откачи я зедно с волана и кормилния прът - разкачаш долу при карето и развиваш болтовете на конзолата над него - не помня вече 1 или 2 болта са
така
Ремонт парно Голф 3 + Снимки и Видео за модели с клима
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт парно Голф 3 + Снимки и Видео за модели с клима
Оле,до там ли я докарах заради едни клапи ? Ужасссссссс :( Не знам дали изобщо ще се справя вече ...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес трябва да си го направил докато е хубаво времето - ама не му мисли много а сваляй гредата
те хората по сервизите не случайно вземат добри пари за да ти свършат тая работа
и ся като ги свалиш най-накрая ги облепи с тиксо ,че догодина пак да ги правиш!
те хората по сервизите не случайно вземат добри пари за да ти свършат тая работа
и ся като ги свалиш най-накрая ги облепи с тиксо ,че догодина пак да ги правиш!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбрах това за тиксото.Гледах,че ги облепят с някакво алуминиево фолио.Това ли имаш предвид?
Искам да попитам също така и за самите въздуховоди-централния е с разпаднал се дунапрен (този който прихваща двете половини.Предполагам,че и за тях ще трябва да измисля някакъв дунапрен да го възтановя нали? Или да ползвам уплътнение за прозорци?
Искам да попитам също така и за самите въздуховоди-централния е с разпаднал се дунапрен (този който прихваща двете половини.Предполагам,че и за тях ще трябва да измисля някакъв дунапрен да го възтановя нали? Или да ползвам уплътнение за прозорци?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
уплътнител за прозорци става - а за тиксото и клапите
някой ги правят с алуминиево фолио,други с картон и лепило
тези лепящите неща миришат - не знам с какво лепило са ама като загрее парното и почват да смърдят на химия
картон и лепило не знам колко ще уплътнява около клапите
аз ги правя с плат за тавани - тънък синтетичен със залепен към него дунапрен и ламарина
правиш нещо като сандвич от клапите - върху клапата слагаш парче плат , затисваш го с парче ламарина което захващаш за клапата с нитачката - после изрязваш стърчащия около клапата плат като оставяш отвякъде по сантиметър да стърчи - така уплътнява хлабината между кутията и клапата да не минава никакъв въздух
в крайна сметка всеки си ги прави както си иска - ама такъв е начина по който аз ги правя
на голфа ми ги бях направил с такова алуминиево фолио - до последно не пропусна ама около клапата не уплътняваше нищо
някой ги правят с алуминиево фолио,други с картон и лепило
тези лепящите неща миришат - не знам с какво лепило са ама като загрее парното и почват да смърдят на химия
картон и лепило не знам колко ще уплътнява около клапите
аз ги правя с плат за тавани - тънък синтетичен със залепен към него дунапрен и ламарина
правиш нещо като сандвич от клапите - върху клапата слагаш парче плат , затисваш го с парче ламарина което захващаш за клапата с нитачката - после изрязваш стърчащия около клапата плат като оставяш отвякъде по сантиметър да стърчи - така уплътнява хлабината между кутията и клапата да не минава никакъв въздух
в крайна сметка всеки си ги прави както си иска - ама такъв е начина по който аз ги правя
на голфа ми ги бях направил с такова алуминиево фолио - до последно не пропусна ама около клапата не уплътняваше нищо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Развих болта на кормилния прът,но сега незнам как да го изкарам от карето.Май ще търся помощ от вещ. Нямам нервички вече
-
- Автомобил:
- Двигател:
Свалих гоооооо :) Разделих 2-те части и изкарах шибаните клапи. Сега отивам да намеря подходящ материал и после ще видим какво става със сглобяването. Дано поне то мине по гладко.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
К.Одаджийски написа:Така има достъп до едната клапа само и то тази която разпределя въздуха към стъклото и краката, зад нея се намира доста по важната клапа за топло-студено до която няма как да стигне
А като отвори тази клапа нали получава достъп и до задната

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разполовява се цялата кутия в която се намират клапите. Отстрани на цялата кутия има едни клипси които се отварят с права тънка отверка.
Имам един въпрос за който ще ми е необходима и снимка,ама тя по късно.
Сферата за вакума,която е прикрепена към цялото това тяло,е снабдена с пружинка и буталце.Хода на тази пружина оперделея количеството въздух което засмуква и в последствие изпуска. Когато свалих тялото,имаше дебел слой картон който беше подврян под самата пружина ограничавайки хода и и по този начин и въздуха. Имате ли логично обяснение за това?
Имам един въпрос за който ще ми е необходима и снимка,ама тя по късно.
Сферата за вакума,която е прикрепена към цялото това тяло,е снабдена с пружинка и буталце.Хода на тази пружина оперделея количеството въздух което засмуква и в последствие изпуска. Когато свалих тялото,имаше дебел слой картон който беше подврян под самата пружина ограничавайки хода и и по този начин и въздуха. Имате ли логично обяснение за това?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
dontaskdontsay написа:К.Одаджийски написа:Така има достъп до едната клапа само и то тази която разпределя въздуха към стъклото и краката, зад нея се намира доста по важната клапа за топло-студено до която няма как да стигне
А като отвори тази клапа нали получава достъп и до задната
Ами, пробвай да видиш какъв достъп се получава, никакъв.
Само да спомена за болтовете които държат кормилната колона горе към гредата. Направени са на определен момент на затягане да им се откъсне главата. С една отверка и чук един рязък удар на отвиване да "отлепи" болта и после се отвива на ръка. Ползват са старите шайби а болтовете се заменят със стандартни 8 мм болтове
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и въпросните снимки на подложената хартия. Симулирал съм състоянието в което беше като свалих кутията на снимката където съм подложил хартията отново. Моля някой ако може да ми каже защо би било направено това и дали да го оставя в нормално положение или отново да подложа картончето
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
На място ще провериш,дали се движи и не идва силна пружината вследствие слаб вакуум или пробита мембрана да кажем и това да е вид байпасиране на проблема.Очевидно,мястото на тая хартия не е там и то по този начин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо когато си помислих,че съм готов с монтажа на вече облепените клапи видях нещо което ми сви стомаха.
Това е долната част за която се захваща металната и вече облепена клапа. Оказа се,че е счупена поради незнайни причини. (може и от мен)
Клапата пак се захваща,но при побутване се откача,което ме навежда на мисълта,че когато машинката завърти,може да не успее да я прибере и отново да свалямм таблото.Незнам как да го оправя за това ще потърся направо цялото тяло.Ако някой има да свирка
П.П. Приемам всякакви идеи за ремонт
Това е долната част за която се захваща металната и вече облепена клапа. Оказа се,че е счупена поради незнайни причини. (може и от мен)
Клапата пак се захваща,но при побутване се откача,което ме навежда на мисълта,че когато машинката завърти,може да не успее да я прибере и отново да свалямм таблото.Незнам как да го оправя за това ще потърся направо цялото тяло.Ако някой има да свирка
П.П. Приемам всякакви идеи за ремонт
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е ти сега за едно копче смени цялото тяло
потърси си само счупения елемент - миналата година изхвърлих цяло тяло с клапите , все някой ще има да ти даде - от всякаква кутия става (с климатик,без климатик)

потърси си само счупения елемент - миналата година изхвърлих цяло тяло с клапите , все някой ще има да ти даде - от всякаква кутия става (с климатик,без климатик)
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
К.Одаджийски написа:Ами, пробвай да видиш какъв достъп се получава, никакъв.
На моя голф и онзи ден на едно венто така ги облепих. Вярно малко е кофти за бъркане но става.
Работи се само с една ръка и омазването с лепило е гарантирано но за целта има и ръкавици.