Избор на лаптоп за програмиране.
-
- Автомобил: VW Bora TDI
- Двигател: AJM 2000
- Контакти:
Re: Избор на лаптоп за програмиране.
Аз работя като ИТ специалист в малка фирма във Холандия и ще уважа избора. Според мен за 1100лв лаптопа е слънце. 12ГБ бърза РАМ, приличен процесор и ССД, в крайна сметка какво повече може да искаш от живота ?! Сега качеството на пластмасата, външния вид, осветяването на бутоните на клавиатурата ( ако има такива въобще ) ще са винаги една идея по-назад от марки като Асус и Делл , но според мене си заслужава за цената. М/у другото ми направи впечатление че тежи ;))) 2,63кг надявам се да си със здраво рамо
.

- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
stefan4o написа:Unallocated го направи на сторидж ако се не лъжа и ще ти се появи![]()
Надявам се си начинаещ програмист, имаче би било срамно да не знаеш тези неща![]()
C ти е системен, другият ти е сигурно рекавъри дял, третото трябва ти да му укажеш какво да е, иначе реално ще виждаш само C в май компютер. Цъкаш с десен бутон на мишока върху Ъналокейтед дяла и то ще те пита, после некст, некст и четеш де... и така стават работите
Ако не можеш да се справиш бих ти помогнал дистанционно, досущ като съпорта в голяма западна фирма
С new simple volume стана като натиснах десен бутон отгоре МУ.Начинаещ съм сега следват 985-те програми,които ще се инсталират.
Мерси.
- lub0o
- Двигател:
ApAMiX написа:Аз работя като ИТ специалист в малка фирма във Холандия и ще уважа избора. Според мен за 1100лв лаптопа е слънце. 12ГБ бърза РАМ, приличен процесор и ССД, в крайна сметка какво повече може да искаш от живота ?! Сега качеството на пластмасата, външния вид, осветяването на бутоните на клавиатурата ( ако има такива въобще ) ще са винаги една идея по-назад от марки като Асус и Делл , но според мене си заслужава за цената. М/у другото ми направи впечатление че тежи ;))) 2,63кг надявам се да си със здраво рамо.
За това си купих раница,а и не ме кефи много много да си слагам неща по-раменете

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
lub0o написа:Преди малко разопаковах този модел - http://laptop.bg/laptops-lenovo-B5400-lenovo_b5400_59428842_12_128gbssd
Да ми е честит![]()
Следва инсталация.
Ммммммдаааа, точно клавиатурата, за която говорех. Е поправили са се малко, F-бутоните са ги върнали на място в стандартната подредба, а не с Fn-комбинация, както е при служебния ми L540.
Да те радва и работи безпроблемно!
П.С. На бас, че следващата покупка ще е външен монитор?
-
- Автомобил: VW Bora TDI
- Двигател: AJM 2000
- Контакти:
Да ти е честит ;)) И каза че ще следва инсталация ;) Въпроса е на какво... Тъй като не си го взел да си играеш игрички ... а е за работа, смело твърдя, че Линукс ( по специално Убунту ) ще извади по-добра производителност от Уиндовса 7 или 8 ;)) И ако не си инсталираш линукс сподели защо ;)
П.С. Фактът, че не беше претенциозен към видео картата ме навежда на мисълта че няма да е графична обработка ;))
П.С. Фактът, че не беше претенциозен към видео картата ме навежда на мисълта че няма да е графична обработка ;))
- lub0o
- Двигател:
Чудомир написа:lub0o написа:Преди малко разопаковах този модел - http://laptop.bg/laptops-lenovo-B5400-lenovo_b5400_59428842_12_128gbssd
Да ми е честит![]()
Следва инсталация.
Ммммммдаааа, точно клавиатурата, за която говорех. Е поправили са се малко, F-бутоните са ги върнали на място в стандартната подредба, а не с Fn-комбинация, както е при служебния ми L540.
Да те радва и работи безпроблемно!
П.С. На бас, че следващата покупка ще е външен монитор?
Мне имам си здрав стационарен компютър,лаптопа беше само за лекциите и упражненията.
- lub0o
- Двигател:
ApAMiX написа:Да ти е честит ;)) И каза че ще следва инсталация ;) Въпроса е на какво... Тъй като не си го взел да си играеш игрички ... а е за работа, смело твърдя, че Линукс ( по специално Убунту ) ще извади по-добра производителност от Уиндовса 7 или 8 ;)) И ако не си инсталираш линукс сподели защо ;)
Истината е,че в момента навлизам в тази материя и незнам с какво точно Линукс е по-добър.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Честито! Добър избор.
П.п. не пиши мнения едно след друго. Ползвай бутона "промени"
П.п. не пиши мнения едно след друго. Ползвай бутона "промени"
lub0o написа:незнам с какво точно Линукс е по-добър.
То зависи и от линукса. По принцип UNIX > Linux. Най-общо казано UNIX е за корпоративни среди, Линукс за крайни потребители. Но това е неписано правило. Изключения има и при двете. От Линукс дистрибуциите за начало не скачай директно на чист Дебиан или Slackware. Сложи си някакво Убунто да е плавен прехода от Уин на Линукс. Като го научиш вече ще знаеш коя дистрибуция ти трябва, дали ти трябва UI изобщо и т.н.
За уеб-програмиране е по-добро от Уин. Особено за apache+php+mysql платформа.За чисти С, С++ и java също. Но, ако ще цъкаш Visual Studio и ще правиш приложения за Уин, каквито предполагам ще ви дават в университета първоначално си трябва Уин за ОС. Най-добре си направи 2 дяла само са ОС-и. Един за Уин и един за Линукса. И трети за данни.
- lub0o
- Двигател:
Имам едно питане,отностно батерията:
- след като го взех го бях включил за 5-6 часа да се зарежда.
- днес забелязах,че без кабел батерията за 1час и половина падна на 30%(като от този 1час и половина е ползван само 30мин,другото време беше в покой).
Спорен мен не е нормално токова бързо да пада нова батерия,или иска време да се разработи
Вие как действате с новите си батерии - някакви цикли имали,зареждания по 48часа и т.н.
- след като го взех го бях включил за 5-6 часа да се зарежда.
- днес забелязах,че без кабел батерията за 1час и половина падна на 30%(като от този 1час и половина е ползван само 30мин,другото време беше в покой).
Спорен мен не е нормално токова бързо да пада нова батерия,или иска време да се разработи

