Golf с Голфър (Мк3)

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Golf с Голфър (Мк3)

Мнениеот Bai Sando » Сря 15 май 2013 17:28

Халогените им отлепяш стъклата с горещ въздух и ги боядисваш от вътре с черен спрей.
После обратно им слагаш стъклата с малко силикон и ще стане :smile

Потребителски аватар
YordanGergov
Автомобил: Golf III
Двигател: AEE

Мнениеот YordanGergov » Чет 15 яну 2015 20:10

И такааааа...

След повече от година и половина реших да раздвижа темата и да покажа до къде стигнах с голфа :cool

Един известен период от време само карах и не правех кой знае какво, а пък голфа ме возеше. Докато не дойде един момент в който взе, че се окоти. Изтекоха му водите. Оказа се, че водната помпа е оригиналдЪ. То за това и аз имам вина ама никой не ми спомена като я взех, че не е лошо да я сменя.

След време един хубав камък разпроби единият халоген. Иии ето повод да ги отворя и да ги затъмня. После ще се види на снимките какво се получи на практика. Междувременно махнах онзи калъф на волана... а той (волана) беше отвратителен. Реших, че ръцете ми не са в ..джобовете примерно и мога и сам да се справя без да дам 100 лв за тапициране. И за под 20 лв скалъпих това:

Волан V1.0

Изображение

Не беше екстра ама си викам кат за без пари толкова.

И така уж си кротувах ама нещо започна да ми изглежда много стърчащ и грозен тоя голф.... И разбира се февруари месец зимъска е идеалното време да си сложим едно спортно окачване.

Направих една снимка сутринта преди да почнем смяната на чарколяците... е така да го имам грозен :mhihi

Изображение

Междувременно ме нервеше как не светят врътките на парното.. Светеше само средната. Свалих конзолата да видя какво става отзад... Спря да свети и средната :banghead Ама пък в крайна сметка стана това :

Изображение

(Дори и в тъмницата волана пак леко дразни, ама кат за без пари толкова)

И понеже така и така е по-нисък от преди викам да го опна малко по чукарите :screwy
Служебна разходна в из Плана планина.

Изображение

Както (не) се вижда на снимката вече сме със спойлер на пета врата и с решетка с 2 ребра :drive Малко след това последва и широк нож и си мислих повече да не пипам нищо :c010

Ама волана много започна да ме дразни :banghead и последва...

Волан V2.0

Изображение

Нова кройка и малко по-добър вид. Пак си има косури, но при V2.1 ще ги отстраним :mrgreen

През това време смених и дискове, че не ми харесваше как спира и заедно с накладките подмених и тях. Разчистих от салона всякакви допълнителни пластмаси, поставки, ароматизатори и каквото друго имаше. Предпочитам да я чистя често и да не мирише на нищо :mhihi

И така та до тая седмица...
Първо ножа даде фира... на паркинга ме беше заградил снегорина със сняг, който сутрин е лед... а пък закъснявам за работа... и номера да го разкъртя леко странично с гуми и после да мина... ми не стана... Единият фар пак пусна вода (по моя вина) ама днес уж е отремонтиран...

И малко пресни снимки от вчера и днес ... с малко обновени светлини и надробен нож :mhihi

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И те така стана малко дълго ама викам на някой може да му стане интересно какво се е случило за толкова време с голфа..

П.П. Вчера направих 4 години голфър. Ай да ми е честито :love.vwclub

stefiliev123
Автомобил: VW Golf MKIV
Двигател: 1.6 AKL 1998

Мнениеот stefiliev123 » Чет 15 яну 2015 20:43

Супер е! Продължавай да се грижиш така за него :)

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Чет 15 яну 2015 21:46

Супер е голфа фаровете много добре са се получили и се връзват с сивия цвят, дори с железарките и тасовете ме грабна :th_up
Можеш ли да споделиш малко повече за претапицирането на волана какви материали си ползвал
(нямаш ли снимки от процеса на работа) и дали човек с малко повече нерви ще може да се справи. :mhihi

Потребителски аватар
Dk4
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: 1.9 TDI 1z 1994

Мнениеот Dk4 » Чет 15 яну 2015 22:06

Добре си го нагласил особено фаровете ми харесаха много :th_up

Потребителски аватар
YordanGergov

Мнениеот YordanGergov » Пет 16 яну 2015 21:09

Значи за волана цялата философия съм я заимствал от тук:

https://www.youtube.com/watch?v=aijGg1AOJ54

Проблема беше при мен, че не исках да си свалям моя волан. За си купих един в лошо състояние, за да е евтин и по него си направих кройката. Изгледах 1 2 пъти клипа, за да видя всичко, което ми трябва. След това седнах с волана и клипа пред мен и за около час беше готова кройката.

За материалите...

Кожа си взех от магазин за платове в София. Ако някой го интересува мога да го потърся като адрес къде беше. Изкуствена кожа е. Не помня вече, но метъра беше от порядъка на 10-15 лв. Жената ми отряза в повечко та парчето е около 1,5 на 1,5 и имам за още 10 волана :mhihi . Отрязах парче като взех размери като в клипът. Кожата която съм взел е доста еластична и трябваше да я зашия с доста по-малък диаметър от този на волана, за да не се влачи като разтеглен чорап. Заших си го здраво на ръка и започнах да си взимам мерки и да режа и така... С повечко съобразяване и стана работата. След това на шивач да го поръби (първият вариант го поръбих сам на ръка... е за тва вече трябват яко нерви :stumm ). Докато го поръбваха направих проби с какво лепило да го залепя... по скоро дали лепилото което имам ще стане, за да не купувам ново :cool . След това има и поне за мене най-досадното .... да се зашие на колата без да се сваля волана... Слагаш-мажеш лепило-шиеш-лепило-шиеш и така...

Недостатъци, които се получиха при мен и за отстраняване следващия път:
1. Конецът ми идва тънък и не ми харесва.
2. Както казах кожата е доста еластична. Като направих волана с по-малък диаметър той се разпъна доста надлъжно. Само че се стесни по късата страна. на места особено в горната част на волана кожата не се срещна и шевовете останаха далече. Добре, че всичко е черно и не си личи.

Та това е за което се сещам сега. Ако нещо Ви се пита ще казвам :th_up

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пет 16 яну 2015 21:42

Капронов конец ти трябва, не се къса със сигурност. Пробвах и аз да правя тая гимнастика, но си купих кожен волан втора ръка. Парите за материали, времето и нервите докато го направиш както трябва не оправдават крайния резултат и е по-добре да го дадеш на тапицер да го направи за 100-на лева. Това според мен, иначе и аз много се радвах като си го направих за 20 лева сам, ама ших до 3 сутринта. Колата ти е хубава, продължавай в същия дух.

Потребителски аватар
koko_ibizata
Автомобил: seat ibiza tdi
Двигател: 1Y+++

Мнениеот koko_ibizata » Нед 18 яну 2015 9:06

Свежарка е Голфа :th_up

Потребителски аватар
YordanGergov

Мнениеот YordanGergov » Пон 23 фев 2015 23:10

Не е много, но да се похваля с новоизработената придобивка.

Кожен скоростен лост V1.0

Изображение

Както и волана, не е перфектен, но тъкмо ще има по какво да работя за напред. Поне му се радвам, че е собствено производство.

Междувременно пак имахме изпълнения. На път за Пловдив обтяжната ролка на пистовия сдаде багажа. Успяхме на какъвто ток имаше в аку-то да стигнем до София. За щастие се намери приятел да ме додърпа до нас ... на 14 февруари, за което :bowdown . А след 2 дена трябваше да е при Стефан и Милен за обслужване и други ремонти. Ама имало да става. Сега вече всичко е точно и пак пилим гуми по мъгливия асфалт :twisted.

Чакам и нещо от Хамерикастан ама да видим кога и дали ще дойде.

Върни се в “Моят Volkswagen”