Търся съвет от ИТ хората тук
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
зависи в коя компания работиш, а и има претрупване на пазара за програмистиVWGT написа:нормално е да си поискаш от сегашния, ако отношенията са ви нормални невиждам какво може да загубиш. Добър JAVA специалист май взима повече от 1.2 според това, което аз чувам, въпреки че съм доста в страни.

bobo7 написа:зависи в коя компания работиш, а и има претрупване на пазара за програмистие верно е качествените за малко, но все пак!!!
програмисти с лопата да ги ринеш, ама нали има едни дето пишат на С++, други на трето и тн. Добрите ДЖАВА разбирачи били малко кът, така чувам. Може и да бъркам, но ако човек не е оглеждал скоро пазара, може да го направи профилактично. Проблема е, че повечето 'Убави фирми, май не са много много известни, поради това че пишат основно за навън и в БГ нямат работа. Как да е, не съм в областта, споделям общи впечатления, но все пак бих се пробвал да си поговоря с шефа /ако си имаме приказка/

успех!
- meltin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А 1,2 за човек с 5 годишен стаж ми се виждат доста малко за ИТ специалист, замисли се дали наистина си струва да отделяш повече време във тази фирма и какви са ти евентуално перспективите там и тогава пак мисли. А относно евреите по-добре не.
Плюс това задължително ще има увеличения в скоро време, затова просто подпитаи твоя шеф какво става с инфлацията и кога ще се актуализират заплатите при вас и така...
Аз не съм чул за никакви пренасищания на пазара, а напротив точно обратното и сега при отварянето на границите още повече хора тръгват за чужбинско. А програмиста си е програмист, без значение на какъв език пише.
Плюс това задължително ще има увеличения в скоро време, затова просто подпитаи твоя шеф какво става с инфлацията и кога ще се актуализират заплатите при вас и така...
Аз не съм чул за никакви пренасищания на пазара, а напротив точно обратното и сега при отварянето на границите още повече хора тръгват за чужбинско. А програмиста си е програмист, без значение на какъв език пише.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
blacki написа:говорят за нещо от 4-5 нули заплати нагоре + комадировъчни... и няма шефове да ти висят на главата.
аз даже съм чувал, че на най-ценните пък даже и не ги карат да бачкат, а направо им дават едни заплати с 5-6 нули, а на най-най-ултра-мега ценните им дават само нули

и мармотите завиват шоколад ...
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Уф, малко ме разубеждавате, ама все пак може да се пробвам при моя шеф, знам ли. Абе много е комплексна ситуацията. Мячтата ми беше да работя в нещо от рода на САП, ама нъц, не става засега
"Щастлив човек, който работи в САП, няма" - тва са думи, които съм чувал в немско от човек, които работи като САП консултант. Не знам дали е така в БГ, ама в Германия тва е сравнително добре платен пост. Проблема е, че АКО имаш семейство, това НЯМА да понесе на семейството ти. Вече за САП девелопер не съм запознат как стоят нещата...Последно през познат, който в момента се "отраква" на САП чух, че във фирмата им имало един консултант на към 55+, който работил в понеделник в Германия, вторник в Хонг Конг, сряда Япония и така...Сметни за кви цифри става въпрос при тоя пич...Ама семейство йок.. Но пък бил пачка

А, и да питам колегите в чужбинско, дайте насоки и идеи за там![]()
![]()
Ами в Германия уж сега пак има малък глад за ИТ както преди 3-4 години, но пък да ти кажа, аз смятам, че в БГ с заплата към 2000 лв (която съм чувал че не е невъзможна) ще се чувстваш по-добре. И тук нямам само предвид пари, но и социално обкръжение.
Ако целиш пачка да правиш в чужбина, по добре се цели в Англия. Но сичко е според зависи...
Само за репер ще ти кажа: Стартова заплата тук за (нископлатен) ИТ от типа програмист 35-40к на година. Но не забравяй, че ако си неженен без деца имаш към 30%+ одръжки, така че си му прави сметката. На месец няма да имаш да спестиш кой знае колко много (ама тва е пак според зависи къде живееш) ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:blacki написа:говорят за нещо от 4-5 нули заплати нагоре + комадировъчни... и няма шефове да ти висят на главата.
аз даже съм чувал, че на най-ценните пък даже и не ги карат да бачкат, а направо им дават едни заплати с 5-6 нули, а на най-най-ултра-мега ценните им дават само нули![]()
и мармотите завиват шоколад ...
Не те знам кво си чувал ама аз имам такива тамън двама приятели, затова по-добре като не си в час бегай ти да завиваш шоколад. Едения за 1 година купи и обзаведе апартамент в центъра и кола. В германия е и преподавател освен програмист ... Другия е дизайнер на разни самолети в USA. Сигурно викаш и там им дават по 1000 евро а? Мноо знаеш ти бе. Там при вас като дойдат индииските фирми и малеее....

Последна промяна от black` на Нед 21 яну 2007 9:23, променено общо 4 пъти.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
искай повишение и ако не стана бегаш (ама не за Италия
)
Щом си кадърен ще си държиш на твоето
студенти дето има по 2-3г стаж въобще взимат по 1000-1200лв така че няма да се косиш. Кажи му така и така предлагат ми работа за 1500лв аз имам нужда от парите обаче ми харесва при вас ако има малко повишение с удоволствие бих останал обаче дрън дрън дрън... и така
и да не се съгласи голяма работа нали имаш предложение за друга работа...

Щом си кадърен ще си държиш на твоето
студенти дето има по 2-3г стаж въобще взимат по 1000-1200лв така че няма да се косиш. Кажи му така и така предлагат ми работа за 1500лв аз имам нужда от парите обаче ми харесва при вас ако има малко повишение с удоволствие бих останал обаче дрън дрън дрън... и така
и да не се съгласи голяма работа нали имаш предложение за друга работа...
- meltin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Който говореше за пренасищане да погледне тука :
http://it.jobs.bg/
Ако имаше пренасищане едвали щяха да се търсят 1000 човека.
Има хора дето почнаха в HР на заплати над 2, така че пак се замисли, ама се бачка основно съпорт.
http://it.jobs.bg/
Ако имаше пренасищане едвали щяха да се търсят 1000 човека.
Има хора дето почнаха в HР на заплати над 2, така че пак се замисли, ама се бачка основно съпорт.
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това, което повечето твърдят, че на пазара има пренасищане не е вярно. Има пренасищане на студентчета без (или с много малко) опит, които са написали 2-3 програмчета от тип "Hello world" и се мислят за велики и искат големи заплати при това веднага. Има пренасищане на слабоподготвени кадри, които са завършили информатика, а не разбират нищо от програмиране - това е щото вече във всеки ВУЗ, който вече се води университет има специалност Информатика, която бълва неподготвени кадри.
Но в момента почти всички сериозни фирми търсят хора със знания, възможности и опит и ако им попаднат такива веднага ги вземат. А такива хора на пазара са много малко. Хората от този тип вече имат добра работа - т.е. за да са на пазара трябва да решат да я сменят.
Всичко това се отнася за програмистите и най- вече тия на .НЕТ и Джава.
Но в момента почти всички сериозни фирми търсят хора със знания, възможности и опит и ако им попаднат такива веднага ги вземат. А такива хора на пазара са много малко. Хората от този тип вече имат добра работа - т.е. за да са на пазара трябва да решат да я сменят.
Всичко това се отнася за програмистите и най- вече тия на .НЕТ и Джава.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”