Здравейте.
От доста време си имам проблема с ключетата на шофьорската брава (лява), но понеже не ми се сменят реших да взема от морга. Намерих от пасат 1998 с десен волан и се чудя като цяло от пасат 5 стават ли на пасат 5.5 (питам, защото тук http://www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism/ казват, че е възможно да има разлики)?
И освен това от такава с десен волан става ли на такава с ляв?
Благодаря предварително!

Пасат Б5.5 с ляв волан става ли брава от Б5 с десен волан ?
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Re: Брава от 5 с десен волан става ли на 5.5 с ляв?
Здравей,
Мисля, че бравите с микроключетата стават. Със сигурност не стават ел. моторите с управлението на стъклата и централното, защото се управляват по различни шини.
Мисля, че бравите с микроключетата стават. Със сигурност не стават ел. моторите с управлението на стъклата и централното, защото се управляват по различни шини.
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
А врътката с пасажерска/шофьорска врата съответно между деснячка/левачка?
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Пасажерската е с тапа, а шофьорската с патрон погледнато отвън. От вътре бравите изглеждат еднакво.
- dika
VAG_MANIA написа:Пасажерската е с тапа, а шофьорската с патрон погледнато отвън. От вътре бравите изглеждат еднакво.
Това е лошо. Тя ключалката не е ли отделен механизъм от бравата? Само се чидя :)
То в такъв случай трябва да си сменя и ключа ли?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Няма да стане, управлението е в шофьорската брава, която е с една букса с примерно 6 или 8 кабела, пасажерските са с по 4 кабела. Става с разглобяване от двете брави една да се направи, но не си е работа.
Имаше един колега тук преди време продаваше такива микрета по 6-7лв бройката, не знам дали още му я има темата в проава
Имаше един колега тук преди време продаваше такива микрета по 6-7лв бройката, не знам дали още му я има темата в проава
- dika
К.Одаджийски написа:Няма да стане, управлението е в шофьорската брава, която е с една букса с примерно 6 или 8 кабела, пасажерските са с по 4 кабела. Става с разглобяване от двете брави една да се направи, но не си е работа.
Колега, благодаря за отговора! Спести ми една излишна сума. Знам за тия микроключета, но не съм сигурен, че ще успея да си ги сменя сам :( за това исках да взема друга брава :(
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, че стават и са взаимозаменяеми. Пробвано лично много пъти - ако е от Б5 ще стане, ако е от Б5,5 от десен на ляв волан не стават.
- dika
anatoli_velikov написа:Разбира се, че стават и са взаимозаменяеми. Пробвано лично много пъти - ако е от Б5 ще стане, ако е от Б5,5 от десен на ляв волан не стават.
Реално е от Б5 десен волан към Б5.5 ляв волан. Мисля, че няма смисъл да продължаваме дискусията - НЕ :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си, няма смисъл!
Ето извода от темата:
http://www.podsaznanieto.com/eksperiment-s-5-maimuni/
Успех!
Ето извода от темата:
http://www.podsaznanieto.com/eksperiment-s-5-maimuni/
Успех!