора употреба или нови кабели ?
ЕЙ ,ама мн. мързел бре.Ако може нещо кабелчета 2ра употреба,ако може нови кабели.....Има мн .теми за побългаряване ама няма кой да чете .Хем искаме нещо,ама ей тъи ако може някакси да минем и без пари и без работа.....,няма как да стане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А с контролна лампа може ли да се мерят свещите(тези дето са като фазомерче само че на 12 волта)?Кабелчето, което излиза от горната част - на плюса на акумулатора,а върхът на фазомерчето - на полюса на свещта.Ако светне лампичката би трябвало това да показва, че свещта е здрава или греша?
- vanesto
Да, някои и така ги мерят, ама не е много точен метода. Може да свети лампата, ама да не греят както трябва.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
vanesto написа:Правилният метод е откачаш шината и мериш с мултицет съпротивлението на всяка една свещ. Плюсовата сонда на свещта, минуса на двигателя или на минуса на акумулатора. Съпротивлението трябва да е около 1-1,5 ома. Преди това контролно допираш двете сонди да видиш колко ома дава. Не трябва да е повече от 0,2-0,3.
Друг път използвал ли си мултицет за да мериш съпротивление, за да казваш че това е по-добър метод от този с жицата от "+"-са на акумулатора (този метод вероятно е прочетен в мое мнение

Най-добрият метод на тест е именно с пропускане на голям ток, меренето с омметър става с ток повече от 10000 пъти по-малък от номиналния за свеща, няма как с ометър да си сигурен какво мериш

На мен не ми пречи, но може да объркаш човек без опит в техниката.
- vanesto
Много пъти съм ги мерил с мултицет, и никога не ме е лъгал. Този метод съм го научил от майстор, не от форума, нито съм го измислил аз. Поразрови се из темите за подгревни свещи, и ще видиш, че много хора го използват също. Аз не съм ел.техник, но мога да дам съвет за нещо, в което съм сигурен, че работи. Вярвам повече на моите майстори, защото тук е пълно с философи - теоритици, които само на теория ги знаят нещата, а не са виждали от близо свещ, и не са си изцапали ръцете през живота.
- milmar
Има майстори-"практици", дето и д-то да си изцапат с масло, ще правят нещо, без да знаят какво. Затова е пълно с теми от рода:"... майстора смени антифриза, после левия фар, после резервата гума и колата пак не пали. Каза че било от двигателя, трябвало нов и ще се оправи. ..."
Иначе обясних защо не е добре да се мери с омметър, обяснявал съм подробно в друга тема, мога и тук. Аз пък разчитам на моите знания и умения, ползвам мултицет повече години, от колкото е възрастта на 50% от колегите във форума.
Иначе обясних защо не е добре да се мери с омметър, обяснявал съм подробно в друга тема, мога и тук. Аз пък разчитам на моите знания и умения, ползвам мултицет повече години, от колкото е възрастта на 50% от колегите във форума.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа: Иначе обясних защо не е добре да се мери с омметър, обяснявал съм подробно в друга тема, мога и тук.
Подкрепям!
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
С пробна лампа през свеща преминава по-голям ток и ако нагревареля е прекъснат няма как лампата да светне. Мултицета може да Ви покаже съпротивление, но под товар свеща да не работи. Мерете с пробна лампа по-вярно е.
Последна промяна от venll-vr на Пон 12 яну 2015 12:16, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вярното мерене без демонтаж е през амперметър. Така можеш да разбереш горе-долу и времето за загряване на всяка свещ, защото с повишаване на температурата на свещта се увеличава съпротивлението ѝ и намалява тока.
- milmar
muns61 написа:Най-вярното мерене без демонтаж е през амперметър. Така можеш да разбереш горе-долу и времето за загряване на всяка свещ, защото с повишаване на температурата на свещта се увеличава съпротивлението ѝ и намалява тока.

Всъщност да, но амперметър поне до 60А!
Не с мултицет, неговият е до 10 или 20А. Може с DC амперклещи.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Re: Голф 4 ARL проверка на подревните свещи без да се демонтират
Здравейте,гледам отдавна не е писано.Одеве се чудех какво да правя и реших да си проверя подгревните свещи.Кабела се разпада тук там ама това е друга тема.
Проверката направих с една импровизирана пробна лампа габаритна.Не светна на нито една свещ.Това за искренето е менте според мен.С пробната лампа има леко искрене и лампата пак не свети.
Трябва да искри като електрожен за да са работещи свещите .Отклоних се,сигурно е от бирата.
Та сега питането ми е как е палило животното в тези -10 -15 който бяха.
За свещите ясно ще се сменят.Според мен са изгорели на 100 процента или...?
Проверката направих с една импровизирана пробна лампа габаритна.Не светна на нито една свещ.Това за искренето е менте според мен.С пробната лампа има леко искрене и лампата пак не свети.
Трябва да искри като електрожен за да са работещи свещите .Отклоних се,сигурно е от бирата.
Та сега питането ми е как е палило животното в тези -10 -15 който бяха.
За свещите ясно ще се сменят.Според мен са изгорели на 100 процента или...?
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Re: Голф 4 ARL проверка на подревните свещи без да се демонтират
hristodj написа:Та сега питането ми е как е палило животното в тези -10 -15 който бяха
ТДИ бате, очудваш ли се

Историята помни и други случаи на палене с 4 изгорели

Щом не е светнала лампата свещите са свършили курса. Преди време като сменях моите ги пробвах по-същия метод и след като ги развих ги тествах на акумулатора и се уверих че пробната лампа не ме е подлъгала

Върни се в “Дизелови агрегати”