Размразяване на стъклата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
IcoMk3
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AHF 1999

Размразяване на стъклата

Мнениеот IcoMk3 » Пет 16 яну 2015 19:42

Здравейте колеги,за много години.
Когато е много студено и стъклата на колата ми замръзват,ги размразявам с топла вода.Когато споделя това с колеги на работата,всички ми казват че не е хубаво защото можело стъклото да се спука така.Като питам баща ми който е с повече от 30 години стаж зад волана,и съответно много по "на ти" с тези работи,той ми казва че няма такава опасност.И се чудя кой е прав,но по-скоро съм склонен да вярвам на баща си защото освен това да се мъчиш да размразяваш замръзнало стъкло със студена вода,е меко казано тъпо.

И един въпрос,или по-точно предложение за форума-защо не направите възможно абонирането за теми,така че да получаваме имейли при нов отговор в тема която следим.Би било полезно.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Размразяване на стъклата

Мнениеот joro_kem » Пет 16 яну 2015 20:57

по първия въпрос: "меко казано" тъпо е да размразяваш замръзнало стъкло с топла вода! въпрос на време е да се убедиш в това. (това в никакъв случай не пречи да уважаваш мнението на баща си!)
п.п. стъргалка е вярното решение в случая

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Пет 16 яну 2015 20:58

При наличието на стъргалки и сумати спрейове за размразяване които буквално за секунди ти решават проблема, за чий хикс ти е да мъкнеш гореща вода от вас, за да я хвърляш по прозорците :gruebel

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 яну 2015 21:12

Едно време и аз така размразявах стъклата на жигулката.Но там най-скъпия джам беше 10-20 лв :mhihi
Няколко зими не съм имал проблеми,но на голфа не ща да пробвам тоя метод.Сега търкам с на детето една пластмасова играчка,която се търкаля по задната седалка.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 16 яну 2015 22:08

на времето така ми спукаха фаровете за мъгла на пасатора - на омв-то на излизане от Софето. момчето от бензиностанцията го направи с добри чувства - да не ми замръзват стъклата :banghead

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 16 яну 2015 22:29

Преди няколко години се преместих на нов адрес, главна улица - голям праз! Де да зная първата зима, че пепеляците от улицата така хубаво лепват по стъклото, особено пясъка, дето го ръсят и колите го вдигат, като профучават покрай паркираните. Сутрин със стъргалкта си чистя заскреженото и още първата зима си надрасках стъклото.
Сега сутрин размразявам с 2-литрова бутилка топла вода, като при не много ниски градуси е около 40 градуса, а при по-ниски една бутилка с хладка и едн а с гореща. Ефектът е, че затопленото стъкло не се запотява вътре и не се налага да го суша и бърша.
Тази прролет ще сменям стъклото, че кофти се кара вечер и нощем.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 16 яну 2015 22:51

Пръскало за почистване на прозорци пълно със спирт - размразчва всичките прозорци за 2-3 минути

Потребителски аватар
vanmukan
Автомобил: VW Passat 5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот vanmukan » Пет 16 яну 2015 23:10

Спрейовете съдържат една ужасна мазнотия и като наръскаш страничните тази гадост се стича по вратите, аз лично не ги ползвам вече. И топлата вода е решение ама не замръзва ли отново при по-голям студ като се изтече и остане тънък слой върху стъклото. Най правилното решение е стъргалката според мен. Има и друго изравнявай малко температурите между околната среда и автомобила, остави вртатата за минута, поне леда няма да е много дебел така.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 16 яну 2015 23:15

дано да не разбереш какво е да ти се разцепи джама на парченца.Аз като видя че е много сле работата слизам 5 мин по рано паля колата и чакам да вдигне градусите.Най-често на 3-тата минута вече духа топличко и за няма и 5 мин всичко е размразено.И така предпочитам.. да запаля колата 5 мин по рано отколкото да стържа като луд и пак да не се вижда добре.А това за джама ти го казвам, защото на една фабия комби, такси на познат реши да залее задния прозорец с топла вода при -10 градуса, че не му работел подгрева и стана на сол на секундата.

Потребителски аватар
vanmukan
Автомобил: VW Passat 5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот vanmukan » Пет 16 яну 2015 23:44

УЖАС!!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 17 яну 2015 15:58

първака в шише с помпа върши идеална работа. Много от помиите, коитом продават за размразяване стават само за замразяване - пръскаш с помията при минус 15 и се чудиш защо замръзва :screwy , а уж трябва да размразява :horror

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 17 яну 2015 16:07

6 различни автомобила и за сега(20г) не се е счупило стъкло от топла вода.
Което не е гаранция ,че няма да се случи :mhihi

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Съб 17 яну 2015 17:11

Чул съм че при студено време и топла вода.....се прецаквала боята , и най вече около гуменото съединение. Не знам дали е истина......дори и да се налага да поливам - винаги го правя с много хладка вода.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Съб 17 яну 2015 17:14

Един комшия винаги сутрин зимата излиза и мята яко гореща вода по стъклото дори при -10 градуса, и не си е пукнал джама. Кара рено меган сценик дизел. Аз на предната кола така правих, но на пасата до ся 1 път не съм му налял вода. Како вика колегата dimovip по-горе, когато е дебел леда паля колата надънвам духалката на 4 вътре и аз отвън виждам как почва сам да се отлепя леда по самоя прозорец почва да се пука докато се отопля от вътре стъклото. А аз само му помагам със стъргалката отвън което тръгне се отлепя и го свалям. Точно 5 минутки работа. Като не е голям студ само със стъргалката стържа скрежа и след това паля седя 2 минутки и карам. Водя няма налея повече на прозорец на кола зимно време в студа. :th_up

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 17 яну 2015 18:03

vanmukan написа:Спрейовете съдържат една ужасна мазнотия и като наръскаш страничните тази гадост се стича по вратите.

Гадната мазнотия няма чистене после. За огледалата аз нямам подгрев там, в една тема някой колега беше споменал за калцуни на огледалата, аз пробвах, само че ги обух с кесийка :mhihi супер хитринка е това

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”