Вие как действате с новите си батерии - някакви цикли имали,зареждания по 48часа и т.н.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-lenovo-b5400-dostapniyat-biznes-pomoshtnik/ тук има тест колко време му издържа батерията,но просто има лаптопи на които батерията им e нищо особено примерно с hp probook (различни модели) на батерия съм работил над 3 дори 4 часа докато на моя acer aspire не кара повече от час до час и поливна
- lub0o
- Двигател:
Гледал съм го това.
B5400 издържа 276 минути (4 часа и 36 минути), което не можем да кажем, че е изключителен резултат, според днешните стандарти, но е едно добро представяне. - това е за сърфиране в интернет само.
А при мен издържа къде къде по-малко.
B5400 издържа 276 минути (4 часа и 36 минути), което не можем да кажем, че е изключителен резултат, според днешните стандарти, но е едно добро представяне. - това е за сърфиране в интернет само.
А при мен издържа къде къде по-малко.
това с батерията е много относително.
моят acer aspire v3-571g e на година и малко и батерията продължава да му държи по 3-4 часа без проблем
Имам и HP от 2008, неговата батерия кара по над 1 час. Общо взето аз никога не съм имал проблеми с батерия на лаптоп, докато в същото време хора около мен със същите конфигурации вече се оплакват, че са останали без батерии.
Но зависи точно какво правиш на компа и как си зареждаш/разреждаш батерията. Аз моя го държа винаги на ток и го вадя само като ми се налага. Това се случва средно по 2-3 пъти в седмицата. Извада ли го чакам да му свърши батерията преди да го закача на тока отново. Закача ли го гледам да не го разкачам преди да се е заредил. Батерията никога не стои празна ... и това е.
чисто нов комп обаче ако не е претоварен с работа да умира за 1 час и малко, нещо не е в ред :) Или имаш много приложения, които дори и да си мислиш, че е в покой, го товарят здраво.
моят acer aspire v3-571g e на година и малко и батерията продължава да му държи по 3-4 часа без проблем
Имам и HP от 2008, неговата батерия кара по над 1 час. Общо взето аз никога не съм имал проблеми с батерия на лаптоп, докато в същото време хора около мен със същите конфигурации вече се оплакват, че са останали без батерии.
Но зависи точно какво правиш на компа и как си зареждаш/разреждаш батерията. Аз моя го държа винаги на ток и го вадя само като ми се налага. Това се случва средно по 2-3 пъти в седмицата. Извада ли го чакам да му свърши батерията преди да го закача на тока отново. Закача ли го гледам да не го разкачам преди да се е заредил. Батерията никога не стои празна ... и това е.
чисто нов комп обаче ако не е претоварен с работа да умира за 1 час и малко, нещо не е в ред :) Или имаш много приложения, които дори и да си мислиш, че е в покой, го товарят здраво.
- lub0o
- Двигател:
Развитие по темата,днес си направих експеримент - сърфиране в нета и гледане на клипове в yuo tube - батирята издържа 3часа и половина(това в икономичен режим).
Оставих я 2-3 пъти да падне на 5% и я заредих догоре без да махам след това кабела,явно сега започва вече да функционира
Доближава се до тестовете на Лаптоп.бг
Оставих я 2-3 пъти да падне на 5% и я заредих догоре без да махам след това кабела,явно сега започва вече да функционира

Доближава се до тестовете на Лаптоп.бг
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”