Golf 4 1.9 TDI PD, ASZ, 02 г., мирис на неизгоряла нафта и синкав пушек при палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: голф 4, мирис на неизгоряла нафта и синкав пушек при пал

Мнениеот teddy » Чет 15 яну 2015 18:21

освен, че е затапен е изваден и вакуума на ЕГР-а. Мотора отпред, отстрани и отзад е абсолютно сух даже учудващо за дизел, че не е омазнен някъде!
Тази сутрин беше 0 градуса, като запалих прекъсваше за около 2-3 секунди и през това време пушеше и миришеше сериозно! След това без да давам газ заработи както трябва и спря да пуши. За сега няма решение на проблема :gruebel

brofkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brofkin » Пет 16 яну 2015 11:50

Нормално е да е чист от всякъде, все пак си го взел преди месец, а който ти го е продал се постарал да е лъснат.
Въпреки това, когато запалиш студена колата сутрин, веднага отвори капака и наблюдавай помпата, намира се отдясно на блока като застанеш срещу двигателя. Наблюдавай дали капе или се олива по долния маркуч.
Когато поработи колата 4-5 минуни нафтата спира да сълзи, тъй като хлабините се уплътняват, а следи след това няма, тъй като като загрее колата се изпаряват капките нафта и не остават петна.
Аз моята така я хванах още преди да започне да показва симптомите.

Дразни те, тъй като си нов собственик. След известно време ще претръпнеш и такива неща няма да ти правят впечатление.

Карай и си свиркай, нямаш проблем с мотора. Когато започне въобще да не пали, тогава търси причини.
Това е моят съвет.

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Нед 18 яну 2015 22:22

Няма никъде течове, нито студен, нито топъл. Даже умишлено съм свалил корите под и над мотора, за да следя ако има нещо.
Днес сутринта изчаках да подгрее още 2-3 секунди след като изгасна лампата. Запалих без никакви проблеми като топла, единственото е лекия пушек, който излезе в началото! Явно трябва да чакам повечко да подгрява, тъй като релето за подгрева подава напрежение към свещите дори и след като изгасне лампата още толкова като време. Според мен има някакво решение на проблема.

Потребителски аватар
anton.ivanov
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4, мирис на неизгоряла нафта и синкав пушек при палене

Мнениеот anton.ivanov » Чет 10 мар 2016 12:15

Колега какво стана в крайна сметка с този мирис на нафта и паленето, открихте ли причината , защото и при мен се яви същия проблем?

Върни се в “Дизелови агрегати”