Привет.
След като известно време бях с развалени микроключета, днес реших да си сменя шофьорската брава. Взех нова такава и я смених. Сега обаче забелязах странен проблем: контролите от шофьорската врата не работят. Може да се сваля само шофьорският прозорец, но не и останалите. Заключването също не работи. Бравата е доста стегната, надявам се че ще се раздвижи с времето? Освен това забелязах, че отвън доста трудно се отваря, даже понякога от втората дърпане, точно както е все едно отвътре при заключено. Товааааа на какво може да се дължи?
Забелязах че и след заключване с дистанционното не мига светодиода на алармата. Но пък двойното заключване си го има и отвътре не може да се отвори.
Реших да видя какво става по компютъра. Не можа да се прочете модула! Изкарва го по странен начин:
Ще съм много благодарен за някакви насоки и съвети. Благодаря предварително!
ЕДИТ: Днес забелязах, че и огледалата не работят. Пропуснах да спомена, че освен бравата смених и колоните с херцове двукомпонентни. Колоните свирят супер и грешки при радиото няма на компютъра. Възможно ли по музиката да има проблем или си е проблем в бравата?

Passat 5.5 - проблем с комфорт модула след смяна на бравата
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Passat 5.5 - проблем с комфорт модула след смяна на брав
Какво общо има бравата с огледалата и прозорците. Да не си забравил да закачиш някоя букса колега? Аз съм го правил. Свети ли отдолу като отвориш вратата?
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
novatora написа:Какво общо има бравата с огледалата и прозорците. Да не си забравил да закачиш някоя букса колега? Аз съм го правил. Свети ли отдолу като отвориш вратата?
Под вратата свети, зумера също сработва при пуснати фарове. Това нещо се получи след като смених бравата! Аз мислех, че нещо комфорт модула се бъгва и за това спират да работят всичките останалите чаркове. Очевидно не го разпознава изобщо компютъра.
П.С. Както споменах, освен бравата смених и колоните в двете предни врати. Това изобщо не вярвам да има връзка, но все пак споменавам!
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Днес забелязах, че подсветката на контролите от вратата свети първите няколко минутки и след това гасне. При отваряне на вратата и след това при затваряне премигват за секунда и отново изгасват. Много ме навява на мисълта, че нещо в бравата се ебава :(