Пасат 1,9 ТДИ 131 к.с. голям разход на масло ???
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Re: Пасат 1,9 ТДИ 131 к.с. голям разход на масло ???
Вие си правите т@ш@к. Колата има ебахти голямата дупка на колектора още, а вие коментирате, че пушела много. Ест, че ще пуши. Този опит е най-безсмисления дет съм виждал. Да направите отечка преди ламбдата за да се гледат газовете... компютъра се побърква кви са тия стойности дет ламбдата дава и постоянно мени сместа, а вие гледате за цвят. Отиди да надуят мотора с 20атм въздух и виж дали ги държи или изпуска. Ако изпуска, то чуй от къде (колектори, картер). Така ще разбереш от къде лапа масло. Пак няма да е 100% сигурно, но 90. А с тия газове дет гледаш само си намираш весела занимавка. Газове се гледат НА АУСПУХА.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
rumenski написа:Този опит е най-безсмисления дет съм виждал... компютъра се побърква к'ви са тия стойности детo ламбдата дава и постоянно мени сместа, а вие гледате за цвят. .... Газове се гледат НА АУСПУХА.

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Колегaтa кaзa, че и нa кюнецa е било тaкa, a инaче зa кaкви лaмбди говориш? Товa не е ли нaфтa?
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
lz2aii написа:Колегaтa кaзa, че и нa кюнецa е било тaкa, a инaче зa кaкви лaмбди говориш? Товa не е ли нaфтa?
Саждите са мазни в кюнеца, та се не знае....пушека съм го гледал мнооого време отзад и се чудех кога да я подхващам, сега искам да видя от къде идва и гледам колкото е възможно аз да си изясня нещата, а не в сервиза да сменят "всичко", да вземат торба с пари и пак да е същото...примерно

-
- Автомобил:
- Двигател:
От гледна точка на финанси и гаранция за краен резултат, дали смяна на двг не е по-добър вариант?
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
krasko_p написа:Колеги, не знам защо се хвърляте направо на сегментите и в по - големия филм. Проверете си гумичките на клапаните. Вижте турбото как е. За да харчи над литър масло и проблема да е в сегментите, колата трябва да е над 500-600 000 или да е карана като състезателна.
Много точно казано.Ако гумичките са се спекли, от там се излива масло в цилиндрите и го гори кат за световно.Сегментите са на последно място, щото си е филм.Ако се стигне до там, аз лично бих ги сменил с оригиналния им размер, без да правя ремонт на блока.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
RadoShopa написа:Ще следя темата, защото и аз имам подобен проблем.....при мен разхода си е от край време 1 литър масло на 10 000 км. но тука в началото на почивните дни изгорелите газове се увеличиха двойно, отзад става димна завеса на високите обороти, но най-вече като я карам с малко газ към 1500 об/м........а и на място също доста пуши, до сега нямаше такава аномалия! Сиво/син задушлив пушек! Смених масло на 1.01.15 , но още не мога да го хвана дали взе рязко да пада нивото на щеката....тия дни ще видя, но усещам, че маслото ще е наполовинПроблем има и явно ще трябва разбиращи майстори на тези мотори да се намесят......давайте предложения, става въпрос в района на София! Трябва да намерим решения, че много ПД се разпушиха и разчукаха, остаряха завалиите....
!Турбо ли, гумички на клапани ли, уплътнения на дюзи ли, сегменти ли....
и аз започвам да следя темата. При мен също се появи разход на масло!
Турбото ми го рециклираха, и много се надявам да не ми е сериозен проблема!
Върни се в “Дизелови агрегати”