Здравейте,
От прекалено достава време голфа(1.9 ТDI), който карам е с неспособност да си измива предното стъкло, разбирайте - помпата в казанчето за чистачки не работеше. Или поне така аз си мислех. И тъй като тая кола доста народ я караме не си спомням от кога е тоя проблем и от кога спряха и чистачките да се движат при придърпване на лостчето на чистачките.
Взех аз една помпичка от някакъв строшен голф, така и така сменях предно стакло та викам и това да сменя, обаче след смяната - промяна йок. Придърпвам лостчето за чистачките и нищо не се случва. Нито пръска, нито се задвижват чистачките.
Та въпроса ми е: къде бъркам, има ли още нещо дето може да е изгоряло, или е дефектна и тази помпа дето съм взел. Проверих всички бушони, проверих и нормалните режими на чистачките (всичко се движи нормално, без режима за почистване на предото и задното стъкло) ... та вече почвам да се чудя дали не са някакви токове.
Някакви съвети?
Неработеща помпичка и чистачки в режим на пръскане
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Неработеща помпичка и чистачки в режим на пръскане
"Новата" помпичка дали работи изобщо?
Ако е изправна,провери лоста,който я включва.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата над мен иска да каже, че трябва да вземеш две жици и да захраниш помпичката директно от акумулатора. И после да пишеш какво се случва.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
А според мен на TDI-то в цилиндрите няма течност за чистачки,а за Golf MK8 нямаме информация.
п.с. Извинявам се за шегата която може да се приеме по грубо от колкото е.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=352508

п.с. Извинявам се за шегата която може да се приеме по грубо от колкото е.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=352508

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”