Въпрос за BMW E 36 325 TDS ????

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за BMW E 36 325 TDS ????

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 9:15

Колеги моля ви за съвет.Според вас заслужава ли си да си купя БМВ 325 ТДС около '97г за около 8к лева?Ако може някой да сподели впечатления.И разхода и поддръжката как са.
Благодаря предварително.

ПС не съм питал в БМВ форума, защото немисля че ще са обективни отговорите, но ако тук няма наблюдения, ще питам там......

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 21 яну 2007 9:25

Не съм карал, но са ме озили в такова. Много голям кеф е :D Страшно удоволствие доставя при шофиране (по думите на собственика). Разхода му е варира от 6 до 9 в зависимост от карането, но за този мотор не е много. За поддъжка не знак как са нещата, няма да е много ефтина все пак е L6.

ПС. страшен звук от двигателя само да го слушаш как мърка :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 9:28

6/9 е много добър разход ако е истина.щото и мен се опитваха да ме убедят че е толко някъде ама аз не вярвах..... :roll: говориме при нормално каране.....щото аз ако го взема ще го вдигна с 50% :lol:
а към нафтата капризно ли е, и има ли проблеми с нашата нафта?

ПС Godlike говориме за ТДС нали защото ТД-то е по-малко коне.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 21 яну 2007 9:36

За TDS 140 кс. говоря аз.
Не знам дали е капризно към нафтата.
За разхода - ако са ме излъгали и аз те лъжа :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 9:38

GodLike написа:За разхода - ако са ме излъгали и аз те лъжа :D

:wink: мерси :lol:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 21 яну 2007 10:28

най-сериозният проблем на този мотор е, че е доста стар като дизайн. Имаше доста проблеми с охлаждането на 5 и 6 цилиндър, защото обикновено не е поддържан по нужното предписание и най-вече редовно, оттам 90% от тези мотори стигнали до България са с пукани или пукнати глави. Нова глава струва наполовината на колата, а вероятността да уцелиш втора ръка читава също е малък. Има един виско съединител на перката, който се сменя на определен брой километри, но в повечето случай никой не го сменя или ако сдаде багажа и колата започне да загравя блокират перката да се върти постоянно и товарят помпата.
Ако обаче колата е поддържана добре е здрава. Е36 е един много приятен автомобил за управление, добре направен и доста стабилен.
2.5tds не е от най-бързите мотори, не е имного икономичен, но ако си разумен шофьор 10 градско и 7 извън мисля, че са нормалните стойностти за този двигател.
Поддръжката зависи от състоянието .. грешно е впечатлението, че BMW е скъпо за поддръжка .. на фона на Golf II -да, но на фона на Golf IV е евтино :D

Не питай в BMW форума, а седни и потърси теми за тази кола .. просто почети и ще добиеш впечатления, ще чуеш и различни мнения!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 10:33

Sir T написа:............

:bowdown
а има ли начин да се провери дали всичко е изрядно и къде.Т.е ако се включи към комп ще си "изпее" ли всичко? трябва ли да се сваля главата за да се разбере дали е пукана?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 21 яну 2007 10:58

Ludia написа:трябва ли да се сваля главата за да се разбере дали е пукана?
не е необходимо, колега - има тестери за спукани глави.

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Нед 21 яну 2007 11:03

Колега това в къщи не ти трябва ама изобщо един приятел имаше същото иначе е много красиво беше със 17ки истински звяр обаче постоянно нещо се трошеше за капак двапъти пукна и главата и го продаде де да знам според мен се насочи към нещо друго

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 11:12

PL-16v написа:Колега това в къщи не ти трябва ама изобщо един приятел имаше същото иначе е много красиво беше със 17ки истински звяр обаче постоянно нещо се трошеше за капак двапъти пукна и главата и го продаде де да знам според мен се насочи към нещо друго

:horror: :horror:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Нед 21 яну 2007 11:41

joro_kem написа:
Ludia написа:трябва ли да се сваля главата за да се разбере дали е пукана?
не е необходимо, колега - има тестери за спукани глави.

и какъв е тестера за спукана глава?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 21 яну 2007 12:14

Тва БМВ е абсолютна мания ,ама на фона на цената на която ти го дават все си мисля че ще е точно от тези дето :horror: .Спомням си че имаше един продаваше в форума такова изрядно и цената беше доста нагоре.Иначе при БМВ-то се приготви да даваш повече пара още от консумативите/гуми ,масла и т.н./ама ако колата е читава си заслужава всяка стотинка.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 12:21

ами цената е плаваща.
значи имаше едно комби, за 7300 го пазарих.
имаше едно 325 ТД седан но '94 но на външен вид беше перфектно.бели стопове, готини фарове и беше докарано от холандия на ход :idea: , то беше ~7800
има едно друго 325 ТДС седан не толко лачено, '97г 9500 иска на за 9000 ще го даде.........това са горе-долу цените в момента, но определено има понижаване в сравнение миналия месец/година :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 21 яну 2007 12:45

Да де ама горе си писал 97ма 8к,иначе това 9-9.5 почва да звучи нормално.Ми ако мерака надделява на скръндлъка :lol: чети в БМВ форума за кое точно да гледаш приготви парата и на пазар,ама си направи сметката дали си готов да плащаш.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 21 яну 2007 12:55

Ми имам добър приятел с такова и доста пари хвърли по него.

Като повечето турбо дизели така и неговото 325ТДС духна турбинка, преди това даде към 2хил лв. за ремонт на мотора, рециклира рейката и т.н.
Той неговата я взе за 10хил лв. преди време и досега му е излезнала почти два пъти отгоре.

Иначе е много прилична и красива кола вътре с с големия борд комп, кожени седалки и т.н.

Пък и този дизел найстина си похапва към 10л. градско така, че найстина си помисли, има ли смисъл от тази кола, аз лично бих предпочел 320i или 318is. 325TDS си е стар класически дизел с предкамерно горене.

Дюзите също са му скъпи.

Аз ти препоръчвам да по търсиш 1.9ТДИ 90-110коня 96-97година, ако искаш дизел, които да върви прилично и да харчи разумно.

До нас има един пич с такова и като го пали сутрин студено, няма да ти казвам за какво тракана и пушилка става въпрос, като загрее е по-добре.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”