Passat B5.5 оригинален код на масло за автоматична кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
Itsaka
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Re: Passat B5.5 оригинален код на масло за автоматична кутия

Мнениеот Itsaka » Чет 15 яну 2015 17:48

Възможно ли е да става ако има нещо остатък от антифриз от преди и да го прави така на боза? Аз мисля, че е от това.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 16 яну 2015 10:28

Попитах по разбиращи от мин хора минали по тоя път с автоматите и ми казаха следното. Има остатък от антифриз и маслото се пресича. По най бързия начин трябва да се промие кутията иначе ще се съсипят феродовите пакети. Промивката ставара с нафта и атф масло. Така няколко пъти докато изчисти. Само промивката да става от човек който знае какво прави. Според мен е добре да отидеш в сервиз за автоматици, да им обясниш какво е станало и какво се случва с маслото. Предполагам те знаят какво да направят по нататък защото не си само ти с тооя проблем. Като прочетох и колеги с други марки коли са имали такъв проблем.

Itsaka
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Мнениеот Itsaka » Пет 16 яну 2015 11:47

Колега до сега говорих с няколко фирми за автоматици, но те дори не знаят има ли добавки за промивка на кутия, а ето че ти казваш, че се промива с нафта и атф масло. Можеш ли да ми кажеш как точно да стане тази промивка, както е сега маслото колко нафта да сипа, как точно?

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 16 яну 2015 12:35

Автоматик ?!
Нед 19 Фев 2012 11:08
Моето скромно мнение,с което не искам да обременявам никой и да засягам никой,е следното :
Маслото на Хафтоматична кутия,се сменя с машина или поне така би трябвало да бъде.Има си машини за целта,с вакуум си издърпва 100% от старото масло,има и функции за промивка на кутията от боклуци и т.н. и после си сипва новото масло.Разглеждах ги по каталозите,когато си търсех машината за климатиците и има различни видове с различни възможности и т.н..Щом я има измислена и произведена,не е случайно и по нормалните сервизи си ги купуват и ползват,защото хем е по-лесно,хем е по-точно и по-професионално. Те и климатиците на колите ги пълнят пред блока на тротоара с бутилка фреон и кантарче на 1/3 от нашите цени по сервизите и резултата е повече от потресаващ  (системи с по 2200 грама фреон,при максимално количество 1150,ремонти за по над 500-600,понякога и над 1000лв после за стане климатика отново на климатик и т.н.).А вас,като ви влече да си трошите колите - действайте,никой не може да ви спре,пък и са си ваши в крайна сметка,ваше право си е  .Каквото мога,бих си сменил сам,както в случая обясних на колегата как да си смени датчика на кутията,който му дава грешка,ама маслото и филтъра и т.н. са си тънка работа и механиката на кутията е много фина и не бих се захванал да го сменям,защото както вече казах,си има машини за целта - отиваш,плащаш си и си караш,не се сменя всеки ден,за да се плашиш,че било 200 или 300 лв или там,колкото струва...колкото - толкова,никой не те е карал да си купуваш автоматик,ако не можеш да си позволиш да се грижиш за него както трябва.Пък и в Европа,ако не го направят като хората,после можеш и да ги осъдиш,като ти се скапе кутията (то и тук може ама по-трудно),а като си го смениш сам и то твърде вероятно не както трябва и ей там кутията грохне,пиеш една студена вода.
Точно заради лошата или по-точно неправилната поддръжка на автоматичните кутии, по форумите е пълно с твърдения какъв голям боклук е автоматичната кутия,как за нищо не става,как не знам си какво си и не знам що си..

novatora
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 16 яну 2015 12:45

Това е мнение на колега занимаващ си с климите. Аз подкрепям неговото мнение. Отиди в сервиз дето имат машинка за изсмукване на 100% на маслото. Те си имат и промивки. Този колега с нафтата го е правил в гаражни условия. Сложил е 4-5 литра нафта и 2 литра атф. На мен тази идея не ми харесва. По добре сервиз разбиращ си от работата. Аз съм обслужвал моя автомат( пълно сервизиране) и знам колко е скъпо. Бях спукал бутало на задна и свалихме автомата. Та така е долу направи се пълно обслужване. Бутала, феродо, всички семеринги, сервизиране турбина, филтър, гарнитура, промивка на всички вакумни клапани, масло и труд стъпна на 1450 лв. Така че внимавай какво ще правиш. Сега кутията ми е като нова. Не се усеща как включва.

Върни се в “Passat